Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Rakparti út és Kossuth-híd: kicsit később indulhat a forgalom

Az eredeti tervek szerint november 7-én adták volna át az új rakparti utat, de erre plusz négy napot még várni kell. A Kossuth-hidat szintén visszakapják az autósok.

"November 7. helyett jövő héten 11-én, pénteken indulhat meg a közlekedés a Kossuth hídon és a Móricz Zsigmond alsó rakparton is" - kezdte a kisalfold.hu-nak Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke.

"A határidő-módosításra azért van szükség, mert a hídkorlátnál végzett munkálatok során nagyobb felületű korróziós részeket találtunk, mint amire számítani lehetett. Az ehhez kapcsolódó újabb korrózióvédelmi munkát a Közgép nyerte el.

A szóban forgó munka befejezését azonban határidőn belül nem lehet tartani, illetve csak olyan megoldás mellett volna mindez lehetséges, ha november 7. és 11. között félpályán, jelzőlámpás irányítás mellett haladna a forgalom.

Mi azonban forgalmi akadályoktól mentes útvonalat szeretnénk a közlekedőknek átadni a rakparton, ezért a 10-ei befejezés, s így a november 11-i nyitás mellett határoztunk. A módosulás miatt a közlekedők megértését és türelmét kérjük" - zárta szavait Máthé-Tóth Péter.A belvárost érintő jelentős forgalmi változásokról ide kattintva olvashatnak. Videóval, fotókkal.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. Tündenéne 2011. november 07. 14:29
  „Szúnyog, pontosan ezt emlegetem én is folyamatosan több helyen... Hogy ebből mi lesz...???”
 • 39. révfaluiszúnyog 2011. november 07. 09:24
  „Ma reggel háromnegyed kilenckor a Révfalu felé meghagyott egyetlen csapáson, a Tarcsay Vilmos utcába kanyarodást biztosító lámpánál annyi autó állt sorban, hogy az egyenesen továbbmenő sávot is elállták a város, nem az Árkád felől!
  Az Árkád felől pedig lekanyarodó sáv sincs! Mindez túl a reggeli csúcson, amikor már lecsendesedik a forgalom, ráadásul a Révfalui híd még nincs is megnyitva. Hármat lehet találni, mi lesz, amikor a híd ismét üzembe áll és forgalmasabb napszak van. Ez az egész belvárosi közlekedeési őrület vagy düddők alkotása, vagy tudatosan kialakított káosz, aminek következtében azt remélik, hogy az autósok elhagyják a belváros ezen részeit is. Minimum a Kiss Jánost is kétirányúvá kell tenni, ha valamennyire is működőképes belváros a cél. Amikor megnyílt a Nádor aluljáró, akkor tudni lehetett, hogy a Gárdonyi utcát meg kell hagyni kétirányúnak, mégis majd két évig kínlódott mindenki azzal az áldatlan helyzettel, hogy a Shell sorompónál vagy a felüljárón, a Baross hídon és a Nádor aluljárón érkező forgalom egyetlen utcára, a Telekire volt terelve. Három átjárási útvonal a vasúton egyetlen utcára terelve. Most ugyanezt játszák el a Révfalui híddal. Nem sok észre vall.”
 • 38. T_McVay_01 2011. november 05. 13:31
  „Néhány hiányosság ami nyilván a híd korróziója miatt nem készült még el:)
  - a hídról jobbra kis ívben a járda még tegnap (péntek) este nem volt leaszfaltozva
  - ugyanitt a Villkor alvállalkozói az elektromos kábelnek még csak az árkát ásták.
  igaz azt is mindössze kb. 30 cm-es mélységben fektették.
  - a burkolati jelek festését még el sem kezdték, köztük a zebrák festését
  - a kresz táblák elhelyezése is még hiányzott (csupán az oszlopok voltak elhelyezve).
  - a hídról jobbra kis ívben a középsziget még nem volt térkövezve
  - a Dunapartrezidenciánál sikerült a 2 (kettő)napos betonra ráaszfaltozni,
  a műszaki ellenőrnek gondolom éppen máshol volt dolga.
  - este tök sötétben aszfaltozták a Dózsa György rakpart felöli becsatlakozást
  a falevelek alkotta avarszőnyegre sikerült ráaszfaltozni.

  Nos ennyit az előre nem látható korróziós problémákról.
  A szeptemberi nyár ellazsálva most meg eszetlen kapkodás, alapvető
  szabályok felrúgásával.
  A négy nap tényleg nem oszt nem szoroz, csak azért kedves Máté Péter
  nem mindenkit lehet hülyének nézni. Talán az ütemtervet (ha volt) kellett
  volna időnként ellenőrizni.”
 • 37. és? 2011. november 05. 12:56
  „22. Patriot 2011.11.04. 11:22

  Ez 4 nap az utolsó véglegesnek hirdetett dátum után! De az is már csúsztatva volt egy soron, és akkor nem mondták el a valódi okot. EZ a gáz, hogy már akko ris elmondhatták volna, hogy mi az oka. A hazugág fáj, nem az, hogy nem készültek el időre. Persze az sem kellemes, de elviselhető.

  Amikor újították, akkor lebontottak ilyen mélységig? Elképzelhető, hogy a járdát nem bontották ki, és most ott találtak hibát? Nem figyeltem a felújítását, bevallom.”
 • 36. vgabor66 2011. november 05. 10:49
  „T. Máté úr!
  Köszönjük a párhetes érthetetlen csúszást. Választ kérünk a következőkre: mikor készül el a Rónay körforgalom és mennyit késik az átadás előre nem látható okok miatt , mi igaz a Rónay u. teljes lezárásáról (csatornacsere) , milyen beruházások és építkezések zajlank a közeljövőben a Rónay u-on ( a posta és a Manna lebontása , üzletközpont építése) ill. miért nem lesz buszközlekedés az átadások után sem a Rónay u.-on, a hídon és a rakpardon. VALKI MÁR IGAZÁN ADHATNA TÁJÉKOZTATÁST AZ ITT LAKÓK ÉS AZ ÜZLETTULAJDONOSOK SZÁMÁRA!!!”
 • 35. Valaki 2011. november 04. 19:39
  „Miazhogy, a tanácsháza tele van velük. :)))”
 • 34. matthiask 2011. november 04. 18:30
  „westi:

  Vannak még szocik? :]”
 • 33. westi 2011. november 04. 17:20
  „matthiask, ez egy szoci szavazónak felér egy hadüzenettel. :D”
 • 32. bambu 2011. november 04. 17:17
  „Igen, 3 hetet írtak arra, hogy mikor lesz kész a híd. Nem lett kész. Most is halogatják. Biztos vagyok benne, hogy aki ezt az egészet felügyeli, irányítja, annak van autója, mert azokra nem gondol, akik busszal járnak. Ráadásul rengeteg nyugdíjas is akad, akik ezért a Virágpiacig sétálnak.”
 • 31. matthiask 2011. november 04. 16:47
  „Szeretem olvasni, ahogy mindenki bosszankodik. Ha épül valami, az a probléma, ha nem, akkor az, ha jó minőségben, akkor az, ha szétesik, akkor az (persze ez érthető is), ha határidőre, akkor ott valami biztosan sántít, ha csúszással, akkor há´ miért is lenne jó...
  Emberek, próbáljatok meg élni például Tatabányán. Azért említem, mert sikerült ott töltenem életem eddigi nagy részét. Ott nem kéne ilyeneken bosszankodnotok, ugyanis szinte semmi sem épül (idén végre tapasztalható némi változás). Érdemes kipróbálni győri fejjel. Tavaly óta élek itt és imádom a várost, ég és föld a különbség. Engem is bosszant, hogy ejj, nem jön a busz, de örülök neki, hogy épül-szépül a város. Várjuk meg inkább a végét az egész beruházásnak. :)
  Remélem senki sem veszi magára a véleményem, nem személyeskedésnek szántam.”
 • 30. Veszettzsiráf 2011. november 04. 16:21
  „Joebacsi70, belenyúltál. :-)

  Valóban nem ezzel foglalkozom, nem ebből élek, habár apósom aki építészmérnök, jelenleg építésvezető (nem kis projekteknél) elmondta a véleményét a tér burkolatáról. Nem szidta, véleményezte, azért talált hibát.
  De nekem a hibák ellenére tetszik a tér, "kövezzetek" meg ! :-)”
 • 29. Joebacsi70 2011. november 04. 14:10
  „28. Ez nagyon jó komment volt. Értékelem a humort.
  Persze egy térburkoló vizsgán megbuknál, de gondolom amúgy sem ebből élsz.”
 • 28. Veszettzsiráf 2011. november 04. 13:48
  „Mir, persze hogy mozog, ha szorosan lenne rakva felpuposodna a nagy melegben, ne viccelj. :-D”
 • 27. .viki27. 2011. november 04. 13:24
  „Nem értem a Kossuth híd nem is olyan régen lett felújítva teljesen.Homokfúvással eltávolították a rozsdát teljesen fém tisztára utána rozsdagátló alapozó vagyis nem szabadna ilyen rövid idő alatt rozsdásodnia!Vagy akkor csináltak hanyag munkát vagy pedig most nem mondanak igazat!Bár annak idején amikor arra jártam nagyon is nagy porban kellett átkelni a hídon pedig körbe volt ponyvázva mégis hatalmas por volt.Vagyis nem feltételezem,hogy direkt porban álltak a munkások csak hogy azt higgyék az emberek,hogy dolgoznak!Szóval itt valami nagyon sántít!”
 • 26. mir 2011. november 04. 12:55
  „Veszettzsiráf

  kb annyira tartós mint a széchenyi tér ahol már szinte minden térkő mozog :)”
 • 25. Joebacsi70 2011. november 04. 12:23
  „Miért kell mindig összeesküvés-elméleteket gyártani ?
  Egyszerű a válasz, kevés volt a visszaosztott pénz, kellett gyorsan még egy kis közbeszerzés.”
 • 24. Veszettzsiráf 2011. november 04. 12:19
  „Mir,

  Ha ők építették, lehet nem kezdene szétesni! :-D”
 • 23. mir 2011. november 04. 11:45
  „22

  Ja a nádor aluljárót meg a manók építették igaz? :) Szem kinyít :)”
 • 22. Patriot 2011. november 04. 11:22
  „Mondjuk az igaz, hogy a győri szocialista irányítású önkormányzat az sose késett a határidőkkel. Igaz szinte lópikulát sem építettek.
  Amúgy hihetetlenül nagy csúszás az a négy nap, legalább jókat lehet rajta vernyogni.”
 • 21. Tündenéne 2011. november 04. 11:11
  „Engem még mindig aggaszt a Tarcsay útra balra kanyarodni vágyókat megállító lámpa. 11-én ugyan remélhetőleg nem a reggel 8-as csúcsforgalomban akarják az egészet megnyitni, de mondjuk délután már valószínűleg (HA és AMENNYIBEN elkészül egyáltalán az út no meg a híd) arra megy a Révfaluba tartók nagy része. Az elmúlt napokban általában nem működött abban a kereszteződésben a lámpa, no ez egyfelől jó, mert az autósok be tudtak kanyarodni, másfelől viszont eléggé veszélyes pl. a gyalogosokra nézve, főleg a korai sötétedés után. Ha azonban működni kezd, és a tegnap estéhez hasonlóan 2 és fél percig (!!!) pirosat jelez, majd 2 azaz KETTŐ db (!!!!!) személyautót (nem teherautót, nem buszt, normál, ezekhez képest viszonylag fürge járműveket) képes szabályosan átengedni (a harmadik már jócskán a sárgába csúszott), akkor ott bizony komoly torlódásokra lehet majd számítani... mondjuk vissza egészen a körforgalomig... és onnan is tovább...”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombariadó a győri Tower étteremben - fotók

A kisalfold.hu információ szerint csütörtök este bombariadó volt a győri Tower étteremben. Tovább olvasom