Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Püspöki jubileum Győrben

Jubileumi szentmisével emlékeztek meg szerdán Pápai Lajos püspökké szentelésének 20. évfordulójáról Győrben.


A győri bazilikában tartott hálaadáson az egyházmegye papsága, a területén működő szerzetesrendek képviselői, a város és a megye vezetői, a hívek sokasága mellett részt vettek a püspöki kar tagjai is.

Szentbeszédében Erdő Péter bíboros, miután hálát adott Pápai Lajos húszéves püspöki szolgálatáért, hangsúlyozta, hogy „húsvét után a tanítványok is találkoztak egymással, megerősítették egymás hitét, megosztották örömüket, hogy találkoztak a feltámadt Krisztussal. A püspöki szolgálat az apostolok küldetését folytatja".

A szentmise után Szakács Imre, a megyei önkormányzat elnöke köszöntötte az ünnepeltet, akinek szolgálatát a „Győr-Moson-Sopron megyeért" kitüntető cím ezüst fokozatával ismerte el, majd Borkai Zsolt polgármester méltatta és ajándékozta meg a megyés püspököt.

Pápai Lajost az egyházmegye papsága és a püspökség dolgozói Kisléghi Nagy Ádám festőművész egyik alkotásával köszöntötték a jubileum alkalmából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az átalakuló szociális rendszerről konzultáltak a szakemberek Győrben

A jelenlegi intézményközpontú helyett szolgáltatásközpontú, járási szintű szociális ellátórendszer alakulhat ki 2013-ra, a normatív támogatást szolgáltatáscsomagok válthatják fel. Tovább olvasom