Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Rába: bővülő árbevétel

Győr - A győri Rába Nyrt. csütörtökön megtartott évi rendes közgyűlése elfogadta az igazgatóság beszámolóját a társaság 2008. évi működéséről.
Az időszak második felében kibontakozó járműipari recesszió ellenére is enyhén bővült a vállalat árbevétele, miközben továbbra is őrzi üzemi nyereségességét mindhárom üzletág.

A közgyűlés támogatta a működési stabilitásért meghozott intézkedéseket és az ehhez szükséges erőforrások biztosítása érdekében úgy határozott, hogy az idei évben sem fizet osztalékot. A közgyűlés újraválasztotta az igazgatóság azon három tagját, akiknek megbízása az idei közgyűlés napjáig tartott és ötéves mandátummal kijelölte a felügyelőbizottság tagjait is.

A Rába tavaly 58 milliárd 638 millió forint nettó árbevételt ért el, ugyanakkor 5 milliárd 98 millió forint veszteséget produkált. A Rába-csoport tavalyi felhalmozott jelentős vesztesége olyan okokra vezethető vissza, mint az alapanyagárak több mint 20 százalékos drágulása, az energiaárak csaknem 15 százalékos növekedése, s a forint árfolyamának euróval és dollárral szembeni gyengülése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadászrepülők gurultak a Szent István úton! - képekkel

"Kiszuperált vadászrepülőket szállított több kamion Győrben a Szent István úton. Nem mindennnapi… Tovább olvasom