Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Radnóti-rendezvények

Győr - Radnóti Miklós száz éve, 1909. május 5-én született, hatvanöt esztendeje gyilkolták meg Abda határában. A mártír költő emlékét idén gazdag megyei eseménysorozat idézi.
A centenáriumi programok lebonyolításában a megye és Győr mellett az abdai önkormányzat is szerepet vállalt. Az intézmények képviselői szerdán tájékoztatón számoltak be a legszélesebb rétegek számára emlékezetes élmény lehetőségét tartogató programokról. A Kisalföld mindegyikről időben közöl beharangozót, néhányra azonban – a szervezők szándékának megfelelően – jó előre felhívjuk a figyelmet.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János-kara a Radnóti-emlékév jegyében rendezi holnapután, pénteken az egyetemi-főiskolai hallgatók országos versmondó versenyét. Az előzetes válogatókat követően az ország harminc legjobb diákja mérheti össze képességeit, tudását a győri döntőben.

A Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár „Oly korban éltem én e földön" című családi vetélkedőjén részt venni kívánóknak ugyancsak péntekig kell beküldeniük az első fordulóra kiadott írásbeli tesztet. A szóbeli döntő május 23-án lesz az intézményben. A könyvtár ad otthont május 20-án a Hangraforgó együttes „Két karoddal átölelsz te..." mottójú emlékestjének is.

A költő igaza című felolvasóest a születésnapon, május 5-én a koszorúzási ünnepségek után este 6 órakor kezdődik a városháza dísztermében. Radnóti-díjas költők – közöttük az első díjazott Juhász Ferenc– mellett előadóművészek, közéleti személyiségek, irodalombarátok vesznek részt aktívan az esten.

A május 28-án kezdődő, „Köszöntsd a napot" című háromnapos konferencián – ugyancsak a városháza dísztermében – irodalomtörténészek, esztéták neves tábora tanácskozik a költő művészetének legkülönbözőbb kérdéseiről, összefüggéseiről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A múzsák háborúja

Kultúra - A fővárosban közel 220 éve működik színház a várban, az egykori templomban. 2001-től sok… Tovább olvasom