Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Pro Urbe Egyesület: nem a busztarifa-emelésre

Győr - A győri közgyűlésben két képviselővel jelen lévő Pro Urbe Győr Egyesület nem támogatja a helyi autóbusz-tarifák 6,3 százalékos emelésére vonatkozó előterjesztést, amelyet csütörtökön tárgyal a közgyűlés – közölte Bárány István frakcióvezető szerdán sajtótájékoztatón.

Az indítvány szerint a drágítás indoka az általános forgalmi adó július 1-jei 5 százalékpontos növekedése. A politikus kifejtette: álláspontjuk szerint a központi megszorító intézkedések hatását nem lehet automatikusan, teljes egészében a lakosokra hárítani akkor, amikor az önkormányzatnak van eszköze az ellensúlyozásra. Úgy vélte, a magasabb díjtételek további utasszámcsökkenéshez vezetnek.

Bárány István másik két napirendi pontról is kifejtette frakciója véleményét. A győri beruházásokról szóló tájékoztató kapcsán azt szorgalmazta, hogy a győri fejlesztéseket győri vállalkozók valósítsák meg. Megjegyezte, hogy ez megoldható a közbeszerzési törvény megsértése nélkül.

Elmondta azt is, hogy a távfűtött lakások fűtésszabályozás-korszerűsítési munkálataira a város két pályázatot hirdetett. Az egyiket önállóan, a másikat az Új Magyarország Lakásfelújítási Programhoz kapcsolódva. Az előbbire nem érkezett pályázat, de az utóbbira is mindössze hat. A politikus ennek okát abban látja, hogy egyik felhívás sem illeszkedett a társasházi közösségek igényeihez és/vagy anyagi lehetőségeihez.

A sajtótájékoztatón Schmidt Péter önkormányzati képviselő egészségügyi programokról számolt be. Elmondta, hogy a hét végén fejeződött be az általa elnökölt Egészséges Nemzedékért Alapítvány által szervezett Alapellátási Szabadegyetem 19. tanéve. Tavaly ősz óta 11 rendezvényt tartottak. A programot a budapesti Semmelweis Egyetem mellett a győri Széchenyi-egyetem is támogatja. Ugyancsak véget ért a 2007 óta létező Szülők Akadémiája tanéve, amelynek célja a megelőzés. Az alapítvány a Semmelweis-nap alkalmából június 24-én adja át idei Semmelweis-díját.

Olvasóink írták

 • 5. mir 2009. június 18. 12:39
  „Még jó hogy fél éve megígérték hogy a járatritkításért cserébe nem emelik az árakat. ezek is megszegik úgy néz ki.”
 • 4. hordópali 2009. június 17. 22:15
  „Kedves soppet!
  Milyen egyesület, milyen imagat?
  Véleményem szerint: Pro Ego, és egyébként: "ingadozó középparasztok"!
  Árulná már el Frakcióvezető :-)) Úr (?), hogyan oldható meg a közbeszerzési törvény megsértése nélkül a győri vállalkozókkal való kiviteleztetés!?
  Véleményem szerint ez megint Pista szokásos nagyotmondása, pontosabban cirkalmasan megfogalmazott, saját szavaiba belebonyolódó böfögése.”
 • 3. urbaniastapista 2009. június 17. 22:01
  „Kevesebb járatot enged a város, és még azért is többet kellene fizetni?
  Hogy is van ez?”
 • 2. Goldmund 2009. június 17. 20:01
  „Az ÁFA-emelés pontosan 4,17 %-os tarifaemelést indokol.
  Februárban azzal az ÜRÜGGYEL ritkították a járatokat, hogy a képviselők nem szavazták meg a tarifaemelést. Most pedig akkor az ÁFA-emelésen kívül jó 2%-kal mégiscsak emelni akarnak.
  Csupa igazmondó, becsületes ember...”
 • 1. soppet 2009. június 17. 13:17
  „Pro Urbe !?
  Ki az?
  Schmidt Péter aki balról érkezett jobbra, majd jobbról balra, s közben a bigott katolikusból lett a zsidó hitközség vezető tagja - mennyire komoly????
  Ezek nem az új alapok!
  A Schmidt féle régi szoci-párti kiszolgálók meddig maradnak még fenn, akár a Pro Urbe szineiben is? Ők csak rontják az egyesület imagat!
  A buszjegy áremelést pedig meg kell lépni! A Volán dolgozóknak a munkahelyét meg kell védeni. Nem ez a sok!
  Ha nem tudjuk fizetni, legalább sportosak leszünk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klimatizált lesz a Széchenyi tér - videóval

Győr - A régészeti és a közműproblémák miatt az eredeti határidőnél egy hónappal később, július… Tovább olvasom