Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Pünkösdi majális Kárpátalja javára

Egy résztvevő véleménye: „Fontos, hogy összejöjjön a hívő közösség és ha tenni kell, tegyen."

A családok találkozására, az egyházi intézmények bemutatkozására és a jótékonykodásra teremtett alkalmat a győri egyházmegye először megrendezett családi majálisa. A pünkösdhétfői szórakoztató programok bevételét Kárpátaljára juttatják el.

Az esztergom-budapesti és a székesfehérvári egyházmegyék már nagyobb múlttal rendelkező egyházmegyei napjához hasonlóan mutatkoztak be az egyházi intézmények tegnap a Széchenyi téren felállított sátrakban. A jótékonysági és kulturális programokkal egybekötött rendezvény előzményének tekinthetők a győri Szeretet Napok is, amelyek mintával szolgáltak a mostani hagyományteremtő kezdeményezésnek, csak ezúttal nem az erdélyi gyermekeknek, hanem a kárpátaljai magyarságnak juttatják el az összegyűlt forintokat a szervezők, akik minden korosztálynak, de főként az apróságoknak igyekeztek vonzó programokat nyújtani.

Pajorné Schneider Tünde is ezért érkezett három kisgyermekével a térre: az óvodában látott felhívás programja megtetszett a kicsiknek. Az asszony amiatt is jónak tartja a kezdeményezést, hogy lehetőséget teremt hasonló érzelemvilágú családok találkozására, alkalmat ad arra, hogy a valláshoz természetes módon közelítsenek a gyermekek.

– Fontos, hogy összejöjjön a hívő közösség és nem csak a templomban. Ha pedig tenni kell, tegyen – mondta el a majális jótékony céljára gondolva Oross Oszkár, aki feleségével érkezett a rendezvényre. A szerintük főként a gyerekek számára vonzó kulturális bemutatók közül arra voltak kíváncsiak, amelyikben unokáik is szerepeltek.

– Keresztény ünnepen jó együtt lenni, még jobb olyan rendezvényen, ahova a piciket is el lehet hozni – szögezte le a tizennyolc hónapos unokáját babakocsiban toló Szóka Lajos, aki ugyancsak ellátogatott tegnap a Széchenyi térre.

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védett lesz Gyárváros?

A városképi rendelet módosításával a jövőben nemcsak teljes épületek, hanem azok egyes részei külön-külön is helyi oltalom alá kerülhetnének. A történelmi Gyárvárosra ez valószínűleg nem vonatkozik majd, a városrész ugyanis országos védelem alá kerülhet. Tovább olvasom