Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Privatizáció nélkül, szakmai alapon

Győr - A Győr-Moson-Sopron Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége, valamint a kereskedelmi és iparkamara mint a gazdaság szereplőit tömörítő civil szervezetek állást foglaltak a győri önkormányzati cégek körül kitört vitában, mivel úgy látják, a város minden lakóját érintő, alapvetően gazdasági kérdés politikai csatározásba fullad.
„A politikusoktól nem várjuk el, hogy mindenhez értő szakemberek legyenek, akik átlátják, hogy a cégek összevonása jó-e a városnak, vagyis mindannyiunknak, vagy sem. Becsületes, átlátható, a váro-
sért felelősséget érző munkájukra számítunk ebben az esetben is. Mindannyiuktól elvárjuk, hogy még a gondolata se merüljön fel annak, hogy a cégek további sorsa esetleg bizonyos személyek vagy érdekkörök anyagi céljait szolgálná. Az összes politikai szereplőtől egyértelmű nyilatkozatot várunk, amelyben kijelenti, hogy nem támogatja a cégek privatizációját. Sem egyesével, sem holdingban! A városban kitűnő közgazdasági kapacitás van, elsősorban a Széchenyi István Egyetemen. A város készíttessen velük elemzést, amit hozzon nyilvánosságra! A szakemberek biztosan vállalják, hogy nevükkel szavatolják az elemzés pártatlanságát. Utána a politikusok könnyen meghozhatják a döntést.
A város további sorsát alapvetően befolyásoló kérdésről van szó. Gazdasági tapasztalataink alapján mi is fel tudunk hozni ésszerű indokokat a cégek összevonása mellett, de a tisztánlátáshoz avatott elemzésre van szükség. A vállalkozásainkban is csak alapos vizsgálatok után hozunk stratégiai döntéseket.

Nem tudjuk elfogadni, hogy néhány tucat, feltehetően jó szándékú, de egy nagyváros gazdasági folyamataihoz valószínűleg nem értő képviselő szakemberek részvétele nélkül, politikai civakodás közepette hosszú távra meghatározza a sorsunkat. A városvezetéstől a városban meglévő anyagi és szellemi erőforrások hatékony mozgósítását várjuk!"

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2007. november 18. 11:48
    „Elég rég, csaknem botrányszámba menően kipattant a "Holdingolás" vagy akár rejtett ismét "Privatizálás" nevezhetjük bár hogy! Tény, hgy választott képviselőink ezen vitatkoznak! Így is van rendjén! Viszont egyik olvatótársam meglátása is figyelemre méltó!Mégpredig az, hogy sakkjátszma ként tologatják, irányítják a képviselőinket, mint valami bábukat! Talán nem értenek a vállalásaikhoz?
    Erre hívja fel a figyelmet szintén kívüről a "civil szervezetek" égisze alatt működő "okoskodók"? De, ha már az "egyetem" okosai állásfoglalását ajánlják a város azaz a lakósság, a mi érdekünkbe akkor én is ajánlhatom egy-egy hozzáértő bűnügyi szakértőt bevonni és esetleg kiszűrni a hivatali visszaélés, és a korrupció lehetőségeit!Természetessn a nyilvánosság bevonásával és nem a hátunk mögött!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közgyűlés az új Duna-híd mellett

Győr - A győri közgyűlés csütörtöki ülésén egyhangúlag értett egyet azzal, hogy Sziget és Révfalu… Tovább olvasom