Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Ragaszkodnak a kicsikhez

„ Petra 15 kilóról 20 kilóra felhízott, már szépen rajzol és kommunikál” – nyilatkozta Zsebők Zoltánné, aki február vége óta neveli az ácsi lakástűzben elhunyt két kisfiú nővérét, Petrát és – mint megírtuk – feltehetően az egy hónapos Ricsi is hozzájuk kerül.
Az Ácson élő Zsebők Zoltánné úgy véli, a tények mellett valótlan állítások, csúsztatások is napvilágot látnak a médiában, mert a Lukács szülőket sokan és sokfelől segítették. A családsegítő folyamatosan tartotta velük a kapcsolatot, ám ezzel a lehetőséggel kellőképpen soha nem éltek.

– A csütörtöki tárgyaláson a hivatal részéről jogosan döntöttek arról, hogy egyelőre nem vihetik albérletükbe a kisbabát – szögezte le Zsebőkné. – Ám Lukácsék nem magukban keresik a hibát. Amíg az anyuka fellebbez, intézetben marad a kisfiú, ami neki sem jó. Mi szívesen vállaltuk a gyerekeket, mert úgy érezzük, hogy kötelességünk segíteni a családon. Miklósról lemondtak, Annamarit a nagymama neveli. Péntek óta szinte folyamatosan csöng a telefonunk, de nem tudom, mi lesz velünk. Sokan sajnálják Lukácsékat, a tragédiát azonban nem lehet meg nem történtté tenni. A tény az tény marad, február 27-én a kisfiúk egyedül voltak a lakásban, amikor a tragédia bekövetkezett.

Zsebőkéknél a volt, ám a velük egy háztartásban élő férj is elfogadta azt, hogy a maguk három gyermeke mellett jut hely Petrának és Richárdnak is. A tárgyalás óta azonban nem beszélnek Lukácsékkal, pedig csupán kétutcányira laknak egymástól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mezőörs takaréklángon

Az elmúlt másfél évtized alatt egyszer szorult rövid időre hitelfelvételre a mezőörsi önkormányzat.… Tovább olvasom