Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Pozsonyi utat nyertek a krúdys diákok

Győr–Pozsony - Az Országos Külügyi Tanulmányi Versenyt a Corvinus Egyetem Közgazdaság-tudományi Kara hirdette meg középiskolás diákok számára. Az írásbeli fordulóban három téma közül lehetett választani, mindegyikben az ország rendszerváltás utáni külpolitikájáról kellett írni.

Három kategóriából kettőt krúdys diákok nyertek, akik 3 fős csapatokban hetekig gyűjtöttek anyagot, könyvtárba jártak és a neten böngészve információkat gyűjtöttek. A zsűri tagjai az egyetemen tanító tanárok és a Külügyminisztérium tagjai voltak. Két csapatot is behívtak a szóbeli döntőre (tagjai: Pálmai Ágnes, Tóth Viktória, Danku Lilla, 12. k; a szóbelin helyette később Bizzer Dániel, 11. k-s vett részt). Dolgozatuk témája hazánk kapcsolata a Visegrádi Négyek országaival. Nemcsak nyertek, de különdíjként megkapták a legjobb dolgozat címet is. A 2. csapat tagjai: Hegedűs Zsuzsanna, Erdős Noémi és Geréb Liza, 12. k. Témaválasztásuk hazánk nyugat-balkáni kapcsolatairól szólt. A szóbeli döntőn az ország legkiválóbb gimnáziumainak csapatai vettek rész. Tesztet kellett kitölteni, amelyben a témában való jártasságukat bizonyították, majd egy 15 perces prezentációban ismertették dolgozatukat.

Az 1. csapat a Visegrádi Négyekről szóló munkájával megnyerte a versenyt. A fődíjat egy kétnapos pozsonyi kirándulás jelentette, amelyen a diákok Enyingi Zsuzsa felkészítő tanárral együtt vettek részt. Ellátogattak a Visegrádi Alap központjába, ahol egy angol nyelvű előadást hallgattak meg az alapítvány működéséről és projektjeiről. A kirándulás másik programját a magyar nagykövetségen való látogatás jelentette. Fehér Géza konzul beszámolója nagy érdeklődésre tartott számot, – a fiatalok megismerkedtek Pozsony történelmi belvárosával, közte a várral és corvinusok, egyetemisták társaságában a helyi étel- és italkülönlegességeket is megkóstolták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leesett a híd tetejéről

Győr - Koponyaalapi töréssel, agyzúzódással szállították a mentők kórházba azt a 21 éves tasi… Tovább olvasom