Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Rába-parti ˝kőszínház˝

Győr - Csaknem duplájára bővítik a győri vízi színpadot, a nyári programok során a Rába-parti betonlépcső amolyan kőszínházzá fog átalakulni. Kilencszáz nézőt fogad majd be.

A Rába-parton sétáló győriek láthatják a hetek óta zajló munkálatokat. Eláruljuk, hogy nemcsak a mindenki által unalomig ismert betonlépcső javítgatását, de egy új szerkezetű, tágas vízi színpad és egy közönségtér kialakítását végzik el a Radóval szemben.

Az Integrál által felállított színpad már tavaly is működött, de nagy volt az igény arra, hogy a zenés produkciókon kívül más műfajok is teret kapjanak Győr talán legkedveltebb pontján. Ezért két dologra volt szükség. Egyrészt a távolság leküzdése érdekében a színpadot idén már a belvárosi oldalon állítják fel; és hogy továbbra is kiérdemelje a ˝vízi˝ jelzőt, egy része a Rábára nyúlik. Másrészt új szerkezeti elemekkel felszerelve jelentősen kibővítik, jelenleg tizenkétszer tizenkét méteres.

A június végi átadást követően, július 3-án a Győrkőcfesztivállal ˝szentelik fel˝ az új létesítményt. Fotó: Krizsán Csaba
A június végi átadást követően, július 3-án a Győrkőcfesztivállal ˝szentelik fel˝ az új létesítményt. Fotó: Krizsán Csaba

Serfőzőné Tóth Andrea, a győri önkormányzat kulturális csoportjának vezetője elmondta: kőszínház jelleggel működik majd az ideiglenes helyszín, amely – vízügyi-biztonsági érdekek miatt – nem üzemelhet egész évben. A nyáron azonban kilencszáz embert tud befogadni, mivel a betonlépcsőt székekkel töltik meg, s mögötte helyezik el a Győri Nyár nyitányáról jól ismert lelátót. Ami még biztosan új eleme a vízparti rendezvénynek: az egyébként igen igényes mobil paravánfal, ez biztosítja, hogy most először fizetős rendezvényeket is tarthassanak. A június végi átadást követően, július 3-án a Győrkőcfesztivállal „szentelik fel" az új létesítményt, ez természetesen ingyenes lesz. Ezután azonban egészen augusztus 1-jéig felkerül a lelátót leválasztó fal, amely hirdetési felületként is szolgál – jobbára a rendezvényeket támogató szponzorok igénye szerint.

Összesen 14 nyári programot tervezett ide a város, augusztusban például a már ingyenesen megtekinthető Magyar misét, a Tolcsvay fivérek előadásában.

A színpadot egyébként igény szerint – egyes hétköznapokon – bérbe vevők is használhatják, s jövőre már jóval kisebb, megtérülő költséggel ismét felállítja a város. Idén körülbelül 5 millió forintba került az átadása.

Olvasóink írták

 • 3. elemér 2009. június 28. 19:08
  „Hát igen, nehéz ott kielégitteni a sok kultúrbunkót.”
 • 2. gerald 2009. június 26. 15:21
  „Amit mostanra elöntött az árvíz. Elvtársak a határidő az határidő.
  Azt hittem a Balogh érát már nem lehet überelni: tévedtem egyetlen valamire használható füves partját meg szétszántották a teherautók. Gratula
  Amúgy Borkai úr a válság ellenére mikor váltott szolgálati autót?”
 • 1. bugriskin 2009. június 26. 06:00
  „Már megint kipattan egy költséges agyrém valaki fejéből.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agyonverte saját anyját

Idős édesanyját verte halálra egy most ötvenöt éves férfi a Veszprém megyei Szentkirályszabadján.… Tovább olvasom