Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Rakparti útlezárás: mi nem találkoztunk dugóval a belvárosban - És ön? - videó, fotók

A kisalfold.hu munkatársai délután fél négy körül megnézték, hogy a rakparti út lezárása okozhat-e közlekedési dugót a Jedlik és a Széchenyi hídon.
Kedd - 8.00 - A türelmesebb autósok csak bosszankodtak, de most is akadt, aki nem hagyta annyiban: kiszállt, félretolta a táblát és lehajtott a víz áztatta Móricz Zsigmond rakpartra...

– Ilyen sajnos mindig akad – mondta Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője, hozzátéve: ahhoz képest, hogy vasárnap este kellett elrendelni a lezárást, amiről a legtöbb közlekedő csak hétfőn az utakon értesült, viszonylag zökkenőmentesen lezajlott a reggel.

Helyi autóbuszjáratot – eltekintve a citybuszoktól – nem érintett a terelés, a Kossuth hídon korábban Bácsa, Kisbácsa felé közlekedő járatokat ugyanis nem sokkal az átadás után a Jedlik hídra irányí-
tották.

A szakember elmondta: hétfőn a rakparti út Dunapart Rezidencia felé eső végénél, a Kossuth híd káptalandombi csatlakozásánál és a révfalui hídfőnél tettek ki lezárásra figyelmeztető táblákat, ezenkívül előjelzőket helyeztek el a Hédervári úti körforgalomhoz, a Schwarzenberg útra és a 14-es hídhoz.

A rakparti utat hétfő reggel még inkább csak a víznyelőkből feltörő folyóvíz lepte el, napközben már az úttest mélyponti része is víz alá került, a tetőzést mára várják az előrejelzések. Amint visszahúzódik a Mosoni-Duna, megkezdődhetnek az utómunkálatok, de a forgalom még napokig nem indulhat meg rajta. Máthé-Tóth Péter elmondta: ha kell, letakarítják az utat és átmossák a víznyelőket. Időbe nem is ez telik igazán.

A pályaszerkezet önálló csapadékvíz-elvezető rendszerrel épült, a szegélyt úgynevezett drainbetonba ágyazták, amely vízáteresztő tulajdonságú. Így amikor jön vagy vonul az ár, a víz károkozás nélkül, szivárogva lepi el és hagyja el a pályaszerkezetet. Mindezt egy draincső is segíti, amely a felgyűlt vizet a folyóba ömlő csapadékvíz-kivezetőbe tereli. Ehhez egyrészt az kell, hogy a folyó újra a kivezető szintje alá kerüljön, illetve az is időbe telik, amíg a visszaszivárgás megtörténik.
A folyamatot hátráltathatja a hideg, fagyos időjárás. Arra kell tehát berendezkedni, hogy a lezárás még egy ideig eltart.

Hétfő - 17 óra 27 perc

Mint arról portálunk elsőként hírt adott: a Duna és mellékfolyóinak áradása miatt Győrben a Móricz Zsigmond rakpartot és a Petőfi-híd alatti ingyenes parkolót is lezárták a hétvégén.

Amióta 2011 novemberében az autósok birtokba vehették az új rakparti utat, most először kellett lezárni Győr belvárosának egyik legfontosabb közlekedési ütőerét a hömpölygő víztömeg miatt.

A kisalfold.hu munkatársai hétfőn délután nem sokkal három óra után "vették nyakukba" a várost, s tettek egy nagy kört Győr központjában.

A Jedlik hídon át indultunk a 14-es főút és a Széchenyi híd irányába, de fél négy körül sehol nem ütköztünk még torlódásba sem.

A Batthyány tér környékén és a Teleki utcában sem kellett feljegyeznünk semmi rendkívülit, igaz, a kisalföldi megyeszékhelyen köztudottan fél öt és fél hat óra között lassul le leginkább a közlekedés.

Amennyiben Önnek van hasznos tapasztalata a belvárosi közlekedésről, kérjük, írja meg a hozzászólások közé, vagy küldje el e-mailben a tudosito@kisalfold.hu e-mail címre.


Videó: Cseh Róbert.


"A rakpart lezárása után hétfő reggel kisebb torlódások, fennakadások mind a Jedlik, mind a Széchenyi hídon előfordultak, a legnagyobb forgalmi csúcs idején 15-20 perces késésekkel kellett az autósoknak számolniuk.

Ezen kívül az is szembetűnő volt, hogy rengeteg autós a megszokott, rakparti útvonalon indult útnak, így a lezárások közvetlen közelében kellett megfordulniuk gépjárművekkel.

Utóbbi manőverek okozhattak váratlan helyzeteket" – közölte portálunk érdeklődésére Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke.

Lezárták a rakpartot áradás miatt Győrben - fotók: Cseh Róbert.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Valaki 2013. január 09. 17:42
  „Lepukkantál punka, nem kicsit, nagyon. :)))”
 • 35. Mankapunka 2013. január 09. 11:14
  „zakariás Én meg azokkal,akik 23 éve erre a két nagypártra szavazott. Azt hiszem,el sem férnének itt.”
 • 34. zakarias3 2013. január 08. 20:00
  „Aki ezt az utat ide tervezte,és aki azt a tervet elfogadta,azzal felmosóronggyal szedetném fel a vizet!”
 • 33. Valaki 2013. január 08. 17:49
  „Az egész város egy nagy dugó! Persze ez helikopterről nem tűnik fel. :)))”
 • 32. HarconaMarcos 2013. január 08. 16:23
  „30 - eléggé patrióta hozzáállás minél gyorsabban beszántani a múlt történelmi emlékeit. Grat! :-/
  Normális ember az alsó rakpartra sétányt csinált volna, amit ha elönt a víz, hát el van öntve.”
 • 31. Mankapunka 2013. január 08. 16:16
  „Béla

  Helyezkedni kell,és akkor nincsen gond. Nekem ilyen bajom nincs,én a környéken nem vagyok a csúcsidőben ilyenkor. Tőlem aztán bármekkora dugó lehet most is. Akkor rossz volt,és kész,azóta már nem érint.”
 • 30. Patriot 2013. január 08. 12:37
  „"Nem érdemes a budapesti alsó rakpartokkal példálózni!"
  ..és miért nem?
  Mert ott több mint száz éve használják és egy óra alatt megy át akkor forgalom rajtuk mint a győrin egy év alatt.
  Senki nem csodálkozik rajta ha évente párszor elönti a Duna.

  Tényleg milyen jó lenne ha a felújított Dunakapu téren hömpölyögnének az autók. Arról nem beszélve, hogy a
  jelenlegi feltárások-felújítások idején meddig lenne lezárva a tér?
  A " várvédők" az Isten tudja meddig szabotálják még a felújítást.”
 • 29. ATX 2013. január 08. 12:03
  „Nem érdemes a budapesti alsó rakpartokkal példálózni! Győrben alsó rakpart nélkül is száz éve zavartalan volt a forgalom. És még ingyen parkolók is voltak árvízmentes napokon. (Ami jóval több, mint az árvizes!)”
 • 28. IV.Béla 2013. január 08. 11:44
  „25. Mankapunka!

  Ahogy látom, te is közéjük tartozol, mert neked mindent le lehet nyomni a torkodod. Hiába, az a száj már sokmindent látott. :)”
 • 27. Pumpa00 2013. január 08. 11:19
  „Sajnos én minden reggel felháborodok amikor arra közeledek és dugó van abból, hogy a szegény hídra igyekvő gyalogosokra ráengedték az autósforgalmat. Ez a mostani helyzet már csak hab a tortán!
  A városházán dolgozók remélem 8-ra jának dolgozni, ( városháza mögött kisajátított parkoló 4 után már eléggé üreske, persze azután is le van zárva) így láthatnák mikor van dugó!

  Remélem leszünk még egy olyan ország, ahol ilyen tetteknek meglesznek a következményei!
  A városvezetés, aki tervezte, jóváhagyta ezt az egész közlekedőket keserítő, közpénzt ellopó, a Belváros tönkretevő akciót, legfeljebb egyik székből a másikba helyezi a fenekét és a munkabérünkből evett pénzeken megtöltött zsebeit!
  Aztán majd jön a választási színjáték, remélem majd mindenki eszébe jutnak akkor is ezek a dolgok!”
 • 26. Pofátlan 2013. január 08. 11:14
  „Az ipar utat mielőbb át kellene vezetni Bácsára.”
 • 25. Mankapunka 2013. január 08. 11:01
  „orbison

  Nézz meg egy ilyen írást,mint Agadiré. Szerinted ő eddig hol élt? Akkor sem állt meg az élet,mikor a buszok nyáron a Kossuth utca építése miatt arra jártak.

  Mondom én,hogy sok itt a borgyú,és megy a bégetés. Nem csodálom,hogy a 2 párt mindig hülyére veszi őket.”
 • 24. Agadir 2013. január 08. 09:46
  „Ma reggel fél 8 előtt a Petőfi-híd például bedugult.”
 • 23. okostojas007 2013. január 08. 08:59
  „a képen látható műintézmény holnap éjjel( szerdán ) azért zavartalanul fog üzemelni annak ellenére hogy körbe veszi a víz....
  a menekülési útvonal -- csak a vízen át ( vagy a tűzön )........”
 • 22. sx486 2013. január 08. 08:22
  „Ez még semmi.
  Ha megépítik a mélygarázst a Duna kapu téren, Egy nagyobb áradáskor az autókat is elönti a víz.”
 • 21. orbison 2013. január 08. 08:20
  „15-Manka
  Jogos, hiszen a Jedlik-híd direkt azért épült, hogy elvezesse a forgalmat révfalu felől.....
  14-mitzekatze
  Biztos, hogy a betonpillérek mozgatásával tervezték megoldani, de a régészek ezt most keresztülhúzták.....”
 • 20. orbison 2013. január 08. 08:17
  „17-hez...
  Valószínűleg ez volt a terv, de mivel sikeresen feltúrták a mellvédig az egészet, így már kivitelezhetetlen a dolog... És nem látni a végét az ásatásnak, a tavaszi áradást is megkapja az út. Ma reggel direkt arra tekertem, éppen hogy csak a híd alatti részt öntötte el a víz, de jön a fagy.... Attól félek, hogy az fog betenni az egésznek.”
 • 19. Rinpócse 2013. január 08. 07:57
  „Tényleg,miért is kellett levinni az utat a rakpartra ?”
 • 18. momopali 2013. január 08. 06:16
  „Du 1/ 4 kor lehet nem volt, de ajánlanám reggel 7-8 között a Bácsi utat...”
 • 17. ortadon 2013. január 08. 05:58
  „legalább le lesz mosva az aszfalt...
  a dugó helyzet meg a pár betonelem elmozdításával kikerülhető lenne, ha a Dunakapu felé elengednék a forgalmat, mint régen... JA! az a tévedés beismerése lenne? :-)”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatkínzás élő bűnjelekkel

Védőrség – megyénkben szinte naponta kapnak bejelentést tudatlan, felelőtlen, kegyetlen… Tovább olvasom