Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Rábapatona: falumegújítás elismeréssel

Huszonötmillió forintos beruházás eredményeként integrált közösségi és szolgáltatótérré alakították át az egykori művelődési házat.

Befejeződött a Besenyő Kalandpark kialakításának első üteme is. A település a fejlesztésekért falumegújítási díjat kapott a szakminisztériumtól.

Nemrégiben újjászületett a régi rábapatonai művelődési ház. A 25 millió forintos beruházás eredményeként – többek között – új nyílászárókat, homlokzati hőszigetelést, födémszigetelést kapott az integrált közösségi és szolgáltatótérré átalakított épület, amelynek korszerűsítették az elektromos és fűtési rendszerét is.

A fejlesztések 25 millió forintos beruházás eredményeként valósulhattak meg – adta hírül Jutasi Kálmán polgármester. Fotó: Bertleff András
A fejlesztések 25 millió forintos beruházás eredményeként valósulhattak meg – adta hírül Jutasi Kálmán polgármester. Fotó: Bertleff András


– A hagyományos kultúrházi, ifjúsági és közösségi feladatok mellett számos új területtel bővült az intézmény. Így például a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat, a családi napközi, a falugazdász, valamint az önkormányzatot és a civil szervezeteket segítő pályázatíró is helyet kapott az épületben, ahol olvasósarok, internet-hozzáféréssel számítógépes terem, foglalkoztatási információs pont is a helybeliek rendelkezésére áll – számolt be a fejlesztésről Jutasi Kálmán.A polgármester megemlítette azt is, hogy megkezdődött a közel 13 millió forintos költségvetésű Besenyő Kalandpark kialakítása. A most befejeződött első ütemben a buszforduló és a hulladékudvar közötti terület, míg tavasszal a hulladékudvartól a temetőig terjedő terület földmunkái és növénytelepítése készül el, valamint ekkor helyezik ki az utcabútorokat és a játszótéri eszközöket.

Jövőre szeretnék megújítani, méltó körülmények között bemutatni a falumúzeum gazdag, múltidéző anyagát. Kihasználva az új épület kínálta lehetőségeket, interaktív foglalkozásokat terveznek, amelyeken a résztvevők megismerhetik a hajdani falusi mindennapok foglalatosságait. Így például a ma is működő kemencében kenyeret süthetnek vagy elsajátíthatják a kosárfonás fortélyait is.

Jutasi Kálmán végül hozzátette: hogy jó úton haladnak a fejlesztésekkel, igazolja a falumegújítási díj második helyezése, amit a vidékfejlesztési minisztérium ítélt oda Rábapatonának.

Olvasóink írták

  • 1. okda 2011. december 01. 17:27
    „Ahol a "papok táncolnak" másutt meg rothad, bomlik minden mint a Fidesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumház a Káptalandombon

A Bástya Múzeumházat, a történelmi belváros új látnivalóját tegnap mutatták be a sajtó képviselőinek. Tovább olvasom