Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Razzia Győrben - A csalásokat szűrnék ki

Közös ellenőrzést tart a GYŐR-SZOL, az E-ON, az Égáz-Dégáz, a Pannon-Víz és a városi rendőrkapitányság.

A GYŐR-SZOL által kezdeményezett akció legfontosabb célja a nem megfelelő fogyasztói magatartás, a közművek nem megfelelő használatának felfedése, a balesetek megelőzése és az illegális fogyasztás megszüntetése - olvashatóü a pannon-viz.hu oldalon.

Győr több mint négy és félezer önkormányzati tulajdonú lakásának bérlői közül minden tizedik tartozik bérleti díjjal és közüzemi számlákkal, s egyre gyakoribb jelenség a szolgáltatások illegális igénybevétele. A munkacsoport már az első ellenőrző körúton jelentős eredményeket könyvelhetett el.

A GYŐR-SZOL, az E-on, az Égáz-Dégáz, a Pannon-Víz és a városi rendőrkapitányság munkatársai az első hónapban három újvárosi épület hetvenhét lakását látogatták meg, s számos hiányosságot, balesetveszélyes és illegális fogyasztást tártak fel.

A törvényi előírások szigorú betartása mellett lefolytatott ellenőrzés során hat áramlopásra derítettek fényt, illegális fogyasztás, valamint jelentős díjhátralék miatt tizennégy gázmérőt kellett leszerelni, s tizenöt esetben volt szükség a vízvételezés korlátozására.

Az ellenőrzés során fény derült a bérlemények valós lakóinak személyére, s egy pincében lőszert is találtak, amely kapcsán büntetőeljárás indult.

A sikeres első hónap után az érintett szervezetek munkatársai kiértékelték a tapasztalatokat és úgy döntöttek, a lakóközösség és a fizető fogyasztók érdekében folytatják, s kiterjesztik más városrészekre is.

Olvasóink írták

 • 19. igazszó 2011. április 27. 09:20
  „Az egyik nyugdijas, volt INSZOL-os dolgozó is felháborodott ezen a cikken:
  "Az ellenőrzés során fény derült a bérlemények valós lakóinak személyére" Eddig miért nem derült fény? Hogy végezte a város, Győr város, Győr INSZOL, Győr-Szol (aki az INSZOL jogutódja, zehát rájuk volt bízva a lakások, házak sorsa!) Győr Lakásügyi Osztály,Wajzer Gábor, és társai miért nem ellenőrizték, mit tettek, jobban mondva mit tehettek, ha csak most jöttek rá???? Bérleményellenőrzések, rongálások, leélt, tönkretett lakások, bentlakó bérlőkről csak most győzödtek meg???? A kritikus állapotra most jöttek rá?
  Tisztelt Győr város vezetői. polgármester úr!
  Még mindig falazni kell a hivatali bűnözöknek, nem kellene felősségre vonni, azokat, akiknek munkaköri kötelezettségük, és évtizedeken keresztül semmit nem tettek, jól fizető állásukkal, hatalmukkal visszaéltek?Ez nem bűnözés, és ezen hivatalnokok pártolása csoportosan? Mire esküdtek fel ezek az emberek, és kinek az érdekeit védik.Tán a zavarosban több lehetőség van, -az átláthatóságot, követhetőséget jobban ellehet palástolnai egyéni érdekek végett, és lepuszult lakásokat ilyen "hugy" áron megkaparják egyesek?”
 • 18. antalszabo 2011. április 26. 07:14
  „Szerintem, Önnek a helyesírást kellene gyakorolnia. Az írásjeleket illenék tudni, hova kell tenni. A tudást pedig bízza rám !
  Az nagyon kellemetlen tud lenni, ha valaki szövegértelmezési nehézségben szenved.Súlyos intelligencia hiányról árulkodik , ha valakit ismeretlenül élből letegezünk.

  igazszó. 16-17.
  Teljes mértékben egyetértek.”
 • 17. igazszó 2011. április 25. 15:54
  „Arról még nem is beszélnek, hogy miért kell ekkora apparátussal kimenni, ekkora költségggel megterhelni ezt a vizsgálatot???? Kit terhelnek ezek a költségek, és milyen büntetés, felősségrevonást kap az, aki a munkájhát nem végezte el évtizedeken keresztü? Tán egyedül nem mernek kimenni a GYŐR-SZOLOSOK? Félnek, hogy agyonverik őket? GYŐR-SZOL. nak-Győr város Lakásügyi Osztályának tudniuk, ismerniük kell a bérleménybe lakókat, a lakások állapotát, ott lakók létszámát....stb. naprakész tartozást, bérleményellenőrzéseket mikor végeztek??????Hogy megy ez a városban, mert úgylátszik sehogy, és most nagy a gáz, sőt kiderülhet, hogy egy két lakás falát kiverték már, és két lakásból egy lett, amire évtizedeken keresztül rá sem jöttek a város vezetői, mert soha nem volt ellenőrzés...!!!!! Nem mindenki csaló ám, de egy biztos, hogy nagy hanyagság, felelőtlenség, és korrupció virágzik a város vezetésénél, hogy mindez megtörténhetett eddig is évtizedeken keresztül!”
 • 16. igazszó 2011. április 25. 15:24
  „Ezekkel az ügyekkel nem is foglalkozott volna a város, INSZOL, Győr-Szol, ha a JOBBIK részéről Vörös Gyula nem teszi meg a lépéseket, nem kér azonnali vizsgálatot, és nem maga tesz bejelentést, és kér segítséget! Igenis köszönjük Vörös Gyulának az emberséges hozzáállását, intézkedését, mert sok életet mentett meg ezen tettével!

  Eddig évtizedeken keresztül miért nem tettek a város vezetői semmit? GYŐR-SZOL még azt sem tudja melyik lakásban ki, kik laknak!!!!!!! Köszönet a Jobbiknak, és bízunk benne, hogy az általuk megindított vizsgálatok sokmindenre fényt derítenek, mert áldatlan állapotok vannak!!!!
  Egyébként GYŐR-SZOL korrupt összefonódásait, alvállalkozóit, saját dolgozóikból alapított cégeit is vizsgálni kell, melyek szintén az ő cégeik, és azok alvállalkozóit is, költségszámláik beszerzési helyét, taralmát....gócpontjait is fel kell számolni (FÉSZEK Áruház) feketemunkákat, fekete dolgozókat, fehérgalléros bűnözőket, hivatali maffiát, és számlázásokat, bizonyos személyeknek, zsebből fizetett lépcsőházi takarítások íjait!!!! melyeket a Győr-Szol fizet feketén, adózás, bejelentés nélkül, zsebből-zsebbe!!!!!...azokat is ellenőrizni kell! Azokban a lépcsőházakban is, ahol még nem vásárolták meg, vagy nem vásárolhatták meg a lakásokat, és van bérlemény, mind ily módszerrel fizetik ki egy ott lakónak a takarítási dijat zsebből a GYŐR-SZOLOSOK! Fejétől bűzlik a hal!!!!
  EZT MINEK LEHET NEVEZNI, HA NEM ERKÖLCSTELENNEK, ÉS BŰNNEK!”
 • 15. verembele 2011. április 25. 07:50
  „Tisztelettel: 2. hozzászólónak is. Akinek vérében van a (mindent tolvajlás, mert a munka büdös) annak hiába tesznek fel előre fizetős mérőt, akkor azt kikerülve vételez szabálytalanul. Ami engem nagyon zavar, az a kontár kivitelezése a lopásnak. (Szarvas u. 2011 01 18 gázrobbanás) Az ilyen tetvek sajnos a Társasházban élő tisztességes emberekre nagyon veszélyesek, mert nem tudják mit is művelnek a kisírt Önkormányzati lakásban.
  Én is úgy gondolom most már, hogy a Társadalom gerince megroppant, előbb - utóbb valamilyen szintű robbanás fog bekövetkezni. ( talán tényleg polgárháború ) Jós nem akarok lenni, de lassan ÉN is közelítek a jobbik felé. Legalább Ők valamit próbálnak tenni.
  Üdv.”
 • 14. -upho- 2011. április 24. 13:10
  „Az ovet legalabb lehet ertelmezni, nem ugy mint a tied. Bagoly mondja verebnek?”
 • 13. Csukós 2011. április 24. 12:28
  „antalszabo:

  Szerintem te a tudástól félsz a legjobban írásaid tele van bakival .”
 • 12. gte325 2011. április 24. 10:46
  „engem a cigány egyenruha félemlít meg, hova mehetek táborozni?”
 • 11. antalszabo 2011. április 24. 09:38
  „Hátrányosan megkülönböztetettnek érzem magam, mert nem védhetem meg magam, nem szólhatok, ha megtámadnak, és kirabolnak, továbbá, nem kérhetek segítséget sem a polgárőrségtől. Továbbá megkülönböztetettnek érzem magam, mert lemagyaroznak, parasztoznak, dögölj meg piszkos magyar , hallom a felém irányuló rasszista kijelentéseket, olyanokat, hogy a rák megeszi a beled, dögölnél meg, stb: Ki tudja, hova kell fordulnom, hogy ez ellen panaszt tegyek??? - vagy ha netán az én magyar kisebbségem rákényszerül arra, hogy kivándoroljak a megkülönböztetésem elől, hova menjek??
  A sajtóban sem lehet megbízni, hiszen nem is engedik, hogy kommenteljük a cikkeket, mert részben, vagy egészben törlik, vagy éppen nincs is lehetőség egyes cikkek hozzászólásához.
  Én veszélyeztetve érzem magam ebben az országban, és félek, rettegek, mikor törnek az életemre.”
 • 10. Infamous 2011. április 24. 08:27
  „az a baj, akikhez el kellene menni razziázni, azokhoz nem mernek :-(”
 • 9. mitzekatze 2011. április 23. 21:57
  „Háté.
  Orbán neve is mindent elárul. Nem? :)”
 • 8. háté 2011. április 23. 21:06
  „Nem is olyan rég a cigányok féltek a rendőrtől, mert tekintélyük volt, - ma kiröhögik sőt feljelentik kisebbség megsértése címén.
  Köszönhető a hatalmon lévő maffiózóknak, pintérsanyiknak, vityáknak.

  Lesz itt rövidesen, komoly felfordulás.”
 • 7. reszegenisjozan 2011. április 23. 20:19
  „Röviden, mert a gyöngyöspatai cikknél az összes kommentet törölték, most már le is zárták a fórumot.
  Csak és kizárólag a Jobbik!!!!! Legyen bárki, bármilyen böszme, de ha jobbikos jelölt, akkor rá fogok szavazni. Ennyi!!!!!!!”
 • 6. szebbjövőharcosa 2011. április 23. 19:09
  „ÚJVÁROS SZIGET,AKÁCTÉR, BÁN ALADÁR ÚT, ERFURTI ÚT,BÚTORGYÁRI ÚT, STADION UTCA STB...
  A NEM FIZETŐK REMÉLEM REPÜLNEK VAGY MEHETNEK A GYŐRÚJBARÁTI TÁBORBA HOSSZÚ HÉTVÉGÉRE A PINTÉR SZÁMLÁJÁRA MEG AZ LMP-ÉRE.
  KÖZELEBB VAN MINT CSILLEBÉRC.
  JÓ LENNE HA EGYSZER A DOLGOZÓ,ADÓZÓ,FIZETŐ NEM HÁTRÁNYOS HELYZETŰEKET IS TÁMOGATNÁK .”
 • 5. tricse 2011. április 23. 19:02
  „Én nem vagyok egy jobbik-os,de ez az egész olyan "nem szavaztátok meg az alkotmányt akkor egy kicsit kimacerálunk veletek"szagú dolognak tűnik!”
 • 4. fityesz 2011. április 23. 18:56
  „Sanyi bácsi csinálta a műbalhét Gyöngyöspatán.”
 • 3. tricse 2011. április 23. 18:51
  „Na és addig a bérlőket nem vitték el Csillebércre üdülni? Elvégre a rendőrruha is félelmet kelt bennük nem?:)”
 • 2. Bali01 2011. április 23. 18:45
  „jóval több,csak ugye ebből nincsen bevétel,ilyen lakásokba nem tudom miért nem tesznek kártyás mérőket,aztán annyit tud használni,amennyit rátölt,ha meg lopizás van,akkor ki lehet telepíteni.”
 • 1. Csetneky 2011. április 23. 18:36
  „Ennek több értelme van, mint a traffipaxnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás prágai fotókból Győrben

Prágai házjegyek címmel nyílik fotókiállítás a győri Városi Művészeti Múzeumban, az… Tovább olvasom