Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Pollreisz Balázs: emelni kell a családi pótlékot is

Győr 1-es választókerületének demokrata képviselőjelöltje támogatja a Magyar Szegénységellenes Hálózat kezdeményezését.
˝Magyarország ma igazságtalan. A Fidesz kormány szétszakította az országunkat és békétlenséget hozott. Aki szegény szegényebb lett, a kormánypárt kegyencei pedig luxusban élnek˝ - írja szerdai közleményében Pollreisz Balázs, Győr 1-es választókerületének demokrata képviselőjelöltje. Így folytatja:
 
"Egy társadalom valós szövetét az egymás iránt vállalt felelősség, a szolidaritás, a kohézió, a szerencsétlenebb sorba születettek segítése, támogatása, a jobb helyzetűek bizonyos előnyökről való lemondása, az együttműködés alkotja. Mi szocialisták azt valljuk, hogy a társadalom működéséhez szükségünk van egy kifogástalan és egymásra épülő szociálpolitikai rendszerre. Ennek elengedhetetlen része a családi pótlék, melyet az Orbán rezsim egy fillérrel sem emelt.
 
Ezért képviselőjelöltként támogatom a Magyar Szegénységellenes Hálózat kezdeményezését, a családi pótlék emelésére tett törekvéseit. Ezen felül a családi pótléknál erőteljes differenciálásra is lesz szükség a gyermeküket egyedül nevelő és a fogyatékos vagy tartósan beteg gyerekeket nevelők körében. Így fogunk eljárni az anyasági támogatás és a GYES és a GYET estében is. Növelni fogjuk az ápolási díjat, a foglakoztatást helyettesítő támogatást, időskorúak járadékát és az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatást is. Megszüntetjük a családpolitika kétarcúságát. A családi adókedvezményt az alacsonyabb jövedelmű családok számára is elérhetővé tesszük.

Azt akarjuk, hogy Magyarország igazságos legyen! Tegyünk igazságot! Magyarországért, az Új Magyar Köztársaságért!" - olvasható a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz jó levegő Écs térségében

Écs térségében szennyvíziszap kiszállítása lesz október 16-án és 17-én. Tovább olvasom