Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Polgárőrök is keresik a gázolót

A fekete színűeket kivéve az összes új típusú Opel Astrát ellenőrzi a rendőrség, hogy megtalálja azt, amelyikkel vezetője hétfőn halálra gázolt egy fiatalembert.
A fekete színűeket kivéve az összes új típusú Opel Astrát ellenőrzi a rendőrség, hogy megtalálja azt, amelyikkel vezetője hétfőn éjjel a 83-as főút gyirmóti elágazása közelében halálra gázolt egy 17 éves fiatalembert.

A megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője, Kóczán László alezredes a hétfőn éjszaka a 83-as főúton történt halálos gázolás elkövetője utáni nyomozásról elmondta lapunknak: a megyében található új típusú Opel Astrák felét már ellenőrizték. Az összes alkatrész-nagykereskedéssel felvették a kapcsolatot, hogy jelezzék, ha valaki szélvédőt, lámpatestet, vagy más, a típushoz szükséges alkatrészt rendel. A kiskereskedéseket is felkeresik a járőrök.

Az alezredes megerősítette: a szakértők a gázoló autó helyszínen maradt lámpatestjének darabjaiból egyértelműen megállapították, a gyártó olyat csak az új, úgynevezett „H" típusú Opel Astrába épít be. Kóczán László emlékeztetett arra, hogy a 2001. április 11-én Likócsnál történt balesetnél is – amikor egy Daewoo Ticóval közlekedő nőnek és 11 éves kislányának halálát okozta egy Renault 19-es vezetője – a lámpabura vezetett nyomra. A balesetet okozó férfi hiába rejtette el autóját balatonalmádi birtokán.

A helyszínen maradt nyomok, s a közlekedési szakértői valamint az orvos szakértői vizsgálatok szerint a 17 éves áldozat – vélhetően észlelte a hátulról érkező autót – kissé balra fordult, az Opel a bal oldalának csapódva ütötte el. A jármű szélvédője is sérült, a lámpaburát tartó merevítő a helyszínen maradt, ahhoz pedig nagy erő kellett, hogy az letörjön. A szakértők ez alapján állítják, hogy az Astra más karosszériaelemei is erősen roncsolódtak.

A rendőrség a nyomozásra külön csoportot állított fel. Az eddig vizsgált autók „tiszták" voltak, akadt olyan tulajdonos, aki megtudván, hogy keresték, önként vitte autóját a rendőrségre, ahol átvizsgálták, lefényképezték. Van olyan, aki igazoltan van külföldön, a hétvégén neki is – már a határon – számítania kell az ellenőrzésre. A hétvégétől, amikor legtöbben otthon tartózkodnak, sokat várnak a nyomozók.

A rendőrség felvette a kapcsolatot a polgárőrségekkel, hogy jelezzék, ha valaki javíttatta autóját, vagy szokásától eltérően a baleset óta nem használja. A szomszéd megyékkel szorosan tartják a kapcsolatot a nyomozók, s az országos körözés is érvényben van. A lakossági bejelentéseket a 107-es segélyhívón, valamint a 06-96/520-000/11-68-as telefonszámra várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feloldják a parkolózárat két helyen

A Kisalföld úgy tudja, hamarosan ismét megállhatnak az autósok a győri Czuczor és a Jókai utcában, ahol tavaly októberben szüntették meg a parkolókat. A Bajcsy-Zsilinszky és Aradi vértanúk útján viszont marad a fél éve bevezetett tiltás. A fizetőparkolót jelző táblákat tavaly október 1-jén cserélték le „Megállni tilos!" táblákra a győri belvárosban. Tovább olvasom