Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Radnóti nyomában Abdán is

Radnóti nyomában címmel tanulmányi kirándulást szervez tanároknak és diákoknak a költő életének egyes fontos helyszíneire a Történelemtanárok Egylete.
A szervezet MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a magyar holokauszt-emlékév keretében, a nemzeti emlékezet program folytatásaként a kirándulás szeptember 16-19. között a Szeged-Nagyvárad-Bor-Szabadka-Abda útvonalat érintené.

Mint írták, a holokauszt, Radnóti Miklós élete, munkája, sorsa különösen alkalmas a haza, a felelősség fogalmának végiggondolására, az egyén cselekvési lehetőségeinek mérlegelésére, valamint a jog és erkölcs viszonyának tanulmányozására, mindez komplex történelmi, irodalmi és más megközelítést is lehetővé téve, élményszerű tanulmányi kirándulás közben.

Az úton törekednek a komplex látásmód kialakítására, a történelem mellett irodalmi, néprajzi, földrajzi, biológiai, környezetvédelmi tudnivalókra is felhívják a figyelmet - olvasható a közleményben. A kirándulásra pályázatot hirdetnek, a jelentkezéseket május 30-ig várják.

További információ a tte.hu oldalon érhető el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérséklődött a forgalom az M1-es autópályán

Az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán közepesen erős a forgalom. Tovább olvasom