Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Presztízs-díj másként

Nyolc évvel ezelőtt hirdették meg – a Kisalföld ötletéből kiindulva – a megye meghatározó vállalkozásai a Kisalföldi Presztízs Díjat. Idén, alkalmazkodva a jelenlegi gazdasági helyzethez, kicsit másként és másfajta díjakat nyújtanak át.

Tagadhatatlan tény, hogy a gazdasági válság az élet minden területén érezteti hatását. Ebben a helyzetben felerősödik a döntéshozók felelőssége a vállalkozói szektorban is. Az új helyzetben különösen fontossá vált, kik, mely szervezetek, cégek tesznek a közösségért a legtöbbet. Ennek okán módosítottak a Presztízs-díj alapítói a díjátadáson és döntöttek úgy, idén a megszokott formában nem hirdetik meg a díjat.

Ám a gazdaságért, a környezetért, a megyében dolgozó vállalkozókért és a vállalkozásokban tevékenykedő emberekért érzett felelősségük továbbra is megmarad. Ezért hívják meg az eddigi díjazottakat az Audi Hungaria Motor Kft. rendezvényközpontjába november 25-re egy jótékony Presztízs-vacsorára. Szammer Istvánnal, a Lapcom kft. ügyvezető igazgatójával, a díj ötletadójával arról beszélgettünk, miről szól a Presztízs-gondolat 2009-ben, miként módosul az elismerés tartalma.

Az ügyvezető igazgató elmondta, a válság megkerülhetetlen tényezővé vált a világ minden területén. Elindított egy átalakulást a piacon, a közösségek életében, ez arra kényszerítette a Presztízs-díj alapítóit, hogy újragondolják az eddigi elveiket, tudva és átérezve azt, fontos az elismerés, mert eddig is tartást és lehetőséget adott sok-sok vállalkozás számára.

˝Most egy rendkívül nehéz és kényes helyzet alakult ki, amelyben nem könnyű megítélni, melyik társaság sikeres igazán. A kintlévőségek nagyok, a pénzügyi átfedések sok esetben kibogozhatatlanok. Ebben az időszakban nehéz eldönteni, hogy a siker rövid vagy hosszabb távon is kitartóan jellemez egy-egy üzletet˝ – mondta Szammer István, majd kifejtette, az alapítók nem szüntetik meg a díjat. Csupán ebben az évben, mint ahogy arra már volt is példa, kicsit más hangsúlyokra helyezik az odaítélés kritériumait.

Szammer István, a Presztízs-díj ötletadója: Célunk az, hogy a következő évben, átélve a stabilizációs időszakot, újragondoljuk a Kisalföldi Presztízs Díj ügyét.
Szammer István, a Presztízs-díj ötletadója: Célunk az, hogy a következő évben, átélve a stabilizációs időszakot, újragondoljuk a Kisalföldi Presztízs Díj ügyét.

˝Úgy gondoltuk, ebben az évben a társadalmi felelősségvállalás lesz a fő elvárás azokkal szemben, akik megkapják a díjat. Az alapítók rálátása elég nagy ezen a területen, és bízunk benne, jól döntünk majd. A Presztízs-vacsorán, amelyet a hagyományoknak megfelelően jótékony céllal rendezünk, három díjat adunk át. A társadalom és a környezet számára hasznosan tevékenykedő személynek, cégnek és civil szervezetnek.˝

A díjátadó hangulata azonban nem változik, csupán a helyszíne. Továbbra is egy bensőséges, de a korábbinál visszafogottabb esemény lesz. Kicsit zártabb is, mint az eddigiek, de ez is egyfajta korszellemnek megfelelő változás.

˝Célunk az, hogy a következő évben, átélve a stabilizációs időszakot, újragondoljuk a Kisalföldi Presztízs Díj ügyét˝ – mondta a Lapcom ügyvezetője, majd hozzátette: ˝A díjat egész biztos nem szeretnénk megszüntetni, hiszen láttuk, tapasztaltuk, a nyilvánosság, melyet a díjjal a Kisalföld adott ajándékba, fontos és jelentős segítség volt az azt kihasználók számára.˝˝

A díj további életében egész biztos fontos véleménnyel bírhatnak azok is, akik eddig joggal megkapták. Őket a jótékony vacsorán, 2009. november 25-én 19 órától baráti beszélgetések keretében kérdezik majd meg az alapítók erről. Az eseményről és a díjazottakról, az eddigi éveknek megfelelően, természetesen beszámol a Kisalföld.


Jelölés

A Presztízs-díj a társadalmi felelősségvállalásért elismerésre bárki jelölhet e-mailben személyt, vállalatot, civil társaságot. A jelöltek közül a díj alapítói döntenek majd. Jelölteket a presztizs@kisalfold.hu e-mail címre lehet küldeni. Bővebb információ a 96/504-445-ös telefonszámon kérhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évi 8 milliós megtakarítást remélnek

Határidőre, szeptember közepén átadták rendeltetésének a Széchenyi-egyetem Hegedűs Gyula Kollégiumának hőszigetelését. Az energiafogyasztás máris 10 százalékkal csökkent.
Tovább olvasom