Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Rábaköz kincsei - előadás Győrben

A Magyar Évezredek Baráti Társaság és a Petőfi Sándor Művelődési Ház közös rendezvényén a Rábaköz hagyományaival ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A szigetközi hagyományok bemutatása után a Rábaköz népi gyógyítói és füves emberei előtt tisztelegtek a szervezők. Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna etnográfus legutóbb Déván és annak környékén járt, - gyűjtő munkája eredményeiről hallottunk. Láthattunk néptáncokat, sőt magunk is beállhatunk a táncosok közé. Fafaragók, hímzők, szövők, csuhékötők mutatták be mesterségük fogásait. A kékfestők, a babakészítők és a fazekasok munkáit is kiállították.

Az iskolás gyermekeket arra biztatták, hozzanak ők is a kiállításra régi, múltat idéző tárgyakat, eszközöket, szerszámokat. Sőt, a helyszínen mesélhettek a tárgyak történetéről, bemutathatták használatuk módját is. Az iskolásoknak kézműves foglalkozásokat is szerveztek: a gyerekek kipróbálhatták az agyagozást, a kosárfonást, a fafaragást is.

Fotó: Harcsás Judit
Fotó: Harcsás Judit

Fotó: Harcsás Judit
Fotó: Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolák, kollégiumok, sportcsarnokok várják Győrben a devecserieket

Az egyetemi és a Magvassy-sportcsarnokban, a győrszentiváni közösségi házban, kisebb iskolákban, kollégiumokban helyezik el Győrben a devecserieket szükség esetén. Tovább olvasom