Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Pro Urbe Győr-díj herendiként

Dr. Gunther Tamás, a Petz Aladár kórház osztályvezető főorvosát nehéz nyugdíjasként elképzelni, pedig az év végén leköszön posztjáról. A határainkon túl is elismert kiváló érsebész a március 15-i nemzeti ünnepen vehette át Balogh József polgármestertől a Pro Urbe Győr-díjat.
Fotó: Szük Ödön Dr. Gunther Tamás: A jövő a hat unokáé.
Különösen nagy megtiszteltetés volt számára, hogy a város Pro Urbe-díjával tüntették ki, mivel nem a kisalföldi megyeszékhelyen, hanem Herenden született – mondta Gunther doktor. Családjában ő az első, aki a gyógyítást választotta hivatásául. Porcelánfestő édesapjától jó kézügyességet örökölt, s már általános iskolásként elhatározta, hogy orvos lesz. A veszprémi gimnáziumi évekre s nagy tudású tanáraira máig szeretettel gondol vissza.
A budapesti orvostudományi egyetem elvégzése után, 1961-ben rögtön Győrbe került. Egyrészt azért, mert felesége idevalósi, másrészt pedig Szántó főorvos vezetésével nagyon nívós sebészeti gárda működött a kórházban. Érdeklődése később az érsebészet felé fordult, dr. Mátrai Tamás irányításával a ’ 60-as évek végén hazánkban az elsők között honosították meg a városban e szakterületet. Gunther doktor azóta számos külföldi továbbképzésen, kongresszuson vett részt. Két évvel ezelőtt Magyarországon másodikként az Osztrák Érsebészeti Társaság tiszteletbeli tagjává választotta, tavaly pedig a legnagyobb hazai érsebész-kitüntetést, a Soltész Lajos-emlékérmet is neki ítélték oda. Büszke arra a tehetséges és fiatal csapatra, amellyel együtt dolgozik az osztályon. A lelkes nővérek és műtősök mellett hat érsebész segít a betegeken.
A főorvos négy évtizedes pályafutása alatt becslése szerint 13 – 14 ezer operációt hajtott végre. Kicsit fáj a szíve, hogy át kell adnia a stafétabotot, de így legalább több ideje jut a családjára. Két fia közül az idősebb sikeres építész, a fiatalabb pedig a nyomdokaiba lépett, bár ő az ortopédiát választotta. Dr. Gunther Tamás azért teljesen nem hagy fel a gyógyítással, csökkentett mértékben az ambuláns rendelésen felkereshetik a páciensek. A főszerep azonban a jövőben számára már a nagyapai lesz, hat unoka várja, hogy vele lehessen. A gyerekek mellett minden bizonnyal kedvenc sportjai űzésére, a síelésre és a teniszre is gyakrabban nyílik alkalma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselőjelöltek Győr közlekedési helyzetéről

Győr közlekedési helyzetének javításáról kérdeztük a 2-es számú választó- körzetben induló… Tovább olvasom