Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Radnai rajzszakkör zárókiállítása Győrben - képgaléria

A Városi Művészeti Múzeum 2011. októberében nagy sikerű programsorozatot indított nyugdíjasoknak az Esterházy-palotában.
A Radnai rajzszakkör keretein belül a művészet iránt érdeklődő idősek múzeumi környezetben rajzolhattak, festhettek.

A projekt részeként az érdeklődők megtekinthették a múzeum gyűjteményeit, illetve az aktuális kiállításokhoz kapcsolódó kreatív foglalkozásokon vehettek részt. A prgoramok az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Gondozási Központja, Idősek Klubja tagjainak részvételével zajlottak.

Az alkotó tevékenység során - meghatározott tematika szerint - különböző rajz- és festési technikákat sajátíthattak el a résztvevők. Így központi szerepet kaptak a táblaképfestési eljárások (pasztell, akvarell) és a rajzeszközök használata (ceruzarajz, szénrajz, tollrajz), de a résztvevők csendélet- és tájképfestési technikákkal is megismerkedhettek. Ezen kívül egyes képgrafikai eljárások kipróbálására is lehetőség nyílt. A program szakmai vezetője Pintérné Gergics Ágnes. A szakkör záró kiállításán a résztvevők legszebb alkotásait tekinthetik meg a látogatók.

Fotó: Szük Ödön

Kiállítás helyszíne: Esterházy-palota pincéje (Győr, Király u. 17.). A kiállítás megtekinthető: június 17-ig, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig.

Olvasóink írták

  • 1. Madarász 2012. május 31. 22:02
    „Már elnézést, de ezek a rajzok messze nem érik el az a színvonalat felnőtt embernél, hogy kitegyék, főleg nem azt, hogy itt is emgjelenjenek. Ami nem megy, azt nem kéne erőltetni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barabás Festőkör alkotóinak kiállítása Győrben - képgaléria

Megnyílt a Győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban a Barabás Festőkör alkotóinak kiállítása:… Tovább olvasom