Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Rakétások segítenek Szolnokon

A győri rakétadandár katonái közül 204-en indultak Szolnokra, a közép-tiszai árvíz elleni védekezés segítésére.
A Magyar Honvédség Katasztrófavédelmi Operatív Bizottsága pénteken reggel 8 órai hatállyal 2. fokozatú riasztást rendelt el a tiszai árvízhez kapcsolódóan. Ennek megfelelően a lapátokat és a gumicsizmákat, na meg az útravaló élelmet a teherautók platóira rakták a 12. légvédelmi rakétadandár katonái.

Az eligazításokat követően délután 2 órakor buszra szálltak és a katonai rendészet biztosítása mellett menetoszlopban Szolnokra indultak, hogy segítséget nyújtsanak a megáradt Tiszával küzdő embereknek.
A dandár parancsnoka, Varga László dandártábornok elmondta lapunknak, hogy az útra kelt 204 katonát, közöttük a 4 fős egészségügyi személyzetet és a technikát a 86. szolnoki helikopterezred bázisán helyezik el, ahol az ellátásukat is biztosítják.

– Az embereinknek a szolnoki operatív vezetési csoport határozza meg majd a feladatokat, természetesen a megyei, illetve a helyi védelmi bizottságokkal egyeztetve. Erre az időszakra – a rendkívüli helyzetnek megfelelően – a kiképzési feladatok sorából töröltem a jövő heti, Várpalotára tervezett gyakorlatot – tudtuk meg Varga tábornoktól. A parancsnok elmondta, azokat a katonákat, akik a választások második fordulójában érintettek, leváltják és hazaszállítják, hogy tudjanak élni szavazati jogukkal. Egyelőre nem tudni, hogy ők hányan lesznek, azt a jövő hét elején egyeztetik.

A Szolnokra indulókat autóbuszokkal szállítják, a mentési munkálatokra 15 járművet és egy mentőt indít útnak a dandár. A személyi felszerelésen kívül gumicsizmát és lapátokat vittek magukkal a győri rakétások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lakások bérleti díja nem változik

Nem változik a győri önkormányzati lakások bérleti díja, viszont lesznek úgynevezett „piaci… Tovább olvasom