Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Polgármesteri búcsú vastapssal

Pártállásra való tekintet nélkül a teljes képviselő-testület vastapssal, felállva búcsúztatta el Balogh József győri polgármestert tegnap.
Utoljára ült össze jelenlegi felállásában tegnap a győri közgyűlés, amelyen kivételesen nem a negyvennél is több napirendi pont tárgyalása, hanem a „finálé" volt a legérdekesebb. A testület ünnepélyesen elbúcsúztatta Balogh Józsefet, aki 1989-től 1990-ig tanácselnökként, majd 1994-től mostanáig polgármesterként vezette a várost, de az október 1-jei önkormányzati választáson saját elhatározásából nem indul. Három képviselő is külön beszédben köszönte meg a közös munkát, eddigi tevékenységét.

Wernerné Csordás Éva (Magyar Szocialista Párt) úgy fogalmazott: „Huszonhat éve annak, amikor harmincnégy éves korodban először ültél városi tisztségviselőként a díszterem pulpitusára. Kivételes negyedszázad volt ez mindannyiunk életében. Csakis a tisztesség és a teljesítmény tette lehetővé számodra, hogy fényes betűkkel kerül neved a város történetébe. Tisztelünk érte, és tudjuk, hogy valódi jutalmadat az utókortól fogod elnyerni." Emlékeztetett arra, hogy 1980-ban, amikor még öttagú volt a megyei jogú városok elit klubja, fanyalogva kezelték Győrt a többiek; ma példaként, itt-ott irigykedve néznek Győrre ugyanők. „Páratlan fejlődésen ment át a város. Mindez elsősorban és egyértelműen Balogh József nevéhez kötött. Baloghjóska – e két szót a város lakói egybeírva, egybemondva használják – fogalommá vált és jeles korszakot jelöl Győr életében" – tette hozzá. Végezetül azt mondta: „Nagy polgármesterünk voltál, köszönjük!"

A jobboldali frakcióban ülő Andréka Bertalan azon a jogon kért szót, hogy tizenhat éve együtt ül a közgyűlésben Balogh Józseffel. Azt emelte ki: vitáikban sohasem a személyeskedés, legfeljebb az mutatkozott meg, hogy más-más nézőpontból látják a világot. P erőt és egészséget kívánt a következő évekre a polgármesternek. Pádár László (MSZP), a győri cigány önkormányzat elnöke azt köszönte meg, hogy a város példaértékűen bánik a kisebbségekkel.

A közgyűlés valamennyi tagja felállva tapsolt, amikor Bécsi Zoltán szocialista, Németh Zoltán jobboldali frakcióvezető, valamint Wernerné Csordás Éva ajándékot nyújtott át az ünnepeltnek.
Balogh József meglepődött a köszöntésen, s fanyar humorral megjegyezte: közben arra gondolt, jó ezt hallani, mert ha a temetésén hangzottak volna el e a szép szavak, nem lenne módja élvezni. Hangsúlyozta: úgy válik el a testülettől, hogy a viták ellenére senkivel szemben nem érez haragot.

A Kisalföld külön is megkérdezte a leköszönő polgármestert érzéseiről. „Különösebben nem vagyok meghatódva, több okból kifolyólag. Egyrészt továbbra is Győrért tevékenykedem, országgyűlési képviselőként. Másrészt egyszer, 1990-ben már elköszöntem a város éléről, tapasztalt búcsúzó vagyok. Több mint negyvenkét éves munkaviszonyom alatt tizenegy munkahelyem volt, ebből a szempontból tehát elég mobilnak számítok. Egyébként a huszonhat éves testületi tagság után úgy látom, itt a városházán a pályámat megfutottam, a harcomat megharcoltam, a hitemet megtartottam. Bár nem lett enyém a dicsőség koronája, de tiszta lelkiismerettel távozom."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fészekben a polgármesterjelöltek

Kun András, az MSZP polgármesterjelöltje mutatkozott be tegnapelőtt este a győri Fészekben. A jelölt, aki az elmúlt négy évben alpolgármesterként dolgozott a városházán, számokkal, tényekkel alátámasztott alapos elemzést adott Győr gazdaságáról, majd erre építve vázolta fel programját. A Club Caratban helyet foglaló Fészek-tagok ismét tapssal jutalmazták az átfogó, szakértő előadást, amely szerint Győr most érkezett el arra a pontra, ahol már elég nagy ahhoz, hogy tovább fejlődjön. Tovább olvasom