Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Rába-futómű amerikai traktorokba

Győr - A győri Rába Futómű Kft. egy új, öt évre szóló, január 1-jétől érvényes általános beszállítói megállapodást kötött a 171 éve Moline-ban, Illinois államban alapított John Deere társasággal. A megállapodás a következő évekre is biztosítja a Rába számára, hogy futóműveket és futóműalkatrészeket szállítson az USA-ba.
A győri társaság immár tíz éve szállít komplett futóműveket és futóműalkatrészeket amerikai partnerének – tudta meg a Kisalföld a Rábánál. A szállítások mértéke az elmúlt két év során megduplázódott, és az éves forgalom a következő évek során várhatóan amerikai dollárban kifejezve is tízmilliós nagyságrendű lesz.

A két társaság közötti együttműködés 1998-ban kezdődött, amikor a Rába kifejlesztette az Industria nagydíjat is elnyerő gumihevederes futóműveit. A győri társaság a mai napig a legnagyobb, 9030T 530 HP típusú Deere-traktorok hajtott futóműveinek kizárólagos beszállítója. A hajtott futóművek, majd később a futóműalkatrészek (főként fogaskerekek) szállítása állandó bevételi forrást jelentett a Rába számára az USA piacán.

A beszállítások volumene a 2005–2006-os évekhez képest 2007-ben megduplázódott. A következő években további növekedés várható, amit több tényező is alátámaszt. Mindenekelőtt a Rába elkötelezettsége és eddigi teljesítménye. Emellett az amerikai mezőgazdaságigép-piac fellendülése és a John Deere-nek ezen a piacon mutatott vállalati sikerei is a további bővülést valószínűsítik.

A növekvő kereslet megfelelő teljesítése érdekében a Rába számos technológiafejlesztési lépés mellett egy 50 százalékos kapacitásbővítő programot is végrehajtott – tudtuk meg Pintér Istvántól, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatójától.

John Deere
Az 1837-ben alapított, általánosan John Deere néven ismert Deere & Company egy egyszemélyes kovácsműhelyből mára a világ minden pontján jelen lévő, mintegy 50 ezer embert foglalkoztató vállalattá nőtte ki magát. A John Deere négy nagyobb üzleti szegmensben működik: mezőgazdasági gépek, kereskedelmi és magáncélú felszerelések, építőipari és erdészeti eszközök, illetve hitelezés. 2006-os árbevétele 22,148 milliárd dollár volt. A társaság részvényeit a New York-i Értéktőzsdén jegyzik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem titkolózik Forgács Péter

Győr - A Kisalföld hasábjain lehetőséget adunk a Győri Nemzeti Színház élére pályázóknak, hogy… Tovább olvasom