Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Politikai vita a hitelkeret miatt

Politikai vitát váltott ki az az egymilliárdos folyó- számla-hitelkeret, amelyet a csütörtöki győri közgyűlés fogadott el. A Fidesz szerint gazdasági veszélyben van a város, míg Balogh József polgármester hazudozással vádolja a jobboldali pártot.

Fidesz: Pazarló döntések

„ A sikerpropaganda hamis" – állapította meg tegnapi sajtótájékoztatóján Antal Imre. A győri fideszes önkormányzati képviselő állítását azzal az egymilliárd forintos folyószámla-hitelkerettel támasztotta alá, amelyet a csütörtöki közgyűlés 23 igen szavazattal, kilenc nem ellenében, három tartózkodás mellett fogadott el. „A szocialista–Pro Urbe koalíció vezetése alatt nem sikerült megállítani a költségek rohamos emelkedését, a gyárbezárások miatt jelentősen csökkent a bevétel, a gigantomán építkezések pedig vagyonfeléléshez vezettek" – vélekedett a politikus, aki tévesnek, pazarlónak és felelőtlennek nevezte ezeket a döntéseket.
„ Miért ilyen sürgős a hitelfelvétel a választások előtt két hónappal? Lehetséges, hogy valakiket még előtte ki kell fizetni, mert az új városvezetés felülvizsgálná a megalapozatlan pénzpocsékoló döntéseket?" – hangoztatta kérdéseit Antal, hozzátéve: etikátlannak tartja, hogy a polgármester ekkora hitelt hagy maga után.

Balogh: A Fidesz elfogadta

„ A Fidesz önmaga meghazudtolásával akarja a választókat félrevezetni" – közölte lapunkkal Balogh József, aki szerint a csütörtöki ülésen semmi rendkívüli, a költségvetési tervtől eltérő nem történt. „A város ez évi költségvetését annak idején a Fidesz is egyhangúlag megszavazta az összes betervezett fejlesztéssel és a hárommilliárd forintos hitelfelvételi tervvel együtt. Ehhez képest most nagyon kedvező feltételekkel kínált, egymilliárd forintos hitelkeret biztosítására kértem felhatalmazást, amelyből előreláthatólag ötszázmillió forint kölcsön felvételére kerülne sor. Ez jóval kevesebb, mint a Fidesz által is elfogadott hárommilliárd forint" – jelentette ki. A polgármester érdekességként megjegyezte, hogy az általa először beterjesztett költségvetési koncepció még 2,8 milliárd forintos hiteltervvel számolt, de azt a Fidesz elutasította.
„ A városfejlesztési elképzelésekben egyetlen olyan lényeges beruházás sem szerepel, amit a Fidesz ne hagyott volna jóvá, beleértve az egyetemi csarnokot is. Ennek alapján a Fidesz nyilatkozatát a választási kampány időszakában megjelenített hazudozásnak minősítem" – szögezte le Balogh.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakossági iroda nyílt

Megnyitotta első lakossági irodáját a Győri Polgári Kör, s a következő időszakban minden kerületben… Tovább olvasom