Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Pszichiátrián vizsgálják a lövöldöző asszonyt

Győr - Nem tudta elviselni, hogy csak kéthetente engedik találkozni gyermekével, ezért szombaton kora délelőtt gázpisztollyal rálőtt a gyermekjóléti szolgálat egyik munkatársára a 37 éves győri S. Tünde. A lövéstől az arcán és a szemén sérült nő aznap délután hazamehetett a kórházból.

Állapota miatt a rendőrség nem tudta kihallgatni, ezért a pszichiátriára szállította a 37 éves győri S. Tündét, aki szombaton délelőtt, 9 óra körül gázpisztollyal lövöldözött Győrben, a gyermekjóléti szolgálat Répce utcai helyiségében. A nő a kapcsolattartási ügyeletre érkezett, hogy a szolgálat munkatársának felügyelete mellett találkozzon 4 és fél éves kislányával, aki nevelőszülőknél él. A szolgálat alkalmazottjának elmondása szerint az anyán nem lehetett látni semmi rendkívülit, amikor megérkezett. Mint máskor is, kiment az épületből,  azonban most nem csokival tért vissza a közeli boltból, hanem gázpisztollyal,  elektromos sokkolóval és viperával a kezében.

Helyszínelés: A szolgálat irodája előtt vették őrizetbe az anyát a rendőrök. Fotó: Krizsán Csaba

Feltehetően készülhetett tettére S. Tünde, mert azonnal a dolgozóra lőtt négyszer közelről, majd még legalább nyolcszor. A dolgozók szerint nem volt előzménye annak, hogy a nő visszatérve lövöldözni kezdett. Lapunk úgy tudja, hogy a törékeny, gyenge fizikumúnak látszó anya agresszív természetű.

Kiskorú veszélyeztetése miatt korábban már felelősségre vonták, ezért is vették el tőle a gyermeket, akit nevelőszülőknél helyezett el a gyámügy.

A rendőrség a helyszíni szemlén megállapította, hogy a nő legalább egytucatszor lőtt, egyik lövésnél a gázzal a gyermekjóléti szolgálat dolgozójának az arcát, a szemét találta el. A sérült nőt a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállították a mentők. Még aznap délután hazamehetett. A kislány nem sérült meg.

A lövöldöző anyát a megyei rendőr-főkapitányságon próbálták kihallgatni a nyomozók, azonban annyira kiborult, teljesen magába fordult, s öngyilkossággal fenyegetőzött, hogy a pszichiátriára kellett szállítani. A rendőrség szóvivője, Kocsis Tünde alezredes lapunk érdeklődésére elmondta, a gázriasztópisztoly tartása nem engedélyköteles. Az anya ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

Olvasóink írták

114 hozzászólás
 • 114. családgondozó 2008. február 28. 14:26
  „Kedves XXI. Igazság!
  :). Én azért bízom benne, hogy minden Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálatnál lelkiismeretesen dolgoznak. Egyébként Győr - Moson - Sopron megye egyik városáról van szó. Úgy gondolom a segítségre szorulók megtalálnak minket :).”
 • 113. andy 2008. február 25. 22:51
  „Kedves Luffanto!
  Szeretettel várjuk e-mailt!”
 • 112. XXI.Igazság 2008. február 25. 15:33
  „Kedves Családgondozó!
  Nem kell semmi rosszra gondolnod a kérdésem mögött, mint már írtam neked Én se vagyok a negatív eszközök híve vagy használója. Ez pusztán kiváncsiság volt, hogy hol dolgoznak megbízható és segítökész emberek. Ki tudja lehet, hogy a jövöben segítségre szoruló embereknek ez az infó fontos lehet.”
 • 111. családgondozó 2008. február 25. 08:35
  „bocsánat, nem akartam kis betűvel írni a neved...”
 • 110. családgondozó 2008. február 25. 08:34
  „Kedves XXI. igazság! Nem Győrben vagyok, egy másik városban dolgozok családgondozóként. Miért szeretnéd tudni?
  Már nem írok az eset kapcsán semmit. Azt tudom, hogy nálunk az ügyfél az első. Mindig meghallgatjuk a másik felet is. Minden körülményt megvizsgálunk. Segítünk, ahogy csak tudunk. Tesszük a dolgunkat, szerintem jól. Biztos vannak olyan helyzetek, amikor vád ér bennünket is, de a lelkiismeretünk mindig tiszta.”
 • 109. XXI.Igazság 2008. február 24. 18:10
  „Nem tudom, kinek mekkora rátekintése van egy pszihologiai kezelésre, de egy biztos, hogy az anyából élö-halottat csinálnak, hogy ne gondoljon a próblémájára. Gondolom el tudod képzelni magad elött amit a filmeken lát az ember, csak ülnek, minden joguktól megfosztva, nincsenek gondolataik, talán még rokonait sem ismerik meg stb... Azt hiszem nem kell ragoznom. És ez mind azért, hogy egy életet megmentsenek, de a kérdést senki nem teszi fel, hogy milyen áron??? Az illetékesek meg ülnek a babérjaikon mint akik jól végezték a dolgukat. Hányszor van az, hogy embereket halálraitélnek, de évekig várnak arra, hogy ez megyörténjen, mert lehetöség mindig ott lebeg - MI VAN HA áRTATLAN????? Mert ugyebár nem akarunk senki sem jogtalanul büntetni. Egyszerüen felfoghatatlan, hogy senki hivatalos személy aki foglalkozott az üggyel nem áll fell és mondja - EMBEREK VIZSGáLJUK MEG úJRA EZT AZ üGYET! ó ja miért is költsünk rá, neki már úgyis mindegy. Statisztikát növetük. 1 lelki sérült - kezelt, 1 lelki sérült gyerek - "nevelöszülök" , 1 lelkibeteg anya, nagymama -(hamarosan egyedül magát képtelen ellátó) temetö ........”
 • 108. andy 2008. február 24. 17:18
  „Már röviden vissza is írtam :)”
 • 107. XXI.Igazság 2008. február 24. 17:12
  „Kedves Andy!
  Irtam az e-mail cimre, remélem átment!”
 • 106. andy 2008. február 24. 17:02
  „Szívesen!Szeretettel írtam s vállalom véleményem!Kevesen vagyunk,de nem vagyunk egyedül:Andy”
 • 105. XXI.Igazság 2008. február 24. 16:18
  „Kedves Andy!
  Nagyon köszönöm a 99. hozzászólásodat. Jobban Én se tudtam volna leírni. Valamint köszöm az e-mail címet is, igazán jó tudni, hogy nem csak köszívü emberekkel vagyunk körülvéve.”
 • 104. andy 2008. február 24. 15:45
  „Igazad van Lucifer teljes mértékben!”
 • 103. Lucifer 2008. február 24. 14:15
  „Kedves XXI.Igazság!
  Sajnos mélységesen igazad van abban ,amit a mai orvostudomyányról írtál. (92)
  De sajnos ennek a gyógyszerlobby az oka.Az origó ott van,hogy a gyógyszerlobbynak nem érdeke,hogy az emberek meggyógyuljanak és egészségesek legyenek.Ezért csak tunkolják a reklámokban az ilyen-olyan gyógyszereket,szedálják a betegeket,elnyomják a tüneteket,ahelyett,hogy az okokat szüntetnék meg.És ez sajnos nem csak a pszichiátriai problémákra igaz... :(”
 • 102. andy 2008. február 24. 11:53
  „Köszönöm igazságkereséshez tájékoztatásod,szeretettel várom e-mailt:Andy”
 • 101. Luffanto 2008. február 24. 10:03
  „Tisztelt mindenki!

  Nekem az a furcsa hogy ez a lavina tényleg az apa halála után kezdödött el..
  Érdekes mód amig az apa élt senki meg se kérdezte tőlük(ill az anyátol) hogy mi van velük.Ugyanis akkor is volt az anya egyedül a gyermekkel hetekig ha az apa dolgozott.Persze akkor el tudta látni magukat nem volt semmi probléma nem járkált a nyakára a gyámhvatal a gyermejolétis stb.talán azért mert az apa védelmet jelentett a rokonokkal szembe.Már a halaála napján elkezdték az anyát zaklatni és ezt a saját szememmel láttam..Ettől kezdve fajultak el a dolgok..
  Tisztelt andy ill XXI.Igazság azt hiszem tudok mesélni dolgokat ha nem veszik tolakodásnak irnák az alábi cimre..”
 • 100. andy 2008. február 24. 07:40
  „Kedves G.C.!
  segitsunk@citromail.hu-n elérhető vagyok:Andy”
 • 99. andy 2008. február 24. 07:37
  „Kedves Zsu!
  Talán,ha hathatós lett volna segítség a család és gyermekvédelmi szolgálatnál,akkor erre a helyzetre nem került volna sor!Amennyiben a segítők nem csak kötelességből,miunkaköri feladatként,hanem emberként segítettek volna feldolgozni anyának a férje elvesztése miatti traumát,akkor gyermekével együtt élhetnének,kivel kitartást,szeretetet adhattak volna egymásnak!Család és gyermekvédelem számomra a krízisben lévő család együttes problémamegoldását jelenti!Van ha jól tudom,heti egy alkalommal pszichológus is segítségként!Ha előtte normális életet éltek,nem lehetett volna lelki szinten segíteni neki a halál és a megváltozott élethelyzetét megérteni,elfogadni segíteni?Nem helyes mit tett,de ez nekem hasonló reakciónak tűnik,mint aki öngyilkossággal akarja felhívni problémájára a figyelmet!S mit tanácsolsz,hogyan lehetne feldolgozni gyermeknek nemcsak a lövöldözést okozó traumát,hanem azt a pótolhatalan időszakot is,mit édesanyjától elszakítva,édesapját elvesztve átél?Évek alatt nem sikerült a segítség?Nem az a cél,hogy gyermek saját családjával együtt élhessen?Nem a segítő szándékotokat vonom kétségbe,de nem elég akarni:ezt tenni kell!”
 • 98. Zsu 2008. február 23. 20:28
  „Én is szívesen segítenék...
  Segítenék a meglőtt kollégának abban, hogy sikerüljön túltennie magát a támadásból eredő traumán, és hogy ne adja fel a hivatását, segítő szándékát. Hogy képes legyen még hinni, és bízni az emberekben, és ne rettegjen, ha valakivel kettesben kell maradnia.
  Ugyancsak szívesen segítenék a hölgy kollégáinak, akikben ugyancsak maradandó nyomot hagyott az eset, akiknek gyomra most talán minden ajtónyitásnál görcsbe rándul.
  S végül, de nem utolsósorba, sőt, inkább ELSŐSORBAN a kislánynak segítenék abban, hogy túltegye magát azon, amit átélt, amint látnia kellet az édesanyját fegyverrel a kezében, amint egy másik emberre lő. Segítenék neki, hogy képes legyen elfeledni az élményt, és újra bizalommal, és félelem nélkül nézzen az édesanyjára.
  Igazatok van, ne ítélkezzünk, az nem a mi jogkörünk. De ha már itt tartunk, a másik oldal is megérdemli azt, hogy ne ítéljék el, és ne vonják kétségbe segítő szándékukat.”
 • 97. andy 2008. február 23. 15:29
  „Kedves G.C.!
  Nem ismerem az ügyet személyesen,de mit írtam az újságban szerepelt hírek közt volt,s én ezt a képet vontam le belőle,személyes életképem,tapasztalatom alapján.Nyitok egy andy freemailt az este folyamán,pontos címet megírom majd,de gyermekeim ülnek nyakamon,jönnének gép elé.Nagyon szívesen segítek,miben tudok!
  Üdvözlettel:Andy”
 • 96. XXI.Igazság 2008. február 23. 15:23
  „Kedves Családgondozó!
  Egy kérdésem van hozzád. Te melyik gyámhatóságnál dolgozol? (település)
  Köszönöm”
 • 95. XXI.Igazság 2008. február 23. 15:21
  „Kedves Andy!
  Amennyiben komolyak a szándékaid a segítségnyújtással kapcsolatban akkor kérlek add meg az e-mail cimedet ahol fel tudom veled venni a kapcsolatot! Elöre is nagyon köszönöm!
  Tisztelettel: G.C.”
114 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két büntetett előéletű férfi végiglopta fél Győrt

Győr - Elfogta a rendőrség azt a két büntetett előéletű férfit, akik Győr keleti városrészeiben… Tovább olvasom