Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Politikai vita a vasúti vonalakról

Karcagi-Mészáros Zsolt és Beke Károly MSZP-s megyei alelnökök pénteken sajtótájékoztatót tartottak a vasúti szárnyvonalakon tervezett járatcsökkentésekről.

A szocialista politikusok nyilvánvalóan a két érintett megyei vonalat: a Győr-Veszprém, illetve a Pápa-Csorna közöttit hozták szóba. Azt kifogásolták, hogy a megye fideszes képviselői (név szerint felsoroltak mindenkit) nem tettek semmit a járatcsökkentések ellen; vagy aki tett is – Kara Ákos –, az kampánycélú fogásnak szánta.

Álságosnak nevezték ugyanakkor azt is, hogy a Fidesz ugyanazt csinálja, amiért a szocialista kormányzás idejében hangosan szót emelt. „A vidéken élők százezreinek, millióinak életét nehezítik meg a mostani intézkedéssel. Ez nemcsak igazságtalan, de az egyre növekedő benzinárak miatt jelentős terheket is jelent mindenki számára"– tették hozzá.

A sajtótájékoztatón többször nevesített Kara Ákos győri országgyűlési képviselő (Fidesz) közleményben reagált az elhangzottakra: „Álságos és tájékozatlan a megyei szocialista politikusok reagálása a Győr-Veszprém közötti vasútvonal ügyében. A nyilatkozók nyilván elfelejtették, hogy néhány éve – a szocialista kormányzás alatt – Győr és Veszprém között egyes szakaszokon teljesen megszüntették volna közlekedést, illetve ritkították a járatokat.

Nemrégiben nyilvánosságra hoztam: azért tárgyalunk, hogy április 15-e után a munkába és iskolába járóknak megfelelő és fenntartható megoldást találjunk. A jövőbeli menetrendről az érintett önkormányzatokkal, a Bakonyvasút Szövetséggel, a vasúti dolgozókkal és a minisztériumi képviselővel egyeztettük. A tárgyalások hamarosan lezárulnak, és reményeim szerint eredményre vezetnek. Ezek a tények."

Olvasóink írták

 • 8. urbaniastapista 2012. április 03. 22:29
  „Az IMF azt mondta, hogy ésszel, türelemmel, aprómunkával tegyék hatékonyabbá amit lehet (pl. párhuzamos buszkaravánok megszüntetésével), ami menthetetlen és nagy veszteséget okoz, azt zárják be.
  Itt meg megint egy fűnyíróval akarnak borsót nevelni.
  Főhórukkunknak nem megy a türelmes aprómunka.”
 • 7. abszurdisztán 2012. március 31. 15:31
  „Nagyképűség,nagy szöveg,mögötte semmi tartalom... az észt osztani szeretné,de egyre kisebb a közönsége.....”
 • 6. dpista 2012. március 31. 13:44
  „5!

  Mást nem tud/ máshoz nem ért, ezért politikus!”
 • 5. abszurdisztán 2012. március 31. 10:52
  „Közröhej Beke Karesz szereplési vágya... jó lenne,ha végre rendes munkát vállalna és nem a politikában halászgatva akarna megélni.... Dolgozzunk,elvtársak !!”
 • 4. atomqkac 2012. március 31. 10:50
  „#3 lájk!”
 • 3. dpista 2012. március 31. 09:49
  „2. Ácsi gitár! IMF megmondta kerek perec, hogy járatokat kell kihúzni? Igen? Hol? Ezt a Fityeszes demagóg dumát nem kell bekajálni. Lejárt lemez! Ez Völner és Fónagy sara. Nyakig benne vannak. Nem voltak képesek megregulázni azt a bandát akik a korábbi esztelen vonalbezárásokat megszervezték. Most ugyanezek ismét ezt művelik, mivel máshoz nem értenek. Hol az egyik, hol a másik oldalnak nyalnak. Havar, haver ugyanúgy mindkét pártnak. A Közlekedtéstudományi Intézet belepofázási lehetőségét meg kell szüntetni, mert állandóan kárt okoznak. Csak velük senki sem foglalkozik!

  Fidesz semmiben sem különbözik az MSZP-től. Ugyanúgy tönkretesz mindent, ugyanúgy nem értenek hozzá. De ezektől az álláshalmozó személyektől mást nem is lehet várni.”
 • 2. hires 2012. március 31. 08:08
  „Tényleg viccesek ezek a szocialisták. Ők voltak, akik szétütötték a vasútvonalakat és hagyták, hogy mindenféle csavargó fölszedje a vasúti síneket. Most, hogy az általuk felhalmozott adósságok és hitelek miatt az IMF olyan lépésekre (spórolásra) kényszeríti az országot, hogy emiatt ritkítani kell a vasúti közlekedést is, még az MSZP mutogat másokra? Ezeknek tényleg minden ráfér az arcára... Remélem, hogy az életben többet soha nem lesz MSZP-kormánya ennek az országnak!”
 • 1. miracle 2012. március 30. 17:17
  „Napi 2 pár vonat (hol a 3 amúgy?) az biztosan megfelelő lesz a bejáróknak, iskolásoknak Csorna-Pápa között. Még válogathatnak is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy asszony kezéből tépte ki a táskát - Fotó

A győri Ady Endre utcában egy 18-20 év körüli férfi kitépte egy asszony kezéből annak táskáját személyes irataival és készpénzével együtt. Tovább olvasom