Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Rába-kettős híd: a rozsda ette korlátok maradnak?

Olvasónk szerint nem lehet felhőtlen az öröm a híd felújítása kapcsán. A környezete ugyanis csúf maradt.

Amint arról beszámoltunk, 19 millióból újult meg a Rába-kettős híd.

Olvasónk szerint sajnos az öröm nem lehet felhőtlen.

"Ha valaki nem szemellenzővel megy végig a hídon, láthatja a felújított acélkorlátokat, kandelábereket és a rozsda ette festetlen korlátokat! 19 millió forintba nem fért volna bele? Néhány képet mellékeltem, miért is maradt csúfos a környezet" - fogalmazott olvasó-tudósítónk.

"A kedden bemutatott hídfenntartási munka a híd szerkezetre és annak tartozékaira - azaz meghatározott vasbeton felületekre, a hídszerkezet korlátjaira és a közvilágítási oszlopokra - terjedt ki. Az olvasó által készített fotók nem a hídszerkezeten vannak, így emiatt nem érintette a mostani munka ezeket az elemeket.

Abban igaza van az olvasó-tudósítójuknak, hogy tágabb értelemben a hídhoz, vagy pontosabban a híd környezetéhez tartoznak a fotókon látható eszközök.

Ennek tükrében felmértjük az érintett elemek korrózióvédelmi és mázolási munkák bekerülési költéségét és pozitív döntést követően a munkát megrendeljük" - közölte érdeklődésünkre Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke. 


Galéria kép
Olvasóink írták

 • 8. egy_hidász 2013. szeptember 14. 17:28
  „Amúgy a témánál maradva: a képeimen az is jól látszik ám, hogy a csomópont átépítésébe már nem fért bele a Rát(h) Mátyás tér meglévő téglatámfalainak rendbetétele, vagy legalább a rajtuk levő csőkorlátok újramázolása...”
 • 7. egy_hidász 2013. szeptember 14. 17:07
  „4. (Manka) Erről van szó, ugye?
  http://imgur.com/a/gE8Tm
  Hát ez egy csoda, amit az átadáson se értett senki - mégis így maradt. Ugyanis megmagyarázták: ez azért készült így, mert a kiemelt szegély mellett biztonsági térköz kell, hogy a pedál ne akadjon el. (Ám láthatóan a meglévő részhez csatlakozásnál ez már mégse volt szempont...) Jó példa ez arra, hogy kell elrontani valamit azzal, hogy megjavítani akarjuk ! Mert így aztán legalább ordít a látvány, hogy valami ott nem stimmel !”
 • 6. ATX 2013. szeptember 12. 10:10
  „Majd a rabok lefestik, mint anno a Magyar úti óvoda kerítését...”
 • 5. Hortib 2013. szeptember 11. 19:50
  „A Rába kettős híd feliratú táblát tartó oszlop nem része a hídnak?Ahol találkozik a festett rész a festetlen résszel(Radó felé)ott megbeszélték a rozsdával hogy maradjon a kezeletlen felületen?
  Ráth Mátyás térre levezető kisebb lépcsőlejárónál le lett festve a korlát(persze nem baj),az része a hídszerkezetnek?
  Mi lenne ha egyszer normálisan egy piszkos kézzel csinálnának meg valamit?Elmaradna a magyarázkodás részükről,részünkről meg az elégedetlenkedés!”
 • 4. Mankapunka 2013. szeptember 11. 16:15
  „Valaki árulja már el, hogyha a szigeti oldalon megyünk fel a hídra, akkor a kerékpárútnak miért van szegényköve az úttest mellett, ha közben 10 centire fel van festve a kerékpárút szegélytől.”
 • 3. tber 2013. szeptember 11. 14:02
  „Ezt miért egy laikus polgárnak kell észre venni? Az ajánlattételi bejárásnál ehhez a szép szerkezetekhez érve becsukták a szemüket vagy el is takarták két kézzel, ezt nem láttuk tehát nincs is. Jó lenne már egyszer hallani olyan "sikertörténetet" is, hogy megnéztük, megajánlották, megrendeltük, megfelelő minőségben megcsinálták, hiánypótlás nélkül átvettük, garanciális probléma nem merült fel és a polgárok örömmel használják azóta is. Sajnos ez leggyakrabban csak mese... Ettől függetlenül ha az ígéret szerint pótlólagosan elkészül ígérem nem fogunk "durcázni" (mások nevében is merem állítani)”
 • 2. háté 2013. szeptember 11. 12:08
  „Ennyire szakértő a Győr-i vezetés! - mindenfelé szegélykövet raknak/zsírosan fizető/ , az utak meg katasztrofálisak!”
 • 1. Mankapunka 2013. szeptember 11. 11:49
  „Jó vanna, há elfogyott a fösték a szigetre vezető úton, a sok szatír miatt nem lehetett a bokorba bemenni, meg a híd alatt lakó hajléktalanok sem örültek a felújításnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra nyitva a szaunablokk a győri Magyar Vilmos uszodában

Szerdától újra nyitva a finn és infraszauna, valamint a gőzkabin. Tovább olvasom