Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Ravazdi szépség az Anna-bál első udvarhölgye! + fotókkal

Ravazd – Nem akármilyen élményekkel és persze sikerrel gazdagodott a 184. balatonfüredi Anna-bálon egy 18 éves ravazdi diáklány: a zsűri őt választotta a szépségkirálynő első udvarhölgyének. Videós riport a ravazdi egyetemistával.

"Mindig is nagy álmom volt, hogy eljussak a balatonfüredi Anna-bálra – már csak a keresztnevem miatt is –, és szerencsére idén nem csupán jelen lehettem, de a zsűri megválasztott első udvarhölgynek" - kezdte a kisalföld.hu-nak a tizennyolc éves ravazdi Balogh Anna.Jókedvű beszélgetés az első udvarhölggyel. Videó: Cseh Róbert.Reformkort idéző nagyestélyiben


"Ruhám stílusa nagyban emlékeztetett a reformkori hagyományokra. Ezt a nagyestélyit egy pannonhalmi ruhakölcsönzőnek köszönhetem, és ezt azért is tartom fontosnak kiemelni, mert az Anna-bálon részt vevő hölgyek, lányok többsége menyasszonyi öltözetben jelenik meg – én viszont több kedves bókot is kaptam a tizenkilencedik századot idéző ruhámért" – folytatta élménybeszámolóját Anna.A 184. balatonfüredi Anna-bál első udvarhölgye. Fotó: Cseh Róbert.
A 184. balatonfüredi Anna-bál első udvarhölgye. Fotó: Cseh Róbert.


Ha már a múltidézésnél és a tradícióknál tartunk, fontos megjegyezni, hogy az Anna-bál gyakorlatilag egy klasszikus szépségverseny, ahol természetesen kiemelt szerepet kap az etika és a hölgyek viselkedése.

"A különböző etikettes finomságokat jó pár napig keresgéltem az interneten, s persze igyekeztem minél többet elsajátítani - kezdve a köszönéstől a különböző táncokig. Ezek mind-mind apróságoknak tűnhetnek, ám összességében sokat jelentenek a zsűri szemében" – mesélte Anna.

Nem olcsó mulatság, de felejthetetlen élmény

Arra a kérdésünkre, hogy igazak-e azok a szóbeszédek, miszerint a balatonfüredi Anna-bál finoman fogalmazva sem egy olcsó mulatság, a ravazdi egyetemista lány úgy válaszolt: "a belépőjegyek ára negyventől ötvenöt ezer forintig terjed, s ebben még nincs is bent a ruhakölcsönzés és az ünnepi hajkorona ára".Pillanatképek a 184. balatonfüredi Anna-bálról. Fotók: MTI (Nagy Lajos).


Annának az is nagy örömöt jelentett, hogy a bálon találkozhatott több híres emberrel, mint például Horváth Éva műsorvezetővel, Miklósa Erika operaénekesnővel vagy Eperjes Károly színművésszel.

Találkozás hírességekkel

"Eperjes urat már korábbról is ismerem, mivel a Színművészeti Egyetemre jelentkeztem, s a felvételi előtt segített a felkészülésben.

Bár egyelőre nem sikerült bekerülnöm ide, a színészi álmomról nem mondtam le: jövőre is beadom a jelentkezésemet" – búcsúzott a Győri Nemzeti Színház Stúdiójának tagja, aki a győri Móra Ferenc Gimnáziumban végzett, s magyar szakon kezdi meg felsőfokú tanulmányait szeptembertől.

Egy biztos: Annának mindig is örökemlék marad a 184. Anna-bál, és erre az első udvarhölgynek járó, csodaszép Herendi porcelán is emlékezteti majd!


Az első udvarhölgynek járó, csodaszép Herendi porcelán. Kép: Cseh Róbert.
Az első udvarhölgynek járó, csodaszép Herendi porcelán. Kép: Cseh Róbert.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. ErnoBa 2009. augusztus 01. 23:20
  „Hölgyek Urak!
  Az hogy ezt a cikket csupán 31 hozzászólás követte is azt jelzi, hogy nem okozott maradandót ez a kis falusi lány senkibe... Az Anna bál a médiában egyeltalán nem volt téma...
  Megnyugodhatunk, hogy Annácska nem rontja a képet a szép nők között a jövőben:)
  Egyébként üzenem azoknak akik a kritikusok miatt rossz idegállapotba kerültek (vszinű ravazdi családtagok), hogy találkoztam ma ravazdi ismerőssel és felhomályosított dolgokról.... És amit ezen a videon látunk nem más mint álszentség.... És ami még publikus a ma szerzett infókból: a fenti kisasszony beteges szereplési viszketegséggel küzd.... színészi képességei nincsenek valójában...
  Tehát majd kinövi:)”
 • 31. Sagittarius 2009. augusztus 01. 22:26
  „"pancser"!
  Az első mondatoddal tökéletesen 1et értek! A második mondatod helyeslem, és támogatom! Legalább a szebbek megmaradnak a jobb ízlésűeknek. :-)))”
 • 30. pancser 2009. augusztus 01. 09:26
  „29! Tiszta dolog, a lovásznak ott a ló, annak szebb a mosolya. Ízlés dolga, én maradok az Annáknál a kétlábúaknál!”
 • 29. Sagittarius 2009. július 31. 22:00
  „"pancser"!
  Szerintem meg nem az a téma, hogy mennyire vagyok alázatos, sem az, hogy milyen nőket kultiválok, mint ahogy az sem, hogy milyen a csajom. Te már csak maszatolsz, kötözködsz, és a xart kavargatod! Akkor sem tetszik a nő, és a tiéd sem ha még az a maga módján szép is. A fenti képekből, és a megnyilvánulásodból kiindúlva nekem már van elképzelésem a tiédről....”
 • 28. pancser 2009. július 31. 21:13
  „25-26! Jól lealáztátok magatokat, ezért magatokra vessetek. Nektek a görbelábú, sárgafogú mongol nők tetszenek, én tisztelem az ízléseteket nem kritizálom a csajaitokat, a maguk módján ők is szépek.”
 • 27. sme 2009. július 31. 11:37
  „A kritizálók szerintem túlságosan hozzászoktak a médiában mutogatott, plasztikázott, agyonvakolt, kiretusált fejű műnőkhez. A természetes nőket már nem tartják szépnek. Szánalmas... Vajon ők tükörbe néznek otthon?”
 • 26. otromba 2009. július 31. 10:34
  „moderálva”
 • 25. Sagittarius 2009. július 30. 21:58
  „Nos, ...mindenkinek aki a hódolói táborba tartozik, és hozzászólásával véleményt nyilvánított. Amiket írtatok, és magamra vettem: "faragatlan lovász, bunkó, nagyszájú, böszme, képen kellene vágnom magam amiért nem vagyok szebb." Tudjátok, én elfogadom a véleményetek, hogy nektek tetszik. Ezen véleményetek miatt egyikőtöket sem kárhoztatom, és nem is illetem degradáló alpári jelzőkkel.
  Éppen ezért joggal követelem meg a magam, és a velem egy táborba tartozók nevében, Ti is fogadjátok el a mi véleményünk, és ne a mi gyalázásunkal foglalkozzatok.
  Sajnos a hölgy az erőfeszítéseitek ellenére sem lesz, -lett szebb, és még most sem tetszik! Ez a véleményem. Az pedig, hogy "nem profi, nem éppen fotogén, nem kameraérzékeny", ...stb, valamint hogy esetleg neki nem tetsző véleményt is megfogalmaznak néhányan, ez az ő baja. Így jár, akiből közszereplő válik. Viselje el! Senki nem kényszerítette, hogy a nyilvánosság előtt mutogassa magát.”
 • 24. 13.István 2009. július 30. 20:30
  „A választás T. TV nézők szavazata alapján a lányokra szavazók % os araányában dölt el .
  A zsűri a legszebb tizenöt jelöltet választotta ki.
  Aki végignézte a DUNA tv műsorát az tudja miképp történt a szavazás!
  Anna 17,4% százalékot kapott a Királynő pedig 17,6 % -ot,hát így lett a Ravazd- i egyetemista második!
  Gratulálok neki és a Szüleinek ,hogy nagyon szép Lányt neveltek. A nagybetűk aTiszteletnek szólnak!
  Egyet tessék tudomásul venni a fotók másnap készültek ANNA a Tv- Gyönyörű volt és az döntött !!!!
  Gratulálok az életben további szép sikert, csak magadban bizz az egyszerűség már maga szépség!
  Egy ismeretlen nagypapa akiknek szemefényei a saját unokái .”
 • 23. pancser 2009. július 30. 15:20
  „A szólászabadság egyenlő lenne a szabad bunkósággal? Nem hiszem. Anna nagyon szép, ha másnak más az ízlése az lehet, de ő akkor is szép. A neveletlen lovász18.(nem általánosítok) meg tanuljon illemet!”
 • 22. Éber 2009. július 30. 13:02
  „Azért igen kíváncsi lennék a kritizálóknak a fejére,hogy ők hogyan néznek ki...mert a szájukat nagyon tudják jártatni azt már látom.Amúgy meg a szavazók 17,4%-a szerint Anna igenis szép.Ha ez nem tetszik,akkor meg szavazni kellett volna a másik lányokra,nem pedig itt panaszkodni...mostmár késő bánat.Gratulálunk Anna :)”
 • 21. Rozó 2009. július 30. 12:54
  „Az Anna 4 évig volt gimiben osztálytársam, és igenis nagyon szép lány!
  aki azt mondja, hogy ronda, nézze meg élőben, tuti képenvágná magát a negatív véleményért!
  nemtudom melyik hozzászóló írta, hogy kicsit félénk volt. tudtommal egyik civil sem média- ill. kameraedzett, meglátom te hogy viselkedsz kamerák előtt, akkor legyen nagy a szád...
  ennyi.”
 • 20. Misztertejfel 2009. július 30. 10:33
  „Szeritnem a csaj gyönyörű, ti meg eléggé ..... vagytok kedveseim. Ő azért mégsem egy Széchenyi téri szökőkút, de még csak nem is egy harcedzett celeb, akit csak ilyen hangnemben lehet kritizálni, kielemezni.”
 • 19. otromba 2009. július 30. 09:59
  „Kevésből kellett választani,nem volt minőség!A plasztika meg csodákra képes!Medveczky anyó,Mary Zs,
  MÓNÁR Anikó,meg a többi akivel a tv,az újság tele van!
  Én így azért elfogadom az egészet.”
 • 18. Sagittarius 2009. július 29. 23:26
  „Sajnos ki kell józanítsalak bennetek! ... a lány, tényleg nem szép! ...ámbátor lehet az is, hogy csak a szépség áll tőle távol. :-)))))))))))) Még 1x megnéztem tüzetesen... -hümmmm...-háááát, fene eszi az ízlését néhányótoknak, de az tuti, hogy a lovam mosolya szebb! :-))))))
  Az erőszakos megmagyarázóknak üzenem, a szépségnek semmi köze az értelemhez és a műveltséghez, így ennek megléte, vagy hiánya, nem lehet perdöntő a "szép kontra nemszép" viadalban.”
 • 17. ErnoBa 2009. július 29. 23:19
  „mert SZÓLÁSSZABADSÁG van:) a fórumok alapvető tulajdonsága, hogy pro és kontra vélemények is elhangzanak...
  A kislány szempontjából amúgy is veszélyes, hogy a DUNA TV-t nézők idősebbek tábora elhitette Annácskával, hogy szép...
  Itt legalább a negatív kritikával is szembesül! Ráadásul nem csak elfogult véleményeket olvashat!”
 • 16. pancser 2009. július 29. 22:42
  „Nem szeretem a szépségkirálynő választásokat, hiszen mindenkinek más az ízlése. De azért miért kell cikizni ezt a lányt? Akinek tetszik az gratuláljon, akinek meg nem, hát istenem az ne szóljon, ha szépet nem tud mondani róla! Szép vagy Anna többünknek biztosan és gratula!”
 • 15. Korrekt5 2009. július 29. 21:30
  „valakinek nagyon sokba került, hogy ez a csaj lett a szépségkirálynö.
  Igazat adok az elöttem szólónak, Györben kisezer futkáros ebböl a csajból.”
 • 14. invektus 2009. július 29. 20:58
  „sajnálattal kell közölnöm hogy az illető hölgy egyszerüen csak átlagos :)
  én mint férfi nem találok semmi varázst benne valoszinü hogy a zsüri talált :):(”
 • 13. HarconaMarcos 2009. július 29. 20:45
  „#6. Aha... :-)))
  A lány szép, a fanyalgóknak pedig sünt kívánok!
  Szóltam. :-)”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feladta magát a pénzkövetelő

Győr - Feladta magát a rendőrségen az a férfi, aki egy cédulát becsúsztatva pénzt követelt a… Tovább olvasom