Kisalföld logö

2016. 10. 22. szombat - Előd 4°C | 13°C

Radnótira emlékezett a Könyvszalon

Méltó és ünnepélyes zárása volt az idei, kilencedik Győri Könyvszalonnak a rendhagyó Radnóti-est.

Both Miklós és a Napra Zenekar énekelte meg a modern magyar líra egyik legkiemelkedőbb, és talán legtragikusabb sorsú költőjének verseit.

A Hangzó Helikon sorozat keretében a költészet napjára, április 11-ére jelent meg a rendhagyó album, amelyről ezúttal is a lélekre ható fényjáték kíséretében csendültek fel az alapvetően világzenét játszó zenekar „Radnóti-dalai". A Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán vasárnap este dalban hallgathatta meg a közönség a Szerelmes verset, a Hasonlatok vagy az Éjszaka című költeményeket.

A gitárprímás Both Miklós mellett harmonika, hegedű, dob és basszusgitár kísérte a hangulatában Radnótit és életét tökéletesen megidéző dallamokat. Radnóti Miklós természetről, szerelemről és halálról megírt gondolatait a zene úgy egészítette ki, hogy közben egy teljesen más közönséghez is megpróbálta eljuttatni a huszadik század üzenetét.
Különleges élménnyel zárta tehát a kapuit – nem többre, csak egy évre – a Szalon. Azt pedig, hogy Radnótit versben vagy zenében jobb-e hallgatni, nos ezt ki-ki döntse el saját maga.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táltosdobokkal az erdőszélen

Akácerdők sűrűjében vezetett az út arra a tisztásra, ahol a hétvégén gyűltek össze rábaközi, győri… Tovább olvasom