Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Police 07 Győrben: így vadászták Doktor Faktort a `nyomozók´ - videó

A kisalfold.hu a CIA és MI5 közreműködésével fontos infókat szerzett Doktor Faktorról, akit végül pénteken lelepleztek a "nyomozók" a győri buszokon.


Péntek, 20.15


Az egyik információmorzsa a Doktor elfogásához - fotó: Mobilitási Hét Győr
Az egyik információmorzsa a Doktor elfogásához - fotó: Mobilitási Hét Győr (Facebook)Videó: Cseh Róbert


Police 07 Győrben: így vadászták Doktor Faktort a `nyomozók´ - fotók: Cseh Róbert
Csütörtök, 11.05


Figyelem, figyelem, fontos információk azoknak a játékos kedvű nyomozóknak, akik el akarják kapni Doktor Faktort pénteken Győrben!

"A Doktornak van előélete. Szereti a jazzt és Sergio Leonét. Tavaly a Maldív-szigeteken járt a barátnőjével. És van egy húga is. A Lomonoszov Egyetemen végzett" - ennyi infót tudott szerezni a kisalfold.hu a CIA és MI5 közreműködésével.

Plusz ismerjük Doktor Faktor Facebook-oldalát!

A pénteki Kisalfold SMS-rovatát szintén érdemes elolvasni: ott újabb nélkülözhetetlen információk látnak napvilágot az elvetemült bűnöző elfogásához.

Előzetes

A '80-as évek legendás társasjátéka életre kel Győrben, s nem is akárhogyan: a Kisalföld Volán helyi buszjáratain kell elkapni Doktor Faktort, az elvetemült bűnözőt!

Szeptember 16. és 22. között ismét megrendezik az Európai Mobilitási Hetet, melynek alkalmából a Kisalföld Volán idén is számos érdekes programmal várja Győrött a közösségi közlekedés iránt érdeklődőket. A részletes programokat ide kattintva tekinthetik meg!

Emlékeznek még a "Police 07-re"?

Tekintettel, hogy Magyarországon még mindig közkedveltek az ingyenes lehetőségek, kezdjük a legfontosabb információval: menetjegyváltás nélküli szabad utazni szeptember 20-án (pénteken) Győr valamennyi helyi autóbuszjáratán üzemkezdettől üzemzárásig.

A szervezők nem véletlenül a hétvége előtti utolsó napra tették azt az interaktív társasjátékot, mely a nyolcvanas években óriási népszerűségnek örvendett.

A "Police 07" játékban elvetemült bűnözőt, Doktor Faktort kellett nyakon csípni; a feladat most is adott - azzal a különbséggel, hogy a gonosz Doktor buszokon fog menekülni üldözői elől.

"Anno óvodásként és kisiskolásként rengeteget játszottuk a barátaimmal ezt a játékot. Napjainkban frissítették és modernizálták a "Police 07"-et. Innen jött az ötlet, hogy a táblás játékot interaktív módon, valódi tömegközlekedési eszközökön is meg lehet szervezni" - kezdte a kisalfold.hu érdeklődésére Tóth Péter ötletgazda, a Keret Egyesület elnöke.


Police 07 Győrben: hasonló interaktív társasjátékra buszokon még sehol nem volt példa Magyarországon
Police 07 Győrben: hasonló interaktív társasjátékra buszokon még sehol nem volt példa Magyarországon


Doktor Faktor nagyon dörzsölt, s nehezen fedi fel magát

"Azoknak, akiknek nem volt szerencséjük még játszani a társasjátékkal, íme, röviden a játékszabályok. A társasjátékban egy ember játszotta a gonosz, a rendőrök elől inkognitóban menekülő Doktor Faktor szerepét, míg a többi játékos, a gonoszt üldöző rendőröket.

A játék célja az volt, hogy a rendőrök kitalálják, a gonosztevő merre jár a városban, melyik tömegközlekedési eszközt használva próbál továbbutazni és ezt az információt kisakkozva bekerítsék, úgy, hogy ne tudjon továbblépni.

Nehezítette a játékot, hogy Doktor Faktor csak megadott körönként fedte fel, hol van a táblán. A magyar játék Budapesten játszódott - az eredetit ugyanis Nyugat-Európából `nyúltuk le´: Scotland Yard volt a címe és Londonban a helyszín -, ahol a szereplők taxival, metróval és busszal utazhattak.

"Nyugodtan lehet a játék közben le- és felszállni járatokra"

Mivel Győrben metró nincs, ezért maradt a taxi és a busz. Igaz, mi a taxit is száműztük a játékból és csak a buszokat használjuk fel.

Meg a Kisalföld Volán Zrt. új menetrendjét és az új utastájékoztató rendszert is; utóbbiakból digitális üzeneteket fognak kapni a játékosok. Okostelefonokon a MenetRendes alkalmazás is a játékosok segítségére lehet.

Ebben az élő társasjátékban Doktor Faktor kinézetét kell összerakni a játékosoknak és azt kell megtudniuk, melyik vonalon mikor és merre utazik. Ha ez megvan, akkor utol kell érniük és le kell fülelniük őt a buszon, utazás közben.

Nyugodtan lehet a játék közben le- és felszállni járatokra, mivel ezen a napon jegy nélkül lehet utazni a Kisalföld Volán helyi járatain Győrben. Természetesen a játéknak több nyertese is lehet, hiszen több csapat is elkaphatja Doktor Faktort" - magyarázta Tóth Péter.

Színész játssza Doktor Faktort

A játék szervezője nem akarta elárulni, hogy Doktor Faktor szerepét ki fogja eljátszani, de annyit megtudtunk: színész bújik a bűnöző bőrébe.

A játékos kedvű Olvasóink a Megyeháza előtti téren 16 órakor a fagylaltozónál gyülekezzenek.

Doktor Faktor "vadászatára" 16.30 és 18.30 óra között van lehetőség.
Olvasóink írták

 • 7. netro 2013. szeptember 18. 09:41
  „Gazdálkodj okosan!

  Amúgy nekem is tetszik az ötlet, játszanék is akár, bár gyerekem nincs és gyerek sem vagyok már :)”
 • 6. Mankapunka 2013. szeptember 17. 11:30
  „orion

  Akár milyen hihetetlen, a mai fiatalok vágják ezeket az új okos kütyüket, ott mindent meg tudsz találni, hisz le van írva a menete a dolgoknak.
  Gondolhatod, hogy nem a centiváni faluvégen fogja várni a leleplezést.

  Hogyha meg öreg vagy, akkor meg hagyd a fiatalokat kicsit játszani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. Tündenéne 2013. szeptember 17. 10:09
  „De jó ötlet :)
  Éa a Gazdálkodj okosan hol marad a szavazásból? :)”
 • 4. Freehill 2013. szeptember 17. 09:48
  „orion1: "A játékos kedvű Olvasóink a Megyeháza előtti téren 16 órakor a fagylaltozónál gyülekezzenek."
  Ott szerintem minden információt elmondanak a szervezők!”
 • 3. orion1 2013. szeptember 17. 09:20
  „Miket fed fel magáról körönként a doktor faktor?? És ezt honnan tudjuk meg?? Annyira nagyvonalakban történt a játék ismertetése, hogy nem is értem mi a lényege. A gyereknek el kéne magyarázni hogy mit kell csinálni, mert a két óra amúgy is szűkös egy olyan játékra, amit egy egész város játszik, hát még ha nem is ismeri a játékot”
 • 2. Hunicum 2013. szeptember 17. 09:14
  „A hotel.”
 • 1. bn 2013. szeptember 17. 08:19
  „ez mondjuk tényleg egy jó ötlet...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MERI nap Győrben - Így sportolnak a mozgássérültek - fotók, videó

Mozgássérültek által űzhető sportokat próbálhattak ki szombaton az érdeklődők az ETO Parkban. Tovább olvasom