Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Pörkölt a véradóknak

Abda - Kulturális pikniknek számít Abdán minden kiszállásos véradás, ezért sikerül ebben a faluban rendszeresen elegendő egységnyi vért levenni, s erre idén nyáron különösen nagy a szükség.

Marhapörkölt illata csalogatta a napokban is véradásra az abdai-
akat, jó volt nézni, ahogy egymás után érkeztek sorban a megszokott rend szerint. Ebben a faluban évente háromszor tartanak kiszállásos akciót és a helyi önkéntesek szilveszterkor, rendkívüli esetek alkalmával vállalják, hogy beutaznak a véradó központba karjukat nyújtani. Évente általában 240 egységnyi vért adnak, alkalmanként mintegy 80-an vállalják az önkéntes feladatot. Ezért már többször díjat kaptak.

Arról, hogy az emberek nem feladatnak, inkább ünnepnek érzik a véradásokat, Kozma Imre szervező és segítői gondoskodnak. A pörköltet mindig dicsérik az önkéntesek, felesége rétest süt a vérellátó szakembereinek, hiszen Abdán mindig sok a munkájuk. Látszik, hogy itt a jó hangulat számít. A véradók közt nem ritka az olyan, aki már ötvenszer, hatvanszor nyújtotta a karját. Akiket közülük megkérdeztünk, Mohl József és Hengszter Gyula is csak azt mondta el: számukra természetes, hogy mindig eljönnek, mert ez egy baráti találkozó is, ahol egymással a helyiek beszélgethetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A DVD bevételével a lakásotthont segítik

Győr-Ménfőcsanak - A bentlakásos otthonoknak évek óta egyre kevesebből kell gazdálkodniuk. Ráadásul… Tovább olvasom