Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Razzia a strandokon

Győr-Moson-Sopron - Az elmúlt hetekben történt tragédiák okán a nagyobb strandok, élményfürdők átfogó vizsgálatát rendelte el az Egészségügyi Minisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal. A napokban megyénkben is elkezdődik az ellenőrzés.

Régiónkban az ÁNTSZ, a munkavédelmi és munkaügyi felügyelőség, valamint a fogyasztóvédelem ellenőriz közösen. A szakemberek a napokban egyeztetnek a munka menetéről, a feladatokról. Portálunk megtudta: az ÁNTSZ nyaranta rendszeresen járja a strandokat, fürdőket – megyénkben összesen harmincöt medencével rendelkező szolgáltató van –, a nagyobbakra többször is visszatérhetnek. A rutin egy mintavétellel egybekötött
A napokban kezdődő vizsgálat még a korábbiaknál is szigorúbb.
közegészségügyi vizsgálat, utóbbi magába foglalja többek között az üzemeltetési szabályzat, a fertőtlenítés, a vízcsere, a takarítás, az öltözők, zuhanyzók higiéniáját, az elsősegély-felszerelés, illetve a segítséget nyújtó szakemberek meglétének ellenőrzését.

Az eddigi vizsgálatok eredményeit a napokban összesítették: javarészt csak apróbb hiányosságokra kellett felhívni a figyelmet. A napokban kezdődő vizsgálat ha lehet, még a korábbiaknál is szigorúbb, széles körűbb és több adatot szolgáltat a strandok működéséről.

Az ÁNTSZ munkatársaihoz hasonlóan a fogyasztóvédelmisek is rendszeres vendégei a strandoknak, ám míg eddig jellemzően a vendéglátóhelyeket, élelmiszerboltokat és egyéb üzleteket vizsgálták, most ezt várhatóan a strandeszközök és csúszdák sem kerülik el.

Olvasóink írták

  • 1. lolita 2009. augusztus 05. 17:53
    „Es ezeket a razzia akciokat bekell jelenteni???Jo tudni sokan mar dolgoznak a javitason mielött megbüntetnek öket!Köszönjük elöre is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákmunka: ha nincs járulék, nincs szabadság

Győr-Moson-Sopron - A diák, aki dolgozni szeretne, dönthet arról, hogy mint egy iskolaszövetkezet… Tovább olvasom