Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Polgármesternekek - Helyben döntsenek a bérről

A társadalmi megbízatású polgármesterek feleakkora tiszteletdíjat vesznek fel, mint a főállásúak.


Horváth Gyula győrszemerei polgármester lapunk tegnapi számában értetlenül állt a településvezetői bérek új, állami szabályozása előtt. Fizetését "a falunak kell kigazdálkodnia, ha ezt elbírja, akkor ne az állam határozza meg, s viszonyítsa azt a helyettes államtitkári fizetéshez".

Takács Lajos, Dénesfa polgármestere tegnap levelet írt Gyopáros Alpár csornai országgyűlési képviselőnek. Ebben úgy fogalmaz: „én sem tartom szükségesnek, hogy a törvényhozók az idejüket erre a kérdésre pazarolják. Lehet iránymutatást adni, de bízzák a településekre, a polgármesterekre, a képviselő-testületre béreik, juttatásaik alakulását.

Nem látjuk, hogy a képviselői, polgármesteri juttatásokra, bérekre kapnának a települések külön támogatásokat. Hangsúlyozom, helyben tudják legjobban, ki mennyit dolgozik."

Bérmeghatározás: Horváth Gyula győrszemerei polgármester (képünkön) véleményét, hogy helyben döntsenek a díjazásáról, a dénesfai polgármester is osztja. Fotó: M. M.
Bérmeghatározás: Horváth Gyula győrszemerei polgármester (képünkön) véleményét, hogy helyben döntsenek a díjazásáról, a dénesfai polgármester is osztja. Fotó: M. M.

A polgármesteri béreken túl vannak még a különböző szervezetekben betöltendő pozíciók, amelyek szintén fizetésekkel, tiszteletdíjakkal járnak. Takács Lajos arra kérte a képviselőt, "propagálja" választókörzetében Horváth Gyula gyakorlatát, aki úgy tölt be LEADER-egyesületben, vízi társulatban vezető pozíciót, hogy azokért nem kér anyagi szolgáltatást.

"Számomra is elfogadhatatlan, ha egy település polgármesterét megbízzák egy LEADER-közösség vezetésével, akkor neki még külön juttatásokat fizessünk.

A Kisalföld szerdai számában írtunk a főállású települési polgármesterek fizetésének változásáról. A társadalmi megbízatású településvezetők – akik közül jó néhány dolgozik a megyében – feleakkora összeget kapnak tiszteletdíjként, mint a főállásúak.

Eszerint most 500 fő alatti községekben bruttó 75 ezer, 501 és 1500 fő közöttiben 150 ezer, 1501 és 10 ezer lakos közötti településeken 224 ezer forint a fizetésük. Közéjük tartozik többek közt Iván polgármestere, Baráth Károly is, akinek tiszteletdíja bruttó 150 ezer forint. 
 

 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra elnapolják a szociális temetést?

Jelen állás szerint 2015. január 1-jétől bevezetik a szociális temetést. Ám állítólag szóba került… Tovább olvasom