Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Pótfelvételizz, ha lemaradtál!

Győr-Moson-Sopron - Ha valaki lemaradt az első körben, ne bánkódjon, a pótfelvételivel még van esélye bekerülni (augusztus 13-ig) a megyei felsőoktatási intézményekbe. Olvassa el mit kínál a Széchenyi és a Nyugat-magyarországi Egyetem.
A Széchenyi István Egyetem 2008. július 25-től augusztus 13-ig pótjelentkezést hirdet. A pótjelentkezési lehetőségek többségében költségtérítéses képzésekre vonatkoznak, a mesterszakokon és a felsőfokú szakképzéseken államilag finanszírozott helyekre is lehet pályázni.

A Széchenyi Egyetem pótfelvételi lehetőségei >>

NYME pótfelvételi lehetőségei >>Csak azok jelentkezhetnek, akik 2008-ban nem jelentkeztek, vagy akik a 2008. évi nyári felvételi eljárásban nem nyertek felvételt egyetlen magyarországi felsőoktatási intézménybe sem. A felvételi eljárási díj 5000 forint.

A pótjelentkezés végleges és hivatalos adatait az Oktatási és Kulturális Minisztérium az országos napilapokban és a www.felvi.hu internetes portálon teszi közzé. A Széchenyi István Egyetem pótfelvételi adatai a www.sze.hu címen olvashatóak.

Van még esély.
Van még esély.


A nyári pótfelvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. Erre a célra külön jelentkezési lap készült, amelynek kitöltésével és beadásával lehet jelentkezni. A felvételi rendszere nem teszi lehetővé több lap beadását.

A jelentkezési lap postára adási, az ahhoz mellékelt csekk befizetési határideje 2008. augusztus 13., szerda éjfél. Az ezen időpont utáni postai bélyegzővel beérkezett jelentkezési lapokat nem fogadják el. A pontszámításhoz szükséges dokumentumok hiánya (középiskolai bizonyítvány, érettségi bizonyítvány, mesterszak esetén oklevél és leckekönyv másolata, többletpontra jogosító igazolás stb.) érvénytelenné teszi a jelentkezést.

A 2008-as pótjelentkezési lapok térítésmentesen kérhetők a Széchenyi István Egyetem portáin: tanulmányi épület, igazgatási épület, campus kollégium. Ha e-mailban - lap@sze.hu - megírja postai címét, a szakot, az egyetem elküldi a jelentkezési lapot. Jelentkezési információk e-mailben: kerdes@sze.hu Csak a hivatalos, papír alapú, az OFIK által kiadott jelentkezési lapot fogadhatják el. A lapra a befizetési csekket a megfelelő helyre kell ragasztaniuk. Az eljárási díj befizetése nélkül nem érvényes a jelentkezés.

Pótjelentkezési információk telefonon: 20/314-28-75, 20/371-94-76, 20/956-47-30, 20/430-75-09, 20/956-43-06. Az egyetem felvételi tanácsadói a felsorolt telefonszámokon a hét minden napján fogadják a hívásokat.

A jelentkezők 2008. augusztus 25. után kapják meg a felvételi döntésről szóló értesítést.


Olvasóink írták

 • 4. Ex hallgató 2008. július 29. 10:39
  „Az emberbe kicsi kora óta azt sulykolják,diplomát KELL szerezni ahhoz,hogy késöbb jó munkahelye legyen.Ebböl következik,hogy sok felsöoktatási intézménynél a pénz fontosabb,mint az oktatás színvonala.Régen és külföldön az érettségit megbecsülték,megbecsülik.Most meg ha 5 diplomája van az embernek,abból sem tud megélni.NyME-BPK:sajna sokan csak azért jönnek ide,mert viszonylag könnyü ide bejutni és nem azért,mert az itt megszerzett szakmában akarnak késöbb tevékenykedni.Egyszerüen jól hangzik,ha valakinek van egy diplomája,amit könnyen megszerzett.”
 • 3. Egyetemi Alkalmazott 2008. július 27. 14:10
  „NYME-BPK!!!

  SOPRONI SZUPERINFÓ HIRDETÉSE!!!

  JELENTKEZZ PÓTFELVITELIRE - ÍGY KÖNNYEN BEJUTSZ HOZZÁNK!!!

  EZ AZTÁN A SZÍNVONAL - AZ EGYETEMI NYME MARKETING!!!

  HOVA JUTOTT EZ AZ EGYETEM!!!

  SZÉGYEN és GYALÁZAT!!!!”
 • 2. Egy volt hallgató 2008. július 27. 12:00
  „NYME-BPK! HIRDETÉS!!!!

  SZUPERINFÓ-2008. 07. 26.

  PÓTFELVÉTELIZZ - ÍGY KÖNNYŰ BEJUTNI A FELSŐOKTATÁSBA, HOZZÁNK!!

  EZ AZTÁN A SZÍNVONAL - A FELSŐOKTATÁSI és EGYETEMI MARKETING!!!!!!”
 • 1. Volt Hallgató 2008. július 26. 13:38
  „A bejutáshoz ugyanakkor az idén a legtöbb helyen elég volt az erősen közepes teljesítmény: a nappali képzéseken többségükben 300 és 399 pont közti határok születtek. Nemcsak hogy nem volt szükség sehol sem a maximális 480-as pontszámra, még 460 pont fölé is mindössze három szak került.

  Ez még inkább minősítti az nyme-t, az nyme felvételi pontszámai mellett!!!

  NEM CSODA, HOGY MÁR CSAK A PÓTFEVÉTEIBEN BÍZNAK AZ NYME-N, AHOGY AZ A SOPRONI PULZUS TV HÍRADÓJÁBÓL IS KIDERÜL!!!

  HOVA JUTOTT EZ AZ EGYETEM??????

  VALAHA NEM VOLT IYLEN EGYSZERŰ BEJUTNI IDE!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikor éled újjá a Rábaring?

Écs - Ezrek látogatták még néhány éve a Rábaringet, majd eljött 2005, s azóta nem tartottak… Tovább olvasom