Kisalföld logö

2018. 08. 22. szerda - Menyhért, Mirjam 20°C | 31°C Még több cikk.

Polgárőrök vigyázzák Révfalu rendjét

Győr - Együttműködését szerződésben rögzítette a győri polgári védelmi kirendeltség és a révfalui polgárőrség, valamint a megyei Vöröskereszt a napokban. A városrész nyugalmán őrködő polgárőrök januárban hozták létre egyesületüket.
Arra gondolt három révfalui lokálpatrióta, dr. Németh Viktor, Palotai Norbert és Borsos Gábor, hogy a városrész nyugalmának biztosítása érdekében sokat jelentene, ha polgárőrök járőröznének esténként, éjszakánként. A gondolatot tett követte, ez év januárban megalapították – Révfalu védőszentje után – a Nepomuki Szent János Polgárőr Egyesületet, amelynek már 20 tagja van.

– Huszonhét éve lakom Révfaluban és egészségügyi munkám is a városrészhez köt. Lakóhelyünkön, kifejezetten a Kálóczy tér környékén esténként, éjszakánként mozgalmas élet van. S bizony jó lenne ezen a gondon enyhíteni. Ezért úgy gondoltuk – ahogy az egészségügyben, úgy a lakókörnyezetben is fontos a megelőzés –, megalakítjuk a polgárőr-egyesületet – mondta dr. Németh Viktor, az egyesület egyik alapító tagja, a városrész önkormányzati képviselője.

Az egyesület elnöke, Palotai Norbert, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság győri polgári védelmi irodájának vezetője, Csepi László százados, valamint a megyei Vöröskereszt igazgatója, Borbélyné Nagy Ágnes együttműködési szerződést írt alá a napokban különböző feladataik eredményes végrehajtása érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi napot rendeztek a győri Radnóti iskolában

Vasárnapra családi sport- és egészségnapot szervezett a Radnóti Miklós Általános Iskola. Tovább olvasom