Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Razzia: háromezer adag drog

Győr - A közelmúlt kábítószer-tragédiái után (és nyilván amiatt is) razziát tartottak Győrben. Az eredmény 3000–3500 adag kábítószer – amelynek feketepiaci értéke 4,5 millió forint –, illetve két előzetes letartóztatás.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztálya, a Marcal beavatkozó alosztály, a bűnügyi osztály és a Nemzeti Nyomozó Iroda nyugat-dunántúli régió munkatársai a hétvégén a késő délutáni, illetve az éjszakai órákban összehangolt akciót hajtottak végre Győrben.

Az előzményekről az országos médiából lehetett értesülni: az azt megelőző napokban különböző helyszíneken fiatalok haltak meg, illetve kerültek életveszélyes állapotban kórházba kábítószer-túladagolás miatt. A cél tehát az volt, hogy felszámolják a város területén működő kábítószer-terjesztő hálózatot.

A megyei főkapitányság felderítő osztályának információi alapján az akcióba bevont szervek egy időben négy helyen tartottak házkutatást; s ezzel párhuzamosan intézkedtek a bűnözői csoport részére nagy mennyiségű kábítószert szállító ajkai férfi ellen is.

A razzia során lefoglalt kábítószer egy része.
A razzia során lefoglalt kábítószer egy része.A beszerzett bizonyítékok alapján az akciót kiszélesítették Budapestre is: a felderítők és a BRFK munkatársai további két házkutatást hajtottak végre, s még egy embert ellenőriztek.

Az akció eredménye: K. István 26 éves győri lakostól lefoglaltak 70 gramm amfetaminport, 10 ecstasy tablettát; a szintén győri 31 éves K. Józseftől 780 gramm amfetaminport, 100 ecstasy tablettát; a 22 éves győri Zs. Attilától 11 ecstasy tablettát és két ampulla ephedrint (ez a kábítószer előállításához szükséges anyag). H. Attila 25 éves ajkai lakos a hátizsákjában szállította Budapestről Győrbe a kábítószert: az 564 gramm amfetaminport a rendőrök a gyanúsított ruházatátvizsgálása során találták meg.

A Budapesten végrehajtott akcióban Ü. Péter 25 éves ajkai lakosnál, illetve a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható lakásban és üzlethelyiségben végrehajtott házkutatások során további 10 gramm kokaint, valamint a kábítószer mérésére szolgáló digitális mérleget és droghígításra használt anyagokat találtak a rendőrök.

Az eljárás során hét gyanúsítottal szemben kezdeményezett a hatóság eljárást, közülük H. Attila és K. József előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság. A megyei rendőr-főkapitányság kábítószerrel visszaélés miatt folytat nyomozást: jelenleg is tart a lefoglalt kábítószerek szakértői vizsgálata, azok hatóanyag-tartalmának megállapítására, továbbá az érintett személyek közötti kapcsolat tisztázása.

A lefoglalt kábítószerek akár 3000–3500 adagba porciózhatóak, feketepiaci összértékük elérheti a 4,5 millió forintot. Az eljárás alá vont emberek – a bűncselekményben betöltött szerepüktől függően – a törvény rendelkezései szerint akár 15 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel sújthatók.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Roj 2008. szeptember 09. 17:34
  „Hát ezért nincsenek szegények Győrben!”
 • 20. dörmögő 2008. augusztus 26. 12:31
  „Még a boldog kábítószer-mentes időben sokat dühöngtem, hogy miért az én pénzemből gyógyítják-elvonó-kúráztatják azokat a gyenge akarat erejű (és így még szépen is fogalmaztam) embereket, akik az alkohol után nyúlnak, ha van problémájuk, ha nincs. Doki barátom felvilágosított: Így még mindíg jobb, mintha rámenne az egész család, és többszörözve újratermelődnének az alkoholisták. Dörmögtem valamit az elvonók alig mérhető eredményességéről, meg az alkohol jövedéki adó és a gyógyítási költségek közötti különbségről...
  Aztán előhoztuk a külföldi (K-i és Ny-i) példákat. Csak egy dologban értettünk egyet: akinek lenne pénze naponta a sárga földig leinni magát, az nem teszi. Akinek erre csak havi 2-3 alkalommal van (anyagi) lehetősége, az minden hétvégén megteszi. Így is, úgy is pusztul az ember, a pénz, az erkölcs, az emberi kapcsolat, stb. Hát ennek sosem lesz vége a Kárpátoknál. Na, akkor vegyük még fel a repertoárba a drogokat is. Akár legálisan is. Hajrá, magyarok!”
 • 19. ideals 2008. augusztus 25. 20:47
  „Dörmögőnek:
  .. ma meséli valaki:
  - Meghalt XY. valami darázsfészekbe ült le napközben munkaközben (az erdőn dolgoznak) - és mikor észrevette, elkezdett rohanni, egyszercsak összeesett és meghalt. --- Ez a legjobb, amit tehetett a családjával. - folytatódott a történet.
  (Ilyen istenkáromló szavak hallatára a rokonok felzúdulnak.. - szegény, szegény.. stb.) --- De bizony, a legjobb amit a családjával tehetett. Emlékeztek, hányszor kergette őket baltával, mikor részeg volt??? - tehát a legjobb, és legtöbb amit a családjáért tehetett, hogy "feldobta a bakancsot"...

  Ennyit a legális alkoholfogyasztásról..

  Óvárinak:
  .. de, a rendőrök bemennek - miután már a partyzók "beszedték" a szert, mert annak ideje van.. - és nem találnak senkinél semmit.

  Az alkoholizmusról lásd a fenti történetet - egyetértek... - én emlékszem az udvaron töltött karácsonyestékre, és emlékszem a mindennapi rettegésre - az alkohol miatt - úgyhogy kellene valami mérleget vonni, melyik is az ártalmasabb? a legális alkohol, vagy az illegális drog.. - bár valószínűleg nincs különbség.”
 • 18. dörmögő 2008. augusztus 19. 22:43
  „Ezen én is sokat rágódtam. Azt hiszem, a rendőrök csak azt a drogfutárt, dílert kapják el, akit akarnak. Annyi besúgóval (jaj, bocsánat, beépült tégla segítségével) bármikor drogmentessé lehetne tenni havonta 2-3 megyét.
  Az alkohollal való összevetésen is gondolkodtam. Nem jó az érvelés, mert:
  1. Pl. a borfogyasztás mértékkel, egészséges.
  2. Legálisan és korlátok nélkül vásárolható.
  3. Legális terjesztő hálózata van.
  4. Legális termelő ágazata van. (V.ö.: vadkender termelés)
  5. Világhíresek vagyunk miatta (jó értelemben is.)
  Szóval nem összehasonlítani kellene, hanem szétválasztani: ezt engedem, azt nem. Csak tudnám,hol hagytam el a hűtött fröccsömet?”
 • 17. óvári 2008. augusztus 19. 17:45
  „ha tényleg nagyon akarnák igen sok embert elcsipnének 1 éjszaka alatt, vannak olyan rendezvények ahol 95 százalékban mindenki valamilyen drogot fogyaszt, oda érdekes nem mennek a rendőrök,pedig onnan 200km re is tudják hogy drogos buli az.ha jönnének nem is lenne érdemes megtartani a partyt mert üres lenne a hej. A fogyasztókat nem szabadna büntetni, annyi erővel az alkoholistát is be lehetne zárni, ö is olyant fogyaszt ami módositja a tudatát. ez nemkorrekt. JÓZAN DROGPOLITIKÁT”
 • 16. mutti 2008. augusztus 17. 23:22
  „Hihetetlen hogy némelyik hozzászóló nem is ember,érzéketlen tuskó,soha senki nem tudja mikor keveri bele valaki valamibe amiröl esetleg nem is tud,mert ilyen is van ,nem is kevés ha tudnátok .De aki másra követ ,vagy átkot szór ne feledje őrá majd egyszer duplán fog visszaszállni.Ezt én küldöm minden tuskónak.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Az én jókívánságom éve kóta célba ér várjátok szeretettel.”
 • 15. kopi 2008. augusztus 17. 21:30
  „15 hozzászólás és senki nem fikázza a begyűjtést?Mi történt hol vannak a cuccos gyökerek???”
 • 14. joco 2008. augusztus 17. 11:18
  „lehelke: te hüly(j)e vagy? Magán megjegyzés:bocsi moderátor!!!”
 • 13. LEHELKE 2008. augusztus 16. 17:27
  „SZERINTEM A TALALT ES ELKOBZOTT DROGOKAT ADJUK ODA A CIGANYOKNAK ,SZOKTASSUK RA OKET !! AZUTAN MAR KERNI FOGJAK MINT A CUKROT !! ADNAK NEKIK TOVABBRA IS EGY FELTETELLEL !! ALAIRNAK EGY NYILATKOZATOT HOGY LEMONDANAK A MAGYAR ALLAMPOLGARSAGROL ES VISSZAUTAZNAK INDIABA !! UTRAVALOUL KAPNANAK EGY KIS CSOMAGOT A DROGOKOL !!!”
 • 12. ideals 2008. augusztus 16. 13:36
  „Angels777...

  .. akkor a fél világ dutyiban lenne!”
 • 11. Angels777 2008. augusztus 15. 22:58
  „Én a fogyasztókat büntetném, nagyon súlyossan annyira, hogy meggondolja használjon-e drogot ami illegális!!
  A fogyasztókat ugyanúgy elzárnám, talán kissebb lenne a kereslet a drogokra. Ez szórakozóhelyeken tesztekkel szűrni lehetne. .”
 • 10. dörmögő 2008. augusztus 15. 22:37
  „Csak lassan, emberek. Rövidesen a patikákban is (meg a benzinkutaknál is) lehet majd drogokat venni, recept nélkül, kilószám; ezeket a szórakozóhelyeken létesített belövő-pihenő szobákban, ingyenes szakorvosi felügyelet és segítség igénybevételével lehet elhasználni. Ne aggódjatok, vezetőink mindent megtesznek ezért (is).”
 • 9. raffy2 2008. augusztus 15. 21:42
  „ezek akkor feketemunkások?hol van a kékkönyvük?na igen,az ilyeneket nem itt kellene lecsukni,ahol a dutyi már jobban felszerelt,mint a szállodák.a 16 éves gyereknek meg kell a kék könyv,hogy elmehessen dolgozni.ez röhej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 8. ideals 2008. augusztus 15. 21:03
  „Nem tudom, láttatok-e már filmen latin-amerikai börtönöket? Mondjuk kolumbiait pl.
  Mondhatnám, hogy ahol csücsülnek, de gyakran nincs hely leülni sem, nemhogy fekvőhely, csak úgy álldigálni lehet, stb. Szóval a dilereket ilyen helyen kellene lecsukni, nem idehaza és európai szabványos dutyikban, és a letöltendő időnek is az ott kiszabottnak kellene lenni.. - de mondjuk a 15 év is elég - ha túléli, megmarad..”
 • 7. lóad 2008. augusztus 15. 19:32
  „Na az SZDSZ most szomorú lehet. Mekkora kár érte őket.”
 • 6. Szabika79 2008. augusztus 15. 18:10
  „Ezzel csak az a baj, hogy a sajat eletet teszi tonkre, hogy szerintem nem teljesen igaz, mert nem csak a sajat eletet teszi tonkre, hanem a kornyezetet, a csaladjaet...

  S pl ha egy bedrogozott ember eluti a gyermekedet, akkor mindjart mas a szitu, erdekelni fog hogy csak a sajat eletet teszi tonkre a drogos...”
 • 5. PrettyWoman 2008. augusztus 15. 15:37
  „Viszont a mi pénzünkből gyógyítják őket is, az alkeszokat is, meg a drogambulanciákat is abból tartják fenn.”
 • 4. joco 2008. augusztus 15. 13:34
  „"tiszta ": igazad van , csak forditva.: aki árulja" a barma haljon bele" a fogyasztó 30 év.”
 • 3. tiszta 2008. augusztus 15. 09:44
  „egye a barma haljon bele.mindegy hogy tiszta vagy koszos,leszarom.aki meg árulja annak meg 30 év a kaptárban.de dolgozzon meg ott bent mindenért ne az én pénzemet szivja mint a tobbi barom.”
 • 2. tike085 2008. augusztus 15. 08:28
  „Sziasztok!!
  A hozzászólásom csak annyi...
  Nem előzetesbe kéne őket rakni..hanem életfogytig..hogy aztán onnan sehovááá..és csak rájön arra h.el***-ta az életét..
  Akik meg fogyasszák..hát tegyék tönkre magukat..meg adják ki rá a pénz..nemhogy értelmes dolgokra költenék..
  Mindenki a saját életéért felel..és mindenki a saját életét teszi tönkre ha fogyassza a kábszert!

  Szép napot ..”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pro Urbe nem írja alá Molnár kiáltványát

Győr - Ahogy arról augusztus 2-án beszámoltunk, Molnár Csaba győri szocialista országgyűlési… Tovább olvasom