Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Rabolt, mozdonyt rongált az ifjú banda

Csoportosan elkövetett rablás, vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett, betörés, s ki tudja, még mi van a számláján annak a fiatalkorú bandának, amelyik Győr rendjét zavarja újabban.
Körülállták, majd minden ok nélkül megpofoztak egy, a vidéki buszpályaudvaron várakozó 12 éves fiút egy győri bandának a tagjai a napokban, mindezt fényes nappal. A banditák még fiatalkorúak, Sz. Dezső 16 éves, testvére, Sz. Dániel alig töltötte be a 14-et, K. Dániel 17, míg B. Dávid 16 éves. A társaság viselt dolgairól Reinhoffer Csaba alezredes, a Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője tájékoztatta a Kisalföldet. A kvartett a megrémült fiút arra kényszerítette, hogy menjen velük a Herman Ottó utcai csarnokhoz. Elvették mobiltelefonját, nyomatékul adtak neki még egy pofont, majd a belvárosba mentek, ahol eladták a telefont és a pénzt elosztották.
Az alezredes elmondta, hogy a társaság ismerős a rendőrség előtt, így hamar elfogták őket és csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanújával folytatnak eljárást ellenük. Ez a bűncselekmény 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A banda viselt dolgai közül Reinhoffer Csaba felidézte, hogy január 10-én egy Bartók Béla úti zöldséges dupla kirakatát törték be, s odabent italokat pakoltak össze. Elvinni azonban nem tudták a zsákmányt, mert egy járókelő megzavarta őket. Itt annyiban módosult a társaság, hogy az Sz. fiúk lánytestvére és egy másik fiatalkorú gyerek is részt vett a „buliban".
A győrszentiváni vasúti pályára nemrég egy kerékpárt fektettek a Győr felé tartó vonat elé. A mozdony áthajtott a bringán, s oly mértékben megsérült, hogy le kellett cserélni. Emiatt zavar keletkezett a vasúti közlekedésben. Az alezredes hangsúlyozta, nagy szerencse, hogy nem történt tömegszerencsétlenség. Ebben az esetben vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt indult eljárás a „heccben" részt vevők ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefokoztak több irodavezetőt

A tizenegyből négy osztály irányítását bízza új emberre a győri városvezetés. A korábbi irodavezetők több mint egyharmadát lefokozzák. A győri közgyűlés két héttel ezelőtt határozott arról, hogy átalakítja a polgármesteri hivatal szervezetét. A korábbi 18 iroda helyett 11 osztály és 4 önállócsoport működik. Tovább olvasom