Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Posta nyílt a győri okmányirodában

Mostantól nem kell a győri okmányirodából a postára szaladgálni és vissza, ha valakinek pénzt kell lerónia a hivatalnak: postai befizetőhely nyílt az Árpád úti irodában.
Naponta 4–500 ügyfél fizet be kisebb-nagyobb összeget a központi győri okmányirodában, többek között a gépjárművekkel, az útlevéllel és a személyi igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés során. Eddig ez meglehetősen nehézkesen működött: miután az ember kivárta a sorát az irodában, a kapott csekkel át kellett sétálnia a legközelebbi – 1-es – postára, ott feladnia az összeget, majd a csekk igazolószelvényével visszamennie az okmányirodába, ahol végre elintézhette ügyes-bajos dolgát.

Hétfőtől a folyamat lényegesen egyszerűsödött, a Magyar Posta ugyanis befizetőhelyet nyitott az okmányiroda épületében. Azért nem nevezhetjük önálló fióknak, mert csak korlátozott szolgáltatások érhetők el itt, így a csekkbefizetés – természetesen nemcsak az okmányiroda által kiadottaké –, a levélfeladás, és persze illetékbélyeget is árusítanak az egyablakos kihelyezett munkahelyen. Nyitva tartása igazodik az okmányiroda félfogadási idejéhez, sőt, pénteken például, amikor az iroda zárva van, a postai szolgáltatások azért igénybe vehetők, többek között azért, mert rendkívüli időszakokban az okmányiroda is kinyit a hét utolsó munkanapján.

Bár a befizetőhelyet már hétfő óta igénybe vehetik az ügyfelek, hivatalosan tegnap adták át ünnepélyes külsőségek között. Kialakítására még a februári közgyűlés mondta ki az igent, s a Magyar Posta – annak ellenére, hogy az utóbbi néhány évben szinte csak karcsúsításról, postahivatalok bezárásáról hallani – örömmel lett a város partnere.
A „miniposta" kialakítása egy újabb lépése annak az ügyfélbarát ügyintézési rendszernek, amely Borkai Zsolt választási programjának egyik pontja volt. S nem az első, az anyakönyvi hivatalban például már élvezhetik az ügyfelek a kényelmesebb ügyintézést: eddig egy légtérben lehetett csak intézni a házasságkötéssel kapcsolatos, a válási és apasági ügyeket, most azonban elkülönítve, az ilyenkor elvárható – és nem mellesleg törvényben rögzített – diszkréció biztosításával. Hasonló változások történtek az adóosztályon, ahol szintén nem volt lehetőség elkülönítve tárgyalni a bizalmas adatokról, adótitkokról, sokszor mindössze egy folyosói ablakon keresztül történt az ügyintézés.

Nyitva tartás
Hétfő-szerda: 8–12, 12.30–15 óra, Csütörtök: 11–15, 15.30–17.30 óra, Péntek: 8–12 óra
A folyamat nem ér véget; úgy tudjuk, a következő lépés az okmányiroda nyitva tartásának hozzáigazítása lehet az ügyfelek igényeihez,

s tervben van egy okmányirodai munkahely kitelepítése a közlekedési felügyelethez is, hogy a jogosítvánnyal kapcsolatos ügyintézéshez se kelljen egyik helyről a másikra szaladgálni az embernek.

Pomaranski Luca

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr is csatlakozik a kulturális fővároshoz

Többek között nemzetközi táncfesztivállal kapcsolódik Győr városa az Európa Kulturális Fővárosa 2010 címet elnyert Pécs rendezvényfolyamához. A partnerségről tegnap írt alá szándéknyilatkozatot a két város polgármestere. Tovább olvasom