Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Programsorozat a lengyelekért

A hétvégén negyedik alkalommal adott otthont Győr a Lengyel Napoknak, ahol számos kulturális műsort is kínáltak a közönségnek. A megyeszékhelyen 1998-ban alakult meg a Lengyel Kisebbségi Önkormányzat, amelynek jelenleg négy tagja van.
A szervezet célja, hogy a városban és vonzáskörzetében élő lengyel kötődéssel bíró emberek érdekeit képviselje, identitását erősítse, kulturális programokat szervezzen számukra.

A Lengyel Napok pénteki megnyitóján Balogh József polgármester mellett dr. Konrad Sutarski, az Országos Lengyel Kisebbségi Önkormányzat elnöke is köszöntötte a megjelenteket. A megyeházán lengyel képzőművészek alkotásaiból nyílt tárlat, s a Győrben élő költő, Marek Rak anyanyelvén megjelent verseskötetét is bemutatták. Műsort adott az egyik leghíresebb, világjáró táncegyüttes, a Katowice huszonöt tagú formációja is. A Liszt Ferenc Zeneiskola Chopin-versenyén részt vevő növendékek pedig lengyel szerzők műveit szólaltatták meg hegedűn, zongorán és fuvolán.
Szombaton délután a jelenlévők koszorút helyeztek el III. Jan Sobieski király emlékművén, aki a bécsi csatakor Győrben szállt meg. Az idei programsorozat a helyi lengyel kulturális egyesület szervezte bállal fejeződött be, amely a jellegzetes lengyel nyitótánccal, a polonézzel vette kezdetét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvonulnak a céhzászlók

Tizennégy program. Színház, zene, kiállítás, felvonulás. Olcsó belépők, maradandó élmény. Ezt… Tovább olvasom