Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Pro Urbe: együttműködő kontroll szaktudással

Sajtótájékoztatón jelentette be a győri Pro Urbe Egyesület, hogy az ajánlószelvény-gyűjtési időszak zárására mind a 16 választókerületben összegyűjtötték a szelvényeket.

Az egyesület elnöke, Mészáros József elmondta: a jelöltek közül 14-en új arcként jelennek meg a választáson.

– Ez tükrözi a megújulást, s minden jelöltnek megvan az esélye, hogy kompenzációs listán bekerüljön a közgyűlésbe. A kompenzációs lista tükrözi azt a határozott irányvonalat, szellemiséget, elkötelezettséget, hogy egyesületünk a győri közélet meghatározó civil erejévé váljon. Magam nem szerepelek a listán, egyénileg továbbra is szakmai motivációim vannak. Elnökként pedig csapatot építek – mondta többek között Mészáros József.

A Pro Urbe nem indít polgármesterjelöltet. Az egyesület elnöke kijelentette: Borkai Zsolt jelenlegi polgármestert támogatják.

– Ma is nyitott a civil társadalom irányába, országgyűlési képviselőként, a kormánypárt politikusaként lehetősége van a várost támogató döntések befolyásolására.

Az egyesület minden jelöltje szerepel a kompenzációs listán, a listavezető Pintér-Péntek Imre vállalkozó.

– Meggyőződésem: az ajánlószelvények összegyűjtése annak is köszönhető, hogy a győrieknek szükségük van a civilmozgalmakra, egy pártoktól, pártparancsoktól független szervezetre. Együttműködő civil kontrollként, a szaktudásunkkal szeretnénk részt venni a győri közgyűlés munkájában – mondta többek között Pintér Imre. A listavezető bejutása esetén választókerülete javára lemond tiszteletdíjáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A köztársasági elnök köszöntötte a mórás diáklányt

Dr. Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság Elnöke a Sándor-palotában fogadta az I. Szingapúri Ifjúsági… Tovább olvasom