Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Rákfene - komédia két részben

Vizitdíj, hálapénz, kórházi ágy csökkentés…ez nem a Vészhelyzet, de nem is a Grace klinika. Itt nem a sármos George Clooney operál és Carter doki sem szerencsétlenkedik.

Hát akkor pillantsunk bele egy igazi magyar kórház mindennapjaiba: morcos, kissé foghíjas takarítónő mossa a padlót és vizitdíj automata híján ő maga szedi be a pénzt. A meleg, szűknacis betegszállító fiú az altatóorvos laposüvegét töltögeti, miközben az alig remegő kezével gondozza a pácienseket. A másik doki a dögös vörös és a fekete démon nővérkéket hajtja. A főorvosnak pedig mindennél fontosabb a növényei ápolása, és a vasárnapi ebéd, mint egy perforált vakbélműtét. Megérkezik egy öregúr, akit sürgősen el kellene látni. Aztán hoznak egy rabot is. Ja, és eltűnt egy páciens…

A főorvos urat nem nagyon hatja meg az eset. Ám betoppan egy rég nem látott ismerős, aki elég befolyásos emberré vált. Na és ki mást is keresne, mint az ő „tántiját", az eltűnt öreghölgyet. Kitör a pánik, mindenki a keresésére indul, miközben a dokik egy félreértést követően már a jóbarát műtétére készülnek.

Hogy mi lesz ebből? Botrány!

A két felvonásos komédia hatalmas poénokkal parodizálja ki az egészségügy problémáit. Káprázatos díszlet és nagyszerű színészek garantálják a sikert.

Varga Alexandra

Olvasóink írták

  • 3. Eszter 2008. január 13. 10:35
    „Ez a kritika?”
  • 2. győri polgár 2007. december 13. 12:11
    „A múlt kisértetei sajnos nem akarnak eltünni a magyar valóságból. 17 évvel ezelőtt még osztályharc dúlt, amikor -az oszd meg és uralkodj szellemében- szembeállították egymással a társadalmi osztályokat, hogy így biztosítsák az uralmat a nép felett. Az un. rendszerváltással ez is megmaradt csak más nevet kapott. Az osztályharcból rétegharc lett. A hatalomnak most is érdeke a társadalmi rétegek szembeállítása. Ennek egyik példája az orvostársadalom változatlanul folytatódó lejáratása és meggyűlöltetése. Meddig engedjük még, hogy egymás ellen uszítsanak bennünket?”
  • 1. Cseter János 2007. december 12. 15:39
    „Varga Alexandra kedves Ön csak nem a Kisalföld szerkesztése megélhetési munkatársaitól tanúlt meg mesét írni? Ugyan is, ha igaz lenne története idő helyszín és valós névvel ellátott szereplőket illene megírni! Mi olvasók, legalább is én mindig a legjobb tudásom próbálom az olvasótársaim elé tárni a valóságról! Hisz ezek a rovatok, információk olyan tárháza, mely megoldásokat hozhat a még megoldatlan gondok, problémák sokaságára! A meséket szedje össze könyvbe és vigye el az ovodába! Ott vannak rá vevők!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több munkahelyre, nagyobb elfogadásra lenne szükség

Kedden délután ülésezett a Győr-Moson-Sopron Megyei Esélyegyenlőségi Tanács, - a legfontosabb, idei… Tovább olvasom