Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Profik a protokollban

A szakmai versenyen remekelő győri gimnazista diákok közül többen ezt a pályát választják.

A viselkedés, az öltözködés, de a vendégvárás is ezernyi kérdést vethet fel, a protokoll igencsak szigorú szabályait illik betartani. A győri Krúdy Gyula Gimnázium és Vendéglátó-ipari Szakközépiskola diákjai kiemelt figyelmet fordítanak erre: ismét remekeltek az országos szakmai versenyen.

Ötből négy alkalommal győri, közelebb pedig krúdys siker született az ország különböző helyeiről érkező 15 csapat versengésében. Köszönés, viselkedés, öltözködés, tánc, megjelenés és egy ország bemutatása is szerepelt többek között a döntő feladatai között.

Csak ízelítőül egy kérdés: a férfiak szmokingja helyettesíthető-e más öltözékkel az esti órákban? Az idén érettségire (is) készülő csapattagok nemcsak ezt tudták kiválóan (mármint hogy díszmagyarral igenis helyettesíthető), de szorgalmasan is készültek és szakköri szinten hetente találkoztak.

– Idén csatlakoztam a csapathoz, meglepett, milyen részletes tudást igényel a protokoll – vélekedett Majer Tímea. – Az életnek szinte nincs is olyan része, ahol ne lenne rá szükség, így például a kommunikáció és médiaismeretek területe sem kivétel, s én erre a pályára készülök.

Steingart Gabriella és Havasi Eszter üzleti protokollal és diplomáciával foglalkozna majd szívesen, s nem titkolják: a tanárnő óráin kaptak kedvet hozzá. Fürnstall Jolán megsúgta, bizony a versenyen a gratulációk mellett azért megkapták: győzni sem „illik" mindig...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmenthető az ikrényi iskola?

Szerdán késő estébe nyúlt az az oktatási bizottsági ülés Ikrényben, ahol az iskola felső tagozatának megmaradásáról, annak lehetőségeiről egyeztettek. Végleges döntés még nincs, mindenesetre vasárnaptól a www.ikreny.fw.hu elérhetőségen minden építő jellegű javaslatot várnak. Tovább olvasom