Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Polgármesterjelöltek: Schmidt Péter is indul

Schmidt Péter alpolgármester, Sziget és Pinnyéd önkormányzati képviselője is indul polgármesterjelöltként Győrben.
Kampánya jelképét, egy szál napraforgót kapott Schmidt Pétertől minden újságíró a tegnapi sajtótájékoztatón. A politikus ezt a következőképpen magyarázta: ahogy a virág szirmai körbeveszik a középső, virágporos részt, amiből majd a „termés" lesz, úgy veszik körbe a győri polgárok a várost és a város vezetését, s az összefogásból születnek a döntések. Az alpolgármester napra pontosan két hónappal az önkormányzati választás megrendezése előtt jelentette be, hogy független polgármesterjelöltként indul.

„ Szeretnék tenni Győrért. Függetlenségem előnyt jelent, mert így pártérdekektől függetlenül dolgozhatok. Mindkét politikai oldal elfogad, ami fontos tényező lesz a munkámban" – fogalmazott Schmidt Péter. Szerinte közigazgatási gyakorlata, nemzetközi kapcsolatrendszere feljogosítja a pozícióra, és lehetővé teszi azt is, hogy megválasztása esetén egy napot se kelljen várnia, azonnal munkába tudjon állni. Hozzátette: képviselősége, alpolgármestersége során az önkormányzati apparátus és az intézmények dolgozói is elfogadták személyét.
A politikus kritikával is illette a baloldali városvezetést. Úgy vélte, ugyan Balogh József polgármester sínre tette Győrt, amely erős háttérrel és alapokkal rendelkezik, de a világ valahogyan elment mellette. Megjegyezte, tőle is sokan kérdezik, a város – például Debrecennel, Péccsel ellentétben – miért nem tudja kihasználni értékeit. „Menedzserszemlélettel vezetném Győrt, minden győrivel összefogva" – hangsúlyozta. Ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén ötletvonalat működtet, s a lakossági javaslatokat egy grémiummal minden hónapban kiértékeli és beépíti a döntésekbe.

A Kisalföld kérdésére elmondta, önkormányzati képviselőjelöltként is kíván indulni Szigetben és Pinnyéden. Kijelentette azt is: indulását komolyan gondolja, senkinek a javára nem fog visszalépni.
Schmidt Péter 1951-ben született Győrben. A győri bencés gimnáziumban érettségizett, majd a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen diplomázott. 1982 óta dolgozik Győrben, előbb a megyei kórház gyermekosztályán, később körzeti gyermekgyógyász háziorvosként. Kandidátusi disszertációját 1994-ben védte meg, 2004-ben habilitált. 1976 óta a Magyar Tudományos Akadémia Jövőkutatási Bizottságának tagja. Tárgyalóképes szinten beszél angolul, németül és oroszul. 1990-től mostanáig megszakítás nélkül Sziget és Pinnyéd önkormányzati képviselője. 2002 óta alpolgármesterként a kulturális területet, az egészségügyet, a szociálpolitikát, a kisebbségi, az egyházi és a civil ügyeket felügyelte.

A Magyar Kommunista Munkáspárt Győr és Környéke Szervezete tegnap lapunkhoz eljuttatott közleményben jelentette be, hogy indulni kíván a győri önkormányzati választásokon mind a 21 választási körzetben. „A szervezet elnöksége döntött a polgármesterjelölt személyéről is, így a párt nevében dr. Bakó Ferenc indul a polgármesteri székért való küzdelemben. Dr. Bakó Ferenc a Széchenyi István Egyetem tanára, az MSZP győri szervezetének alapító elnöke, MSZP-színekben 1997-ben »Az év alpolgármestere«, 1990–2002-ig a győri önkormányzat képviselője. Négy év után tér vissza a város politikai életébe, mivel úgy érzi, hogy nincs valódi baloldali szervezet az önkormányzatban, s az eddig bejelentett polgármesterjelöltek egyike sem hiteles baloldali jelölt. Dr. Bakó Ferenc tizenhat év után valódi, a város lakóinak érdekeit szolgáló városvezetést szeretne összefogással megteremteni, ezért megválasztása esetén mind az MSZP-nek, mind a Fidesznek egy-egy alpolgármesteri helyet kínál fel. Fontosnak tartja, hogy végre a győri emberek érdekeit a parlamenti pártok helyi szervezetei ne rendeljék alá pártpolitikai érdekeknek, ezért megválasztása esetén feltétlenül támogatja azt, hogy a helyi civil szervezetek véleménye nagyobb figyelmet kapjon a döntés-előkészítés és a döntéshozás során" – áll a közleményben.

Már nyolc jelölt Győrben

Schmidt Péteren és Bakó Ferencen kívül eddig hatan jelentették be, hogy indulnak a polgármesteri tisztségért Győrben. A Magyar Szocialista Párt Kun András alpolgármestert szánja Balogh József utódjának. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltje Borkai Zsolt tornász olimpiai bajnok, a Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola igazgatója. A Magyar Demokrata Fórum Szabó József országos alelnököt, a Rába rt. igazgatóját, a Pro Urbe Egyesület Bárány István önkormányzati képviselőt, a Győri Deák Ferenc Társaság Plutzer István volt mosonmagyaróvári polgármestert indítja, míg Kovacsics Imre, a termálfürdőt üzemeltető Rába Quelle kft. ügyvezetője függetlenként méreti meg magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió forintos egyházi adó

Egy győri asszony postaládájában a katolikus egyház győri belvárosi plébániájának csekkjét találta. Tovább olvasom