Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Polgármestert választanak Győrasszonyfán

Győrasszonyfa - December 2-án választják meg utódját a múlt hónapban elhunyt győrasszonyfai polgármesternek. Király Bálint halála után harminc napon belül kellett új választás kiírni, lapunk információi szerint két jelölt lesz.
Most telt le a harminc nap Király Bálint halála óta, ezért új választást írt ki a helyi bizottság Győrasszonyfán. A törvény ettől számítva négy hónapot ad, de a szavazást már december 2-án megtartják. A polgármesterségért indulóknak ezért november 2-ig kell leadniuk az ajánlószelvényt – tudtuk meg Valickó Mihály alpolgármestertől.

Az ötvenhét évet élt Király Bálint halála drámai hirtelenséggel következett be: a vasárnapi tanévnyitón még köszöntötte a győrasszonyfai diákokat, hétfőn a mentőautóból adott instrukciókat telefonon a hivatali dolgozóknak, szerdán pedig végzett legyengült szervezetével a tüdőgyulladás. Az azóta tartó interregnum alatt a községet Valickó alpolgármester vezeti, aki egyébként 1990-től 2002-ig maga is polgármester volt. Az ezt követő négy évben Kósa László vette át a helyét, aki 2005 márciusában egészségügyi okokra hivatkozva lemondott. Ekkor került a székbe, először csak ideiglenesen, Király Bálint, aki aztán megnyerte mind az időközi, mind a 2006-os helyhatósági választást. Egy szó mint száz: a mostani helyzet a sors szomorú ismétlődése, s a december másodiki szavazás a harmadik lesz három év alatt Győrasszonyfán.

Tudomásunk szerint ketten indulnak most a voksokért, bár természetesen amíg a szelvényt nem adják le, nem számítanak jelöltnek. Egyikük a volt polgármester, Kósa László fia, aki eddig nem vett részt a közéletben, míg a másik a már említett Valickó Mihály, aki a rá vonatkozó információt meg is erősítette. Az alpolgármester szerint Király Bálint nagy űrt hagyott maga után, de a képviselők és a hivatali dolgozók becsületére legyen mondva, hogy a sajnálatos átmeneti állapot idején is gördülékenyen végezték munkájukat, s eddig semmilyen panasz nem érte az önkormányzatot.

Laczó Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A parkban szívta a füves cigarettát

Győr - Eredményes a Kálóczy téren bevezetett fokozott rendőri jelenlét. A hétvégén tartott… Tovább olvasom