Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Rapid közgyűlés - 3 perc alatt letudták

Győr - Nem fuccsol be a Széchenyi tér felújítása. A képviselők 3 perc alatt letudták a rendkívüli közgyűlést: megemelték 230 millió forinttal (egymilliárdra) az erre szánt összeget. A nagyja júniusra kész.

18.07: Kérdés, hozzászólás nem volt témához, így a polgármester szavazásra bocsátotta a határozati javaslatot. A testület 27 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett hozzájárult az előirányzat megemeléséhez.

18.06: Borkai Zsolt polgármester az előterjesztéshez hozzáfűzi, hogy az európai uniós támogatási szerződést március 20-ig kellene megkötni, erről azonban még nincs hír, de ő bizakodó (Ismeretes: az EU és az állam együttesen 899 millióval támogatná a fejlesztést.)

18.04: Megkezdődött a közgyűlés.

17.59: Mindjárt kezdődik a rendkívüli közgyűlés, amely kizárólag egyetlen témát tárgyal, a Széchenyi tér felújítását. Erre azért van szükség, mert a két hete elfogadott költségvetésben csupán 760 millió forint szerepel a beruházás mellett, noha a testület korábban hozott döntései alapján 900 milliót szánt rá, a közbeszerzési pályázatra beérkezett egyetlen ajánlat pedig 966 millió forintról szól. A tét nagy: ha a képviselők nem emelik meg az előirányzatot 999 millió forintra (ebben a 966 millión túl benne van a 24 milliós tartalékkeret és a műszaki ellenőr 9 milliós díjazása), akkor idén biztosan nem kezdődik meg a rekonstrukció, mert a tenderen – elegendő fedezet híján – nem lehet eredményt hirdetni.

Ha azonban a közgyűlés elfogadja az előterjesztést, Borkai Zsolt polgármester megkötheti a kivitelezési szerződést, és a nyertes június közepére felújítja a tér burkolatát, megépíti a szökőkutakat, elvégzi a növénytelepítést, valamint elkészíti az éttermi teraszokat. Egyedül az átalakításra váró Lloyd előtti öt méteres sáv, a múzeumnál lévő kis teresedés, illetve a Rákóczi utca Teleki utcáig tartó szakasza és a Gyógyszertár köz rekonstrukciója marad őszre, illetve 2010-re. A költségvetés egyensúlya így sem borulna fel, ugyanis idén minden várhatóan csak 746 millió forintot kellene kifizetni, a maradék összeg átutalása 2010-ben történne meg.

Olvasóink írták

 • 7. varpeter 2009. március 14. 16:01
  „6. kisem!
  Ne haragudj, nem akarlak elkeseríteni, de azt a választ aztán várhatod...”
 • 6. kisem 2009. március 12. 08:01
  „Az alábbiakat kiegészítve, még pár, összefüggő kérdés. Az eddig elvégzett és jelenleg folyó közműrekonstrukciós munkákra milyen forrás nyújt fedezetet? Ezek is a 966 mFt terhére történnek? Ha így van, akkor milyen alapon kezdődött meg a kivitelezés, hiszen még nincs szerződés? Ha nem, akkor ezeknek és a velük járó bontási, ideiglenes helyreállítási munkáknak mennyi az előirányzati összege, azaz ténylegesen mekkora a teljes előirányzati összeg?
  A kérdésekre elsősorban a Gazdasági Bizottság vezetőjétől, Szijjártó Pétertől várom a választ, de nem csak várom, hanem elvárom.”
 • 5. Itti-Pitti 2009. március 12. 05:44
  „Marcalvárosról ! Minden nagy beruházás pénze a belvárosba meg Bácsára (vajon miért pont oda, nem is sejtem) megy. A nagy hangon hirdetett marcalvárosi uszodából meg a vásárcsarnokból pedig semmi sem lesz. Pedig az 50 méteres medencével még Szájjártató Péter is kevélykedett (biztos mert nagyot álmodni aztán beleért az ujja a bilibe). Látszat tevékenység az 1+2 fél játszótér (melyek elődei már úgyis összedőltek volna) és az 50-60 parkolóhely. A saját pártja által vezetett városházán nem ér el semmit az elkényelmesedett képviselő úr. Talán ha összefogtak volna Pádár úrral, akkor a cigány gárda segíthetett volna a táltos park felépítésében (sci-fi). Hajrá képviselő úr/urak gyorsan fújjanak fel néhány újabb lufit a népnek, csak nehogy már a jövő évi választások előtt kipukkadjanak és kilátsszon a király régi/új ruhája !”
 • 4. comet 2009. március 11. 22:33
  „érdekes történet. Mintha nem arról szólna hogy mennyiből lehetne leggazdaságosabban kihozni a beruházást, hanem mennyire lehet levenni a várost. Borítékolom, hogy a pénz kevés lesz.”
 • 3. kisem 2009. március 11. 20:25
  „Azért szép lassan bebizonyítják az urak, hogy a presztizs mindennél fontosabb. Ugyanilyen módon került az előirányzottnál jóval többe a Városház tér felújítása is.
  Komolytalan az egész bagázs. Alapjában azért mert senkinek nem volt kérdése arra vonatkozóan, mely előirányzati műszaki vagy egységár jellegű tételnél volt jelentős eltérés, amely az ajánlati összeget így megemelhette?
  Bár a vállalkozás szabadáras, de nem lett volna korrektebb egy új eljárást meghirdetni mintsem lealkudni az előirányzatnál potom 27%-kal nagyobb összegre az egyetlen ajánlati összeget? Milyen volt az előkalkuláció, hogy ez így alakulhatott? Vagy tán itt is Olaszországból beszerzendő a burkolókő, esetleg az Andok meredélyeiből származik, és így az árfolyamváltozás az alapvető ok?
  Összevetve a mai sity-suty meghozott döntés összegszerűségét és a döntés módját a nehézségekre hivatkozva elutasított előterjesztések összegeivel és indoklásával, ez a testület a racionális gazdálkodásról maximum csak olvashatott, hallhatott, de azt alkalmazni képtelen.
  És végül, biztosra veszem, hogy nem a 966 mFt lesz a végösszeg. Lesz még szó arról, hogy ez nettóként értelmezendő, no meg arról, hogy a szerződés műszaki tartalmában ez és ez a tétel nincs benne. Arról már nem is beszélve, hogy a műszaki ellenőr díjazására szánt 9 mFt irreális, ha belegondolunk abba, hogy a teljes átfutási idő max. egy év. Van gyakorlatom ebben a tevékenységben -több szakágban is-, elvállalom a feléért és ráadásul bruttóban. Mi több, még alkudni is lehet.”
 • 2. k 2009. március 11. 19:15
  „http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/egyelore_nem_eghet_a_gyori_oroklang/2085421/

  "Nincs ez másként az I. Világháborús emlékmű esetében sem, amely a város tulajdonában és kezelésében van"
  "2009. január 4-én érkezett meg a győri önkormányzat levele a Szent László Határőr Hagyományőrző Egyesülethez."
  "A lényeg azonban nem ez, hanem az önkormányzat elutasító válasza."
  "Az elutasítás hivatkozásaként a 2009. évi költségvetési koncepció elkészültét, valamint az elhúzódó gazdasági válságot jelölték meg. Ez utóbbi, mint varázsszó mindenre alkalmazható kifogáshoz nyújt alapot"

  "A szobor rendbetétele egyébként előzetes számításaink szerint nem kerülne többe 5 millió forintnál."
  Ebben az esetben meg egyszerűen " képviselők 3 perc alatt letudták a rendkívüli közgyűlést: megemelték 230 millió forinttal "

  most akkor nincs gazdasági váltság?????????????????

  Radóra nem telik 5 milla a Széchenyi térre meg 230 milla?
  Egyet értek veled varpeter”
 • 1. varpeter 2009. március 11. 18:44
  „Persze ezek az igazán tiszta tekintetű, megfontolt és szavahihető "urak" képtelenek néhány milliót fordítani a Radó szigeten álló - s egyszer majdcsak romhalmazzá váló - első világháborús hősi emlékmű rendbetételére... Miféle keresztény, konzervatív elveket valló fideszeseink vannak itt Győrött?
  De szépen fogtok majd lógni a tavaszi szélben! :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ruhák tüllből, nejlonból, papírból

Győr - A hozzáértők is elámultak, milyen ruhakölteményekben léptek színpadra az idei Aranyolló… Tovább olvasom