Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Programsorozat a generációk biztonságáért

A Belügyminisztérium Jogszabály-előkészítő és koordinációs Főosztály támogatásával, a Győri Önkormányzat partnersége mellett indított pályázatot „Generációk Biztonságáért” címmel a Győri Rendőrkapitányság.
A program elemei között olyan fontos tevékenységek szerepelnek, mint például az önkéntesek képzése és bevonása a helyi bűnmegelőzési és közbiztonsági feladatokba. De ide tartozik a jelzőrendszer, segítőhálózat kiépítése, a lakosság és a helyi hatóságok, szolgáltatók közötti párbeszéd megteremtését biztosító fórumok rendezése, valamint a közterületi biztonság fokozása a közösségi összefogás, partnerség segítségével.

A program egyik fontos célja, hogy a gyermekvédelemben dolgozó hatóságok, jelzőrendszeri tagok együttműködése a formalitáson túllépve gyakorlativá váljon. Ezt a célt szolgálja többek között az ifjúságvédelmi kerekasztal program-elem is, melynek a projekt keretében a győri Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont. A kerekasztal résztvevői – egészségügyi szolgáltatást nyújtók, szociális gondoskodást nyújtók, közoktatási intézmények, rendőrség, ügyészség képviselői – a gyermekek életének különböző aspektusait látják.

A program lehetőséget biztosít szakmaközi megbeszélésre az érintett szervezetek, szakemberek között, az együttműködés erősítésére, az információ áramlás elősegítésére a jelzőrendszeri tagok tevékenységének összehangolása érdekében. Nagyon fontos, hogy a résztvevők között élő együttműködés alakuljon ki.

A személyes találkozások alkalmával konkrét megállapodások születnek az együttműködésre a jelzett igények alapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárost ütött el az autó - Halálos gázolás Téten -fotók

Személyautó gázolt el egy elektromos kerékpárost Téten a Deák utcában csütörtök reggel. A kerékpáros… Tovább olvasom