Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Reakciók a győri költségvetésről: MSZP-Együtt, Jobbik, Arrabona Városvédő Egyesület

Az MSZP-Együtt és a Jobbik is érthetetlennek tartja, miért söpörte le az asztalról a fideszes városvezetés az összes ellenzéki költségvetési módosító indítványt.

MSZP-Együtt

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a fideszes többség az összes ellenzéki költségvetési módosító indítványt lesöpörte a mai közgyűlésen.

Némi gondolkodást és zűrzavart követően leszavazták a Győri Baloldal javaslatait is, amellyel elutasították többek között a győri kis- és középvállalkozók plusz támogatását, a győri startup kultúra megalapozását, az éjszakai buszjáratok bevezetését, illetve az iskolások úszás- és korcsolyaoktatását is. Leszavazták az amúgy is megalázott közmunkások béremelésére vonatkozó javaslatunkat, és nemet mondtak a nyugdíjaskluboknak szánt minimum két fürdőbérletre is.

A győriek valódi érdekeit figyelmen kívül hagyó, szociálisan érzéketlen költségvetéssel a Győri Baloldal nem ért egyet, ezért a következő zárszámadásnál az előző évi maradvány terhére ismét benyújtjuk a javaslatainkat.

Közgyűlési tudósításunkat ide kattintva olvashatják el!


Jobbik

Érthetetlennek nevezte a győri közgyűlés két jobbikos tagja, Takács Krisztián és Fodor Roland sajtótájékoztatón pénteken, hogy a testület fideszes többsége egyetlen módosító javaslatukat sem fogadta el a költségvetés tárgyalásakor. A két politikus elmondta: bérlakásprogram indítására 200 millió forintot javasoltak, mert szerintük ez segíthetne a gyermekvállalási kedv növelésében és abban, hogy kevesebben vándoroljanak ki.

Emellett a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázatra 6 millió helyett 12 millió, a volt ifjúsági ház állagmegóvására pedig 20 millió forintot szántak. Növelték volna a rendőrség támogatását, valamint a térfigyelő kamerák felszerelésére fordítható összeget. A Jobbik-frakció 3 millió forintot kért ahhoz, hogy a Győri Siketek és Nagyothallók magyar bajnok fociklubja kiutazhasson a törökországi Bajnokok Ligája-döntőre, de ezt sem támogatta a képviselő-testület.

Takács Krisztián hangsúlyozta: 38 millió forintot indítványozott a ménfőcsanaki Győzelem utca felújítására és csapadékvíz-elvezető rendszerének kiépítésére, s fájlalja, hogy ezt még a terület fideszes képviselője, Takács Tímea sem szavazta meg.

Arrabona Városvédő Egyesület

A mai közgyűlésen elhangzott ellenzéki oldalról, hogy az Ifiház állagmegóvására a 2015-ös költségvetés keretében az általános tartalék terhére különítsen el a város 20 millió forintot, hiszen a 2014 eleje óta üresen álló épület állaga folyamatosan romlik.

A Győr-Szol technikai kezelésében lévő egykori művelődési központ sorsa továbbra is kérdéses, noha a győriek több fórumon is kifejezték már abbéli akaratukat, hogy az Ifiház maradjon meg, ne épüljön helyére parkoló.

Borkai Zsolt a mai közgyűlésen álnok módon összemosta az Ifiházat a diszkó fogalmával, ami egyértelműen megtévesztő és politikai szándékot mutat arra, hogy a közvéleményt károsan befolyásolja. Elhangzott a polgármestertől az is, hogy folyik a közvélemény-kutatás az Ifiház ügyében, azonban ezzel sehol nem találkozni, a város honlapján még mindig az Adyvárosban létesíteni kívánt parkolólemezekről lehet csak véleményt nyilvánítani.

Az Arrabona Városvédő Egyesület szerint ennek az úgynevezett közvélemény-kutatásnak a legszélesebb nyilvánosságot kellene biztosítania, nem pedig a szekértáborban körbeadott aláírandó egyértelmű bontás mellett állást foglaló kérdőívből kellene állnia.
Az Ifiházról a győriek már nyilatkoztak. Akkor mégis mire vár a nem éppen demokratikus módon egy személyben dönteni szándékozó polgármester?

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bárány István képviselői fogadóóráinak időpontjai

A fogadóórák március első hetében lesznek. Tovább olvasom