Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Püspöki szeretetút karácsony előtt

Győr - Karácsonyi szeretetútjának első állomásaként Pápai Lajos megyés püspök tegnap a győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthonba, majd a Bárczi-iskolába látogatott.
Évek óta hagyomány, hogy adventben a megyés püspök szeretetútra indul. Pápai Lajos ilyenkor a Biblia karácsonyi üzenetével, valamint csomagokkal ajándékozza meg a meglátogatott intézmények lakóit.

Idén először a győri Anya-, Csecsemő és Gyermekotthont kereste fel az egyházmegye főpásztora, akit a betlehemi éjszakát felidéző pásztorjátékkal, karácsonyi versekkel, énekekkel fogadtak.

Pápai Lajos megköszönte a szeretetet, majd – ajándékként – édességgel, gyümölccsel kínálta az aprókat-nagyokat.

– Nagy izgalommal készültek a műsorban szereplő gyerekek, mindnyájan kíváncsian és szeretettel vártuk vendégeinket – mesélte Vargáné Réti Edit, az otthon igazgatója. – Tudták, hogy a püspök úr érkezik, hiszen többen közülük hittanra és misére is járnak. Ez a látogatás számukra és számunkra is részévé vált a karácsonyi lelki készülődésnek.

Pápai Lajos megyés püspök édességgel, gyümölccsel ajándékozta meg a győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthon lakóit. Fotó: Bertleff András
Pápai Lajos megyés püspök édességgel, gyümölccsel ajándékozta meg a győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthon lakóit. Fotó: Bertleff András

Pápai Lajos megyés püspök lapunknak úgy nyilatkozott: szeretetútjának mindegyik állomása más-más élmény.

– Öröm volt látni az otthonban ránk csodálkozó gyermekarcokat, hallgatni a lelkes éneket, szavalatot. Ezekkel a látogatásokkal elismerésünket szeretnénk kifejezni azok iránt, akik ezekben az intézményekben dolgoznak és olyan körülményeket teremtenek a rászorulóknak, elesetteknek, amely meg-megsimogatja a szíveket – hangsúlyozta a megyés püspök. – Hogy így karácsony táján, évről évre kicsit köztük lehetünk, nekünk legalább akkora ajándék, mint nekik. A gyermekek, felnőttek ilyenkor megtapasztalhatják a másik ember, valamint Isten irántuk sugárzó szeretetét.

Pápai Lajos győri megyés püspök szeretetútja szerda délután a Bárczi-iskolában folytatódott, ma pedig a likócsi Segítőházba látogat, ahol a karácsonyi műsort is a püspökség szervezi.

Olvasóink írták

 • 3. 13.István 2008. december 26. 18:28
  „Egyetértek Judytká -val már többször irtam ez a nő
  felvan bérelve semmi az egyadta világon nem tetszik
  neki
  Másrészről sajnálom nem tud megbékülni semmivel
  lehet ,hogy sanyarú élete van , de rajta mulik szebbé is tehetné.
  Valahogy segíteni kellene neki. Kár hogy nem vettem előbb észre a hozzászólást”
 • 2. Judytka 2008. december 19. 11:52
  „A templomok mindenki előtt nyitva állnak!Még a hitetlenek előtt is...hisz!nincs a homlokukra írva..kedves Matriné.
  Egyszer meg kell próbálni benyitnyi,hátha nem bánja meg!”
 • 1. matriné 2008. december 19. 11:24
  „Nem elég korán kezdeni a tagtoborzást? Az apróságokra még rálehet rakni a hitet, mint a szamárra a fület, de vajon a hajléktalanokat beengedik még a csicsás templomokba? Vagy már készült nekik Likacsra egy kápolna?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre felújítják a 81-es főutat

Győr térsége - A napokban biztossá vált, hogy jövőre felújítják a 81-es főút 22 kilométeres megyei… Tovább olvasom