Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Pure Fashion - Légy angyal egy napra!

Immáron 4. alkalommal találkoztak a győri Pure Fashion lánynevelő program résztvevői, a Karmelita templom imatermében, ami ezúttal a „Légy angyal egy napra" küldetést adta.
A célunk az volt, hogy olyan alkalmat teremtsünk a lányoknak, amely során megtapasztalhatják az adás örömét és azt, hogy boldogsággal és jó érzéssel tölti el őket, amikor másoknak szentelik idejüket, figyelmüket. Segítséget adtunk arra, hogy megértsék a felebaráti szeretet, az önzetlen szolgálatot, az elvárások nélküli ajándékozást. Ami irányt adott a nap céljának megvalósulásához Albert Schweitzer idézete volt: „Nem tudom, mire vágysz. De egy dolgot tudok. Itt a földön igazán csak azok lesznek boldogok, akik keresik és megtalálják, hogyan szolgáljanak másokat."

A napunk imával kezdődött, amit az alkalom koordinátora Z .Borbás Noémi vezetett, majd átadta a szót Renátó atyának, aki a léleképítés feladatát megvalósítva, felkészítette a lányok szívét arra, hogy legyenek nyitottak az önzetlen és feltétel nélküli elfogadásra és adásra. Tanítását Jézus által adott példabeszédekre építette.

Ezt követően szociális munkát végző koordinátoraink - Noémi és Dóra- tanúság tételéből meríthettek erőt a lányok, akik nehéz körülmények között élő családok gyermekeivel, valamint fogyatékkal élő társaikkal várták a találkozást.

Egy röpke tízórai után-amit Krisztike által feldíszített asztal dekorációi tettek élvezetesebbé - meghívásunkat elfogadva megérkezett Dr. Solymosiné Dr. Kiss Ilona a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének jelenlegi kormányzója. Bemutatta jótékonysági szervezetük történelmét, küldetését és koncepcióját, amellyel megmutatta a lányoknak azt, klubjukon keresztül, hogyan valósítható meg az adakozás, amit ők első sorban a vakok és gyengén látóknak biztosítanak. Majd megérkezett Otoltics Péter szociális szakember is, aki által a lányok betekintést nyerhettek a Nagycsaládosok Egyesületének mindennapjaiba. Eközben sorban jöttek a gyerekek is, akik hamarosan megismerkedhettek angyalkáikkal. Minden lány kapott egy-két kisgyermeket akiket a nap további részében szeretettükkel figyelmükkel és plüss figurákkal ajándékoztak meg.

Közös éttermi ebéd után, csapatépítő játékkal folytattuk, amit mindannyian nagyon élveztünk.

Ezt követően a gyerekek nagy örömmel fogadták a Genesius színjátszó kör előadását, amelyet a Mikulás, és hatalmas puttonya érkezése aranyozott be.

Pihenésképp Gombás Mónika tartott kézműves foglalkozást, majd a nap Csikós Évi Szent Miklósról olvasott történeteivel, és a gyerekek által választott mesenézéssel zárult.

Miután ugyan nehezen, de elváltunk kis pártfogoltjainktól, pf tanulóinkkal ismét összeültünk egy záró körre, ahol elmondhatták, hogyan élték át az elmúlt órák eseményeit a gyerekekkel való találkozást. Hálájukat fejezték ki a napért, és elmesélték, hogy a kezdeti félelmek alábbhagytak amint megjelentek a csöppségek. Kiemelték, hogy számukra ez volt a legjobb alkalom, bár nagyon izgatottan várják a következőt is ami január 10-én lesz, amikor Önismeretet és önbecsülést tanulhatnak mind elméleti mind tréning feladatokon keresztül.

Bátran mondhatjuk, hogy a „Légy angyal egy napra" program elérte célját, egyrészt azért, mert nem csak mosolygós gyerek arcok kísérték végig a napot, hanem mert a lányok is sokat kaptak tőlük mind lelkileg mind emberileg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karambol Győrben a 81-es főúton - Teherautó és kocsi ütközött - két sérült - fotók

A 81-es főúton véget ért a helyszínelés és a műszaki mentés a csütörtök reggeli baleset után. Tovább olvasom