Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Rádiókat kaptak az önkéntes tűzoltó egyesületek - fotó

Az egyesületek összesen tizenöt kézi EDR rádiót és egy mobil rádió hátsó kezelő tartozékot vehettek át az igazgatóságon.

A pályázaton nyert, kiosztott eszközök értéke összesen több, mint három és félmillió forint, amelyet Galumba Lajos tűzoltó százados, tűzoltósági főfelügyelő adott át megjelenteknek.

Ezek a rádiók rendkívül fontosak a beavatkozások hatékonysága miatt, hiszen csak ezeken biztosítható a folyamatos és gyors kommunikáció a hivatásos és önkéntes egységek között. A megyében jelenleg tizenhét önkéntes tűzoltó egyesület rendelkezik kézi vagy mobil rádióval, többeknél mindkettő megtalálható.

Galumba Lajos tűzoltó százados, tűzoltósági főfelügyelő adta át a rádiókat a megjelenteknek. Fotó: Ruskáné Takács Anita


A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékességi területén lévő együttműködési megállapodással rendelkező önkéntes tűzoltó egyesületek az előző évi pályázaton nyert öt kézi és tizennégy mobil EDR rádiókészüléket már tavaly átvették, több mint hat millió forint értékben. Ezek azóta is folyamatosan működnek és segítik a munkájukat.

Az átadásra a készülékeket beprogramozta az igazgatóság informatikai osztálya, a kezelésükről néhány gyakorlati tanácsot is kaphattak a résztvevők Karácsony Attila tűzoltó hadnagytól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tombolt a viharos szél a megyében: fák dőltek ki, vezetékek szakadtak le

A viharos időjárás miatt több fakidőléshez is vonultak megyénk tűzoltói, villanypózna is megdőlt a szél miatt, vezetékek szakadtak le. Tovább olvasom